Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Indulhat a sivalkodás: az ÁSZ mindent rendben talált a Fidesz gazdálkodása kapcsán

Sümeghi Lóránt

2017.07.14. 11:28

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) a Fidesz 2014-2015-ös gazdálkodásának ellenõrzése során megállapította, hogy a párt eleget tett a jogszabályi elõírásoknak, biztosította gazdálkodásának, vagyoni helyzetének áttekinthetõségét, valamint a közpénzek felhasználásának átláthatóságát.

Az ÁSZ az MTI-hez pénteken eljuttatott jelentésében azt írta, a Fidesz a törvényi előírásoknak megfelelően 2014-ben csaknem 1 milliárd 550 millió forint, 2015-ben pedig 876 millió forint költségvetési támogatásban részesült. A számvevőszék megállapította, hogy a Fidesz gazdálkodására vonatkozó számviteli keretek kialakítása és a belső szabályozások

megfeleltek a jogszabályi előírásoknak, és ez támogatta a közpénzekkel való átlátható és ellenőrizhető gazdálkodást.

A párt könyvvezetése, nyilvántartási rendszere megfelelt a jogszabályi és belső szabályozási előírásoknak, valamint ellenőrzési rendszerét is az előírásoknak megfelelően működtette – írta közleményében az ÁSZ.

A vizsgálat szerint továbbá a Fidesz pénzügyi kimutatásai megfeleltek a jogszabályi előírásoknak.

Azokat a párt a Magyar Közlöny mellékletét képező Hivatalos Értesítőben és a saját honlapján az előírt határidőben a jogszabályi előírásoknak megfelelően közzétette, ezzel biztosította gazdálkodásának áttekinthetőségét.

Az ellenőrzés szerint a Fidesz működéséhez a forrásokat, köztük a költségvetésből juttatott és az egyéb támogatásokat, adományokat szabályszerűen használta fel és számolta el, nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást nem fogadott el. A párt gazdálkodással összefüggő tevékenységének keretében a kiadások kifizetése során a jogszabályok és a belső szabályzatok előírásait betartotta, működése során a vagyont a törvényi előírásoknak megfelelően használta – közölte a számvevőszék, amely jelentésében javaslatot nem fogalmazott meg a Fidesz számára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére