Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Liberális tempó: a magyar kormányt támadni kell

888.hu

2020.05.12. 08:20

Jourovát kikezdték, mert két tárgyilagos szót ejtett a magyar szabályokról.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Hírlapnak adott interjújában beszélt arról, hogy miért változik szinte naponta Vera Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének az álláspontja.

„Drámainak látom azt a helyzetet, hogy nemcsak német, de

uniós vezető politikusok is mennyire ki vannak szolgáltatva a mainstream média nyomásának.

Ha valahol nincs teljes sajtószabadság, akkor az Nyugat-Európa: a politikai korrektség, illetve a liberális szerkesztőségek, véleményformálók csordavokálja annyira erős, hogy számos hivatalos vezetőben – akár önkéntelenül is – megmagyarázhatatlan igazodási kényszer alakul ki. Nem a demokratikus játékszabályoknak vagy elvárásoknak akarnak megfelelni, hanem a függetlennek nevezett, valójában részint saját maguk által kialakított liberális standardoknak. Nem az a testtartás az uralkodó, hogy ha van egy szuverén állam és annak van egy demokratikusan megválasztott kormányzata, akkor annak a saját hatáskörben hozott döntéseit tiszteletben tartjuk, hanem az, hogy jót írnak-e rólunk a nyílt társadalom eszmeisé­gébe belebolondult szerkesztőségekben? Jourovát is kikezdték, hogy mert két tárgyilagos szót ejteni a magyar szabályokról, erre ő azonnal korrigált is:

a balliberálisok gyónása az önkritika, ugyebár.

Tényszerűen azért vannak most is szorult helyzetben egyes uniós vezetők, mert bár semlegesen kellene véleményt formálniuk, világnézetileg nem tudnak azonosulni a magyar kormány döntéseivel,

a különleges jogrendekre vonatkozó hatáskörök viszont értelemszerűen a tagállamok kezében vannak, ott fogalmilag kizárt mindenféle uniós standard és beavatkozás”

– hangsúlyozta Szánthó Miklós.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére