Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Magyarország az EU legaktívabb tagjai közé tartozik a védelempolitikában”

Horváth Tamás

2019.11.27. 21:15

Erről Varga Judit beszélt Berlinben.

Varga Judit a Berlin Security Conference (BSC) szünetében a közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte, Orbán Viktor kormányfő már 2016-ban arról beszélt, hogy meg kell erősíteni Európa védelmi képességeit, és ez a gondolat egyre inkább előtérbe kerül.

A miniszter a BSC-n részt vett egy panelbeszélgetésen is, amely a nőknek a béke és a biztonság megteremtésében betöltött szerepéről szólt. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: Magyarország bizonyította, hogy aktív részese a nők helyzetének erősítését célzó folyamatnak, és a kormány külön akciótervet is készít az ügyben.

Rámutatott, hogy a nők sokkal inkább megszenvedik a fegyveres konfliktusokat, mint a férfiak, a Hungary Helps (Magyarország segít) program révén pedig a magyarok olyan támogatást nyújtanak a háborús övezetekben élőknek, amelynek révén a nők mindennapjai is könnyebbé válhatnak.

Varga Judit | Fotó: MTI Fotóbank

A panelbeszélgetésen a Hungary Helps program alapgondolatát ismertetve kiemelte, hogy nem a bajokat, gondokat kell behozni Európába, hanem a segítséget kell eljuttatni a rászorulóknak. Ennek jegyében vesz részt Magyarország a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet pusztítását elszenvedő Karakos, a legnagyobb iraki keresztény város újjáépítésében.

Varga Judit Berlinben találkozott mértékadó német lapok vezető szerkesztőivel is. Ezzel kapcsolatban a közmédiának elmondta, hogy a német fősodratú médiában kritikus hangvételben tudósítanak Magyarországról, és ezzel a bírálatra építő szemléletmóddal nehéz észrevenni, hogy nagyon sok jó dolog történik.

Ilyen például a magyar-német biztonság- és védelempolitikai együttműködés vagy éppen az egyre nagyobb nemzetközi elismertségű és sok helyütt példaként szolgáló Hungary Helps program, amelyet kitartóan tovább kell népszerűsíteni, és minden külföldi újságírónál igyekezni kell elérni, hogy ne csak a kritika lehetőségét keresse, hanem vegye észre, hogy Magyarország mennyi mindent tesz Európa biztonságáért Európa határain kívül

– húzta alá Varga Judit.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Forog a világ Bidennel, a pénteki migránsstop rendelet után mégis megemeli a kvótát

Forog a világ Bidennel, a pénteki migránsstop rendelet után mégis megemeli a kvótát

Reszkető vaskézzel kormányozza Biden a világ legerősebb hadseregével is rendelkező Amerikai Egyesült Államokat. Két nap alatt sikerült két egymással – illetve a korábbi ígéretével – teljesen szembemenő álláspontot megfogalmaznia a nyugati világ leghatalmasabbnak tartott vezetőjének. Az is kiderült, hogy a migránsok befogadása jelentősen megterheli az amerikai költségvetést, ugyanis erre hivatkozva nem akarják a beígért 60 ezer fölé emelni a bevándorlók éves befogadási keretszámát.

A szlovének harmada a lehető leghamarabb beoltatná magát

Egy nemrég készült felmérés szerint a szlovének harmada a lehető leghamarabb beoltatná magát a koronavírus ellen – közölte a helyi sajtó vasárnap.

Maradj a Kéken!

Maradj a Kéken!

Ha hétvége vége, akkor képes beszámolót kaptok az Országos Kéktúra valamelyik szakaszáról.

Gyurcsány hazugságmódszertana ma is irányadó

Gyurcsány hazugságmódszertana ma is irányadó

Most, hogy Gyurcsány kiadta az új jelszót, miszerint ő, a pártja és a hozzá kötődő baloldali ellenzék kifejezetten oltáspárti, s aki ennek az ellenkezőjét állítja, az lop, csal, hazudik s egyéb gazságokra is képes, újfent munkához látott Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció szinte legnagyobb egészségügyi hergelője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére