Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: alapjogokért központ

Navalnij és az elmaradt forradalom

Navalnij és az elmaradt forradalom

A hatalmas médiafelvezetés, az igen alaposan elvégzett politikai előkészítés és a gondos szervezés ellenére a január 23-ára meghirdetett tüntetéssorozat Alekszej Navalnij orosz YouTube-vlogger és ellenzéki politikai aktivista mellett lényegében érdektelenségbe fulladt. A 145 milliós Oroszország tucatnyi városában összesen lényegesen kevesebb, mint százezer tiltakozó vonult az utcákra, Moszkvában is maximum csak negyvenezren lehettek. Az ilyen „megmozdulás” jóval rosszabb, mint a szervezett tüntetés teljes hiánya, ugyanis nem erőt, hanem gyengeséget demonstrál. De miért történt mindez így?

Ezek a témák határozzák meg idén az Európai Uniót

Az Alapjogokért Központ sajtótájékoztatót tartott, melyen Kovács Attila, a Központ európai uniós kutatás műhelyének projektvezetője és Kurucz Orsolya az EU kutatási műhely projektvezető-helyettese a 2021-ben az Európai Unió előtt álló kihívásokat értékelte.

A CDU új elnöke jó kapcsolatot ápol a magyar kormánnyal

A CDU új elnöke jó kapcsolatot ápol a magyar kormánnyal

Armin Laschet győzött Németországban, de a kancellár-jelölti pozíció még messze van.

Új elnököt választ(ott) az Amerikai Egyesült Államok – 7. rész

Új elnököt választ(ott) az Amerikai Egyesült Államok – 7. rész

Joe Biden, az USA leendő, 46. elnöke egy rendkívül megosztott társadalmat fog örökölni. Nem véletlen, hogy Biden beszédeiben békejobbot nyújtva rendszeresen arról szónokol, hogy meg kell gyógyítani a nemzet lelkét, be kell temetni az árkokat és továbblépni a múlton. A Demokrata Párton és annak holdudvarán belül azonban nem mindenki gondolkodik hasonlóan: sokan már a választás utáni pár napban elkezdték fenyegetni Trump több mint 70 milliós táborát, mind az adminisztrációban dolgozókat, mind a republikánus választókat. Ismerős? Mintha Magyarországon is találkoztunk volna már hasonlóval.

Új elnököt választ(ott) az Amerikai Egyesült Államok – 6. rész

Új elnököt választ(ott) az Amerikai Egyesült Államok – 6. rész

Kitörő öröm a hazai ellenzéki oldalon – de mire számíthatunk valójában?

A társadalmi alapproblémákat valójában a globalizáció okozza

A társadalmi alapproblémákat valójában a globalizáció okozza

Korunk egy hatalmas nagy paradoxon, ellentmondások óriási halmaza – és erre az idei év csak ráerősített – kezdte „Egydimenziós önhittség” című írását Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Nemzetben.

Új elnököt választ(ott) az Amerikai Egyesült Államok – 5. rész

Új elnököt választ(ott) az Amerikai Egyesült Államok – 5. rész

Közvélemény-kutatások – jóslás tudományos köntösbe bújtatva?

Alapjogokért Központ: az EB akarja megmondani, mi demokratikus és mi nem

Az Európai Bizottság december első napjaiban hozta nyilvánosságra az Európai Demokráciára vonatkozó cselekvési tervet. A tervben a demokratikus választások lebonyolításához és intézményi kereteihez kapcsolódóan kívánja a Bizottság csorbítani a tagállamok mozgásterét. Az Alapjogokért Központ értékelte Brüsszel új ötleteit.

A törvénymódosítás után is adott az ellenzéki pártok többes listaállítása

A kedden megszavazott törvénymódosítás után is adott az ellenzéki pártok többes listaállítása. A baloldali pártok az összefogásról már a törvényjavaslat benyújtása előtt döntöttek, tehát a módosítás semmilyen hátrányt nem jelent majd számukra – olvasható az Alapjogokért Központ elemzésében.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére