Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fidesz-KDNP: a dél-budai szuperkórház az agglomerációban élőket is szolgálná

Ányos Miklós

2019.11.25. 16:38

A dél-budai szuperkórház eredeti helyszínen történő megépítése mellett érvelt Pest megye két kormánypárti országgyűlési képviselője egy mai sajtótájékoztatón. Aradszki András (KDNP) és Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) hangsúlyozta, a centrumkórház az agglomerációban élőket is szolgálná.

Aradszki András – Pest megye 1. számú választókerületének, többek közt Érd egyéni országgyűlési képviselője – rámutatott, a dél-budai centrumkórházra vonatkozó, előkészítés és kivitelezés alatt álló kormánytervezet megvalósítása kétségessé vált az október 13-i önkormányzati választás után. 1,2 millió embert látna el az új egészségügyi intézmény, amely nemcsak a fővárost, hanem az agglomeráció délnyugati régióját is érintené. Az új kórház egykapus rendszerű, 24 órás sürgősségi ellátást, gyermek- és felnőttellátást is biztosítana, és az intézményen belül közel 300 ágyas gyermekrészleg működne.

A kórházat úgy tervezték, hogy akár katasztrófahelyzetben is megfelelő egészségügyi ellátást nyújtson. Kitért arra is, hogy az új intézményben általános műtőt, egy robotsebészeti műtőt, valamint hibrid műtőt is kialakítanának. Mind műszakilag, mind ellátásbiztonság szempontjából éllovas, az ország számára is kulcsfontosságú intézmény lenne. Megjegyezte, hogy az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően csökkennének a betegutak is. Aradszki azt is elmondta, hogy az érintett választókerületekben élők joggal várják el, hogy magas színvonalú, jó közösségi kapcsolatokkal rendelkező és jó minőségű kórházi ellátásban részesüljenek.

Csenger-Zalán Zsolt – Pest megye 2. választókerületének, többek között Budakeszi és Budaörs egyéni országgyűlési képviselője – kifejtette, hogy az új kórház három autópálya – az M7, az M1 és az M0-s – találkozásánál épülne meg, de az M0-s körgyűrű miatt gyakorlatilag az egész ország elérhetővé válna. Tömeges baleseteknél pillanatok alatt a kórházba érnének a mentők anélkül, hogy a városi dugókon át kellene vergődniük. Feltette a kérdést, hogy miért próbálja Budapest és a XI. kerület ellenzéki vezetése arra kényszeríteni az agglomerációban élőket, hogy hosszan utazzanak budapesti kórházakba, növelve a légszennyezést, a dugókat és a várakozási időt.

Emlékeztetett arra, hogy az ellenzék korábban zöldkoncepciót hirdetett meg, zöldebb Budapestről, kórházakról, méltatlan egészségügyi helyzetről beszéltek. Eközben a kormány az Egészséges Budapest Programra 700 milliárd forintot betervezett, éppen a kórházak és az egészségügyi rendszer reformja érdekében. Ennek kiemelten fontos projektje a dél-budai szuperkórház és sem a Szent Imre Kórház, sem a Szent János Kórház fejlesztésével nem megoldható a mostani helyzet.

Arra a kérdésre, hogy a XXII. kerület befogadná-e a szuperkórházat, Csenger-Zalán elmondta, örömmel és köszönettel nyugtázzák, ugyanakkor ez elképesztő időbeli csúszást okozna, és a kerület közösségi közlekedéssel való megközelítése is nehezebb.

Aradszki András felhívta a figyelmet képviselőtársa, Simicskó István (KDNP) petíciójára, amelyet a szuperkórház érdekében indított és megjegyezte, ha úgy alakul, választókerületeik is készen állnak a kórház befogadására.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Újabb német lap állítja, hogy nem zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból

Egyelőre nem zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP), mert nincs meg a magyar kormánypárt tagságának megszüntetéséhez szükséges többség a jobbközép erőket összefogó pártcsaládban – jelentette pénteken a Der Spiegel.

Százhúsz éve született Fekete István

Százhúsz éve született Fekete István

A somogyi származású író többek között olyan klasszikusokkal gyarapította a magyar irodalmat, mint a Tüskevár, a Téli berek, a Bogáncs, a Vuk vagy éppen A koppányi aga testamentuma.

Egy amerikai egyetemi professzor szerint legalizálni kéne a pedofíliát

Egy amerikai egyetemi professzor szerint legalizálni kéne a pedofíliát

Természetesen csak amennyiben a gyerekek „beleegyeznek”. Nehogy a végén még nemi erőszak legyen belőle!

Nagy meccset nyert a magyar vízilabda-válogatott, megvan a döntő és az olimpia!

Nagy meccset nyert a magyar vízilabda-válogatott, megvan a döntő és az olimpia!

A lányoknak nem sikerült, a fiúknak viszont igen: Budapesten játszhat Európa bajnoki döntőt a vízilabda-válogatott!

Ennyire érdekli a szenátorokat az impeachment: 25 percig sem voltak képesek egy helyben ülni a tárgyalás közben

Míg az újságírók végigkövették az eseményeket, a Reuters beszámolója szerint a szenátorok arcpirítóan próbálták ellógni a jelenlétet: legtöbben mindössze 20-25 percet voltak képesek egy helyben ülni, és leginkább az előszobák kanapéin nyomkodták a telefonjukat.

Magyar feliratok rongálásával ünnepeltek a románok

Magyar feliratok rongálásával ünnepeltek a románok

Gyergyószentmiklóson és a Gyilkos-tónál is lefestették a magyar településnév táblákat.

Kína feleskette a karanténba érkező orvosait, hogy az életük árán is megállítják a vírus terjedését

Kína feleskette a karanténba érkező orvosait, hogy az életük árán is megállítják a vírus terjedését

A járvány mérete két nap alatt nagyjából megduplázódott. A kormány a hadsereget is beveti, hogy némileg mentesítse a városi kórházakat, valamint ideiglenes karanténkórházakat is elkezdtek építeni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére