Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: alapjogokért központ

A baloldali fake news „sajtó” az Európai Bizottság vasárnapi döntéséről is hazudozik

Két hazugságot egyszerre futtat a hazai ellenzéki média az Európai Bizottság vasárnapi, a jogállamisági kondicionalitásról szóló döntéséről – olvasható az Alapjogokért Központ közösségi oldalán.

„Az Európai Parlament mindig politikai, ideológiai kérdések miatt támadja Magyarországot”

„Az Európai Parlament mindig politikai, ideológiai kérdések miatt támadja Magyarországot”

Johannes Hahn, az Európai Bizottság (EB) költségvetési és igazgatási biztosa vasárnap jelentette be, hogy az EB azt javasolja az Európai Tanácsnak, hogy a három kohéziós politikai operatív program keretein belül a kötelezettségvállalások 65 százalékát, vagyis több mint 3000 milliárd forintot függesszen fel. Hahn ugyanakkor elmondta, Magyarország 17 intézkedést fog végrehajtani, amelyek megfelelőek lehetnek arra, hogy a bizottság aggályait eloszlassák, illetve a fennálló problémákat kezeljék. Magyarországnak november 19-ig kell tájékoztatást adnia, ezután a testület pedig újraértékeli a helyzetet és dönteni fog. Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója az üggyel kapcsolatban a 888.hu érdeklődésére elmondta, az Európai Parlament mindig politikai, ideológiai kérdések miatt támadja Magyarországot, így volt ez a gyermekvédelem kapcsán és így van ez a szankciós politika kapcsán is.

Alapjogokért Központ: Magyarországnak kedvező az Európai Bizottság döntése

Magyarország számára kedvező az Európai Bizottságnak (EB) a Magyarország ellen megindított kondicionalitási eljárás keretében meghozott döntése – jelentette ki az Alapjogokért Központ (AK) stratégiai igazgatója hétfőn Budapesten.

Alapjogokért Központ: Dobrev Klára árnyékkormánya csak gyurcsányi trükk

Az Alapjogokért Központ (AK) szerint Dobrev Klára árnyékkormánya is csak egy gyurcsányi trükk, amellyel Gyurcsány Ferenc vissza akar kapaszkodni a hatalomba.

Nem ér célt az európai baloldal kísérlete arra, hogy Magyarország elessen a neki járó pénzektől

Az Alapjogokért Központ értékelése szerint úgy tűnik, nem ér célt a „bosszúszomjas európai baloldal” kísérlete, hogy Magyarország elessen a neki járó pénzektől.

„Brüsszel az elhibázott szankciókkal behozta a háború gazdasági hatásait Európába”

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a franciaországi Montpellier-ben, az Identitás és Demokrácia (Identity & Democracy Party) európai konzervatív pártcsalád konferenciáján szólalt fel.

A béke az egyetlen szó, ami nem hangzott el Ursula von der Leyen mai beszédében

A béke az egyetlen szó, ami nem hangzott el Ursula von der Leyen mai beszédében

Az Európai Unió Oroszország elleni szankciós politikájának folytatása fokozása tragédiához vezet – értékelte az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnökének szerdai évértékelő beszédét, amelyben „maximálisan hitet tett” a szankciós politika mellett.

Az „alapító atyák” az unióban: ők is megosztottak voltak

Az „alapító atyák” az unióban: ők is megosztottak voltak

A jövő a birodalmaké vagy Európa erejét a nemzetállamok adják? Szükség van vétójogra vagy idejétmúlttá vált? Egyesek szerint az Oroszország ellen bevezetett szankciók működnek, mások szerint Európa lábon lőtte magát velük. Ezek azok viták, amelyek meghatározzák az Európai Unió jelenét, a jövőjéről szóló elképzelések pedig szintén megosztóak. A legfontosabb kérdés talán mégis az, hogy az Európai Unió alapítói vajon büszkék lennének-e arra, amivé a tömb napjainkra vált. A 888.hu erre dilemmára keresi a választ legújabb cikksorozatában. A harmadik rész szerzője Fricz Tamás, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója.

Valóban közösek-e a „közös európai értékek”?

Valóban közösek-e a „közös európai értékek”?

A jövő a birodalmaké vagy Európa erejét a nemzetállamok adják? Szükség van vétójogra vagy idejétmúlttá vált? Egyesek szerint az Oroszország ellen bevezetett szankciók működnek, mások szerint Európa lábon lőtte magát velük. Ezek azok viták, amelyek meghatározzák az Európai Unió jelenét, a jövőjéről szóló elképzelések pedig szintén megosztóak. A legfontosabb kérdés talán mégis az, hogy az Európai Unió alapítói vajon büszkék lennének-e arra, amivé a tömb napjainkra vált. A 888.hu erre dilemmára keresi a választ legújabb cikksorozatában. A második rész szerzője Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Európa szégyene, hogy Brüsszel olajat önt a háborús tűzre

Európa szégyene, hogy Brüsszel olajat önt a háborús tűzre

A jövő a birodalmaké vagy Európa erejét a nemzetállamok adják? Szükség van vétójogra vagy idejétmúlttá vált? Egyesek szerint az Oroszország ellen bevezetett szankciók működnek, mások szerint Európa lábon lőtte magát velük. Ezek azok viták, amelyek meghatározzák az Európai Unió jelenét, a jövőjéről szóló elképzelések pedig szintén megosztóak. A legfontosabb kérdés talán mégis az, hogy az Európai Unió alapítói vajon büszkék lennének-e arra, amivé a tömb napjainkra vált. A 888.hu erre dilemmára keresi a választ legújabb cikksorozatában. Első rész szerzője Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője.

Vissza az oldal tetejére