Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollik – Márki-Zay vita a Tranziton: „A védekezésben Magyarország becsülettel helytállt”

888.hu

2021.08.28. 21:00

A Fidesz szóvivője, valamint Hódmezővásárhely baloldali polgármestere „A lefújás előtt – Ciklusvégi értékelés bakról és jobbról” címmel vitázott egymással a Tranzit Közéleti Gondolatexpo második napján, amin részt vett a 888.hu is.

 

Hollik István ismertette a vita kezdetén, hogy már az ellenzéki médiumok is írnak már a az ellenzéki háttéralkukról, ez szerinte már le van papírozva, hogy kik lesznek az előválasztáson a nyertesek. Abban is biztos, hogy Gyurcsány Ferenc embere lesz a végső miniszterelnök-jelölt akit viszont nem Márki-Zay Péternek fognak hívni. A megnevezett polgármester – aki szintén megméretteti magát a Gyurcsány-cirkuszban – is elismertre a háttéralkuk meglétét, amit ő is kritizálni szokott. Azonban azt már nem, hogy Gyurcsány embere lesz a jelölt, hiszen továbbra is magát tartja a legalkalmasabbnak és a legtisztességesebbnek, amit a viták ki is hangsúlyozott. Érve pusztán annyi volt, hogy ő a polgármester Hódmezővásárhelyen, és rá sokan szavaztak 2019-ben is.

Hollik rávilágított arra a fontos tényre, hogy az ellenzéknek nincs programja, csupán a hatalmi technikák, hatalmi érdekek és az Orbán-gyűlölet tartja őket egyben. Ebben pedig meglátása szerint Márki-Zay úgy vesz részt, hogy ezzel azt a Gyurcsány Ferencet is hatalomhoz segítené, aki kétszer már kirabolta az országot: a rendszerváltáskor a „spontán” privatizációkor, majd amikor úgy kormányzott hogy közben tönkretette az országot.

A kampányával azt a célt szolgálja, hogy Gyurcsány harmadszor is kirabolja az országot”

– mondta a szóvivő, majd gratulált a vitapartnerének ehhez.

Márki-Zay hangsúlyozta, hogy ő megígéri az elszámoltatást, Hollik viszont arra kérte hogy ezt a szövetségeseivel mindenképp vitassa még meg.

A baloldali polgármester úgy látja, hogyha azt a kérdést teszik fel hogy „Orbán vagy Gyurcsány”, akkor az ellenzék el fog bukni, ha viszont azt a kérdést teszik fel, hogy „Orbán vagy nem Orbán”, akkor úgy látja hogy van esélye a baloldalnak. Elmondta, hogy szerinte Karácsony Gergely az nem Gyurcsány Ferenc embere, valamint úgy véli: győzni az ellenzék, méghozzá kétharmaddal.

Hollik felvilágosította a vitapartnerét, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezére, hiszen neki van a legerősebb pártja, ezt a közvéleménykutatók is tudják bizonyítani, így a győzelmükkel mindenképp őt segítenék hatalomra.

Így úgy véli, hogy

Márki-Zay Péternek nincs esélye nyerni, egy hét múlva pedig ez be is fog bizonyosodni

 

A vitán elhangozott az, hogy Márki Zay jobboldalinak tartja magát, ráadásul hamarabb volt keresztény mint a Fidesz, Hollik ezzel tudna vitatkozni. Úgy véli. hogy nevezheti magát annak, de attól még nem lesz az, ugyanis nem olyan politikát támogat.

Magyarország helyzetéről is beszélgetett a két fél, ebben Hollik István elmondta, hogy 2002-2010 között távolodott az ország az EU-tól, most pedig közeledünk.

Minden évben 2-3 százalékkal többre képes az ország, mint az EU átlag”

Márki-Zay azonban nem így látja: szerinte Magyarország az Európai Unió 2. legszegényebb országa, és szerinte 10 évvel ezelőtt ez még nem volt így.

Alternatív valóságelemezés, melyhez nincs semmi köze a valósághoz”

– ezt már a Fidesz szóvivője mondta arra, hogy Hódmezővásárhely vezetője már olyanokat mondott, amiket már a nézőközönség se bírt szó nélkül hagyni. Hangsúlyozta, hogy amit az ország elért az elmúlt 10 évben, az nem csupán a kormány érdeme hanem a magyarok dolgozni akarásának is hiszen közel 1 millióval többen dolgoznak már az országban. Márki-Zay azt is tagadta, hogy valós lennének azok a számok, hogy Magyarország az elmúlt 10 évben legalább 2-3 százalékkal jobb gazdasági teljesítményt nyújtott.

Arra a kérdésre, hogy Márki-Zay hogyan kormányozná egy esetleges győzelemmel az országot, ő azt válaszolta hogy szakértői kormánnyal amely függetlenítené magát Gyurcsány Ferenctől. Ezt ő úgy magyarázta, hogy sokszínű koalíció van, melyben olyan emberek dolgoznak együtt, akik sok kérdésben nem értenek egyet. Hangsúlyozta, hogy bent kell maradni az Európai Unióban, nem engednének be migránsokat. Program azonban még nincs, arra szerinte is szükség van – egy olyanra, amelyben megállapodnak.

Hiányolta a jogállamiságot, miközben ebben a „diktatúrában” nyugodtan „tolvaj gazemberezheti” mindenféle következmény nélkül a jobboldali politikusokat. Szóba került, hogy éppen Bárándy Péterék azok, akik egy „rövid időre” kisiklatnák az alkotmányosságot, hogy alkotmányozni tudjanak. Hollik felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz-KDNP 2010-ben úgy tudott nyerni kétharmaddal, hogy egy kommunista alkotmány volt még érvényben.

Eljött a baloldali politikustól a már-már unalmassá váló „fideszes pártkatonázás” is, melyet még korábban a vérbírók.hu honlap létrehozásával kívánt volna orvosolni, hiszen ezt a javaslatot bedobta a közéletbe, melyből aztán nagy felháborodás után kihátrált. A vitán is mentegette magát, hogy ezt ő nem valósította meg, hiszen ez neki csak „föltevés” volt.

Előkerült a korrupció volt, melyben az ellenzéktől sok olyan állítás elhangzik, ami nem igaz. Hollik István elmagyarázta, hogy 2007-ben amikor még nem volt gazdasági válság, Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy

a világgazdaság pénzbőségben lubickol.„

Akkor még 2,6% volt az EU gazdasági növekedése átlagban, Magyarországé pedig 1 százalék. Amikor tehát konjunktúra volt, és amikor a körülöttünk levő országok több mint 10 százalékos növekedést értek el, Magyarország gyengébb volt mint az EU átlag! A költségvetési hiány pedig nem 3 százalék alatt volt. Gyurcsány akkori állítása szerint akkor elvileg a gazdaságba öntötték bele a pénzt, az mégse ment jól.

Mert azt a pénz ellopták!”

– adta meg ennek okát Hollik. Elmondta, hogy az ország gazdasága most az EU átlagos növekedésétől jobban teljesít.

A vitán felelevenítették azt is, hogy Márki-Zay a covid járvány időszaka alatt olyan javaslatot tett, hogyha felállnának az orvosok, akkor meg lehetne buktatni az Orbán-kormányt.

Szégyellje magát ezért!”

– mondta Hollik. Ezt az állítást azonban Márki-Zay hazugságnak nevezte, mert szerinte ez az állítás nem így hangzott el. Majd közölte, hogy abban az időszakban a kormány védekezett a legrosszabbul a 195 országból, szerinte még Peru is megelőzött, valamint előjött a halálozási mutatókkal.

Hollik tisztázta, hogy

a többlethalálozás szerint Magyarország jobban teljesített, mint az EU átlag.

Márki-Zay azonban tovább folytatta: hiányérzete van attól, hogy akkoriban az újságírókat nem engedték be a covid betegekkel ellátó kórházakba. Szerinte a kormány elvette az önkormányzatoktól a pénzt, és szerinte nem volt semmiféle védekezés a kormány részéről.

A vita moderátóra ezútán megkérdezte a felektől, hogy milyennek látják az eddigi ciklust. Hollik úgy látja, hogy ezt a kormányzati ciklust sajnos a covid járvány határozta meg.

A covid elleni védekezésben Magyarország becsülettel helytállt”

– mondta, majd megköszönte az orvosoknak, a tanároknak és mindenkinek aki ebben a munkában részt vett. Ami a legnagyobb kihívásnak tart, hogy a covid okozta gazdasági kihívásból jól tudjon kijönni az ország. Számukra legfontosabb a foglalkoztatottság és a munka, hiszen ma többen dolgoznak mint a járvány előtt.

Magyarország a lengyelek mellett másodikként az az ország, ahol az ország teljesítménye már most 0,2%, így már meghaladta a válság előtti szintet”

 

Továbbá nem csak arra fókuszáltak, hogy a munkahelyeket megtartsák, hanem arra is, hogy Magyarország tudjon forrásokat elkülöníteni azoknak a vállalkozásoknak, melyeket az országba csábítanak.

Majd Márki-Zay Péter jött, és elmondta azokat a sablonos mantrákat, amiket minden baloldali politikus szokott: pártállamozás, sajtómonopóliumozás, népszabadságozás, klubrádiózás, putyinozás és homofób alkotmányozás is. Megígérte az európai ügyészséghez való csatlakozást. Valamint olyan országban szeretne élni, ahol nincs utálkozás, miközben közölte, hogy ma „nagyon égő” magyarnak lenni, mely szerinte a jobboldali kormányzás mérlege. A nézők közül meg is jegyezte, hogy ez hungarofób megjegyzés volt a polgármestertől, erre a polgármester elveszítette az önkontrollját, és magához hívatta a közönség egyik férfi tagját – a látottak alapján nem kávézásra hívta volna meg vagy jó kedélyű társalgásra, ez inkább hasonlított egy kocsmai stílusra....

Márki-Zay Péter tehát miniszterelnök-jelölt szeretne lenni a baloldali ellenzék díszes társaságában. A számok azonban azt mutatják, hogy erre sok esélye nincs. A mai viselkedését látva és átélve ez talán nem is akkora tragédia.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére