Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: Magyarország a jól védekező államok közé tartozik

888.hu

2020.11.17. 10:46

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjút.

Interjút készített Gulyás Gergellyel a Magyar Nemzet. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a polgári napilapnak elmondta, a magyar állam felelőssége abban áll, hogy az elérhető legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátást biztosítsa a fertőzötteknek, és ehhez minden szükséges lépést megtettek, felkészítették az egészségügyet a járvány második hullámára.

Jelenleg a magyar egészségügy képes a vírust kontroll alatt tartani, bármilyen gyorsan terjedjen is”

– fogalmazott.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány az egész világon nagyobb visszaesést fog okozni, mint a 2008-as világgazdasági válság.

Nem készültünk válságra, de most javunkra válik, hogy míg a baloldal alatt tömeges volt a munkanélküliség, addig mi a lehető legtöbb embernek adtunk munkát, és ezért mintegy 900 ezerrel dolgoznak többen a koronavírus-járvány időszakában, mint a baloldal kormányzása alatt. Most, amikor nehéz időket élünk, azért vagyunk hitelképesek a nemzetközi pénzpiacon, mert a kormányzásunk első tíz évében közel húsz százalékkal csökkentettük az államadósságot. Ebből most sajnos sok el fog veszni. De azért van miből veszíteni, mert az elmúlt tíz évben a magyar költségvetési gazdálkodás példás és fegyelmezett volt. A jó években felkészültünk a nehéz évekre”

– hangsúlyozta a miniszter.

Az Európai Unióban folyó jogállamisági vitával kapcsolatos kérdésre válaszolva Gulyás Gergely leszögezte: nem jogállamisági vita van, hanem az Európai Unió meg akarja teremteni a magyar belpolitikába való beavatkozás jogát. Mint mondta, Brüsszel általános beavatkozási jogot akar magának a neki nem szimpatikus politikát folytató tagállamok belpolitikájába.

„De Brüsszel addig nem Moszkva, amíg erre nincs lehetősége. Nem jogállamisági kérdés, hogy a magyarok szabadon dönthetnek-e arról, kivel akarnak együtt élni, hanem annak a kérdése, hogy Budapesten vagy Brüsszelben kormányozzák-e ezt az országot. Van már jogállamisági eljárás a lisszaboni szerződésben, az úgynevezett hetes cikkely szerinti eljárás. Ha valaki ettől eltérő, új eljárást akar, akkor ahhoz szerződést kell módosítani. A jogállamot nem lehet a jogállam lábbal tiprásával szolgálni. Márpedig az unió most – a jogállamiságra hivatkozva – lábbal tiporja a lisszaboni szerződést” – mondta.

Az amerikai elnökválasztást érintő kérdésre Gulyás Gergely közölte: Magyarország az Egyesült Államok szövetségese a NATO-ban, ezért szövetségesi kötelezettségük együtt dolgozni azzal az elnökkel, aki egy választáson a választópolgárok bizalmát megszerzi. Ugyanakkor kitért arra: az új demokrata adminisztrációnak értékelnie kell az elmúlt évtizedek amerikai külpolitikájának következményeit, „ugyanis az USA tekintélye Közép-Európában Donald Trump elnök hivatalba lépéséig sokat kopott, mert nem adták meg azt a tiszteletet e térség demokratikusan választott kormányainak, amit mi mindig megadtunk nekik”.

Megjegyezte: ha Magyarországon hasonlóan bonyolítottak volna le egy választást, mint ahogyan az most az Egyesült Államokban történt, „akkor azok lettek volna a leghangosabb kritikusaink, akik az ezúttal győztes Demokrata Párthoz tartoznak”.

A demokráciaexportnak tehát nemcsak az a veszélye, hogy arrafelé is irányult – például Közép-Európába –, ahol fejlett demokráciák működnek, ezért semmi szükség nem volt rá, hanem az is, hogy úgy tűnik, túl kevés maradt belőle odahaza”

– húzta alá a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzetnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: „A következő két hét nehéz lesz” – 3. rész

Orbán Viktor: „A következő két hét nehéz lesz” – 3. rész

A magyar miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött újabb videójában elmondta, hogy milyen fontosabb segítségeket nyújtanak azoknak a szolgáltatásoknak, amelyek az elkövetkező hetekben szünetelni fognak.

Búvópatakszerűen nyomja a baloldal az alantas oltásellenes kampányt

A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal továbbra is a vakcinák ellen hergel, „sunyi kettős beszéddel elbizonytalanítják a magyarokat, lebeszélik őket az oltásról”.

Újra meghaladta a hatezret az új fertőzöttek száma, és elhunyt 108 beteg

Újra meghaladta a hatezret az új fertőzöttek száma, és elhunyt 108 beteg

6201 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 466 017 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 108 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 873 főre emelkedett.

Müller Cecília: Heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal

Müller Cecília: Heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal

A kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc, a koronavírus elleni védőoltások beadásának folytatásával pedig a betegségre fogékonyak számát tudjuk csökkenteni; a két intézkedés azt fogja eredményezni, hogy csökken a fertőzöttek száma – mondta az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Napi tükör

Napi tükör

A hétvégén elérjük az 1 millió beoltottat, üzente Facebook bejegyzésében Orbán Viktor. A szombat további eseményei dióhéjban.

Merkely: május közepétől fellélegezhetünk

Merkely: május közepétől fellélegezhetünk

A rektor szerint, aki eddig megúszta a koronavírust, annak csak szerencséje volt. Ha elegen oltakoznak, május közepére csenghet le a járvány.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére