Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért vonul ki az Uber Magyarországról

Sümeghi Lóránt

2016.07.13. 14:08

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tudomásul veszi az Uber döntését, miszerint a cég inkább kivonul Magyarországról, minthogy vállalja a törvényes mûködést, az adófizetõ magyar taxisokkal való tisztességes piaci versenyt és az adófizetést.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tudomásul veszi az Uber döntését, miszerint a cég inkább kivonul Magyarországról, minthogy vállalja a törvényes működést, az adófizető magyar taxisokkal való tisztességes piaci versenyt és az adófizetést.

A tárca az Uber szerdai, a szolgáltatás felfüggesztéséről szóló bejelentésére reagálva kiemelte, hogy 

a kormány támogatja az innovatív megoldásokat, de ahhoz ragaszkodik, hogy a személyszállításban résztvevő piaci szereplők egyenlő feltételek mentén, törvényesen működjenek és adót fizessenek."

A minisztérium közölte, hogy az Uber adóelkerüléssel és a magyar jogszabályok semmibevételével, engedély nélkül végzett személyszállító tevékenységet, és így versenyelőnyre tettek szert, emiatt más országokban már betiltották, vagy korlátozták tevékenységét.

A magyar kormány és a parlament több intézkedéssel segítette, hogy az Uber tevékenységét legalizálja, törvényes keretek közé terelje, és több intézkedést hozott az egyenlő versenyfeltételek garantálására, a feketetaxizás visszaszorítására is.

Az Uber döntése azonban azt jelzi, hogy a cég nem vállalja a tisztességes piaci versenyt és törvényes működést - húzta alá az NFM.

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére