Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: adózás

Újabb magyar adóügyi siker Brüsszelben

Sikerrel képviselte a kormány a magyar érdekeket Brüsszelben. Az Európai Unió két ügyben is elfogadta a kormány adóügyi érveit, így továbbra is visszaigényelhető az áfa fele a bérelt autóknál, és biztosított marad a tisztességes vállalkozások és a költségvetés védelme a fizetésképtelen cégekkel szemben is – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Dömötör Csaba: új időszak kezdődik, egyszerre több kihívással

Dömötör Csaba a kihívások között gazdasági problémákat, járványokat, a környezetvédelmet és a migrációt nevezte meg.

Újabb adókönnyítések jöhetnek

Tavaly május óta összességében több mint ezer milliárd forint általános forgalmi adót utalt ki gyorsabban az adóhivatal. A járvány miatt bajba jutott vállalkozásokat segíti, ha ez az intézkedés az év végéig fennmaradhat – tájékoztatott Izer Norbert.

Életbe lépett a kormány újabb gazdasági mentőcsomagja

Éjfél előtt néhány perccel jelent meg a Magyar Közlönyben, s ezzel életbe lépett a kormány újabb mentőcsomagja, amely a koronavírus-járvány emberekre gyakorolt negatív gazdasági hatásait csökkenti. Ennek értelmében: június végéig elengedik a katás vállalkozók járulékfizetési kötelezettségét, az emberek az elmaradásokat ráérnek később megfizetni, meghosszabbítják a gyest, a gyedet, a gyetet, és életbe lépett a végrehajtási és kilakoltatási moratórium is.

Mostantól örök érvényû felajánlást tehetnek az adófizetõk az egyházaknak

Egy rövid számsor egyszeri megadásával akár nyugdíjas korukig minden évben pénzhez juttathatják valamelyik egyházat a magyar adófizetõk. Erre a személyi jövedelemadó új szabálya ad módot: eszerint az adóhivatal addig folyósítja az érintett adójának egy százalékát a kiválasztott egyháznak, amíg az állampolgár meg nem változtatja a címzettet - írja a Magyar Idõk szombati száma.

A szenátus is megszavazta Trump történelmi adócsökkentési reformját

Az alsó és a felsõháznak már csak össze kell fésülnie a módosításokat, hogy a végleges változat még karácsony elõtt Trump asztalára kerülhessen aláírásra.

Reggel 7:59

Elkezdõdött az érettségi szezon; több migráns érkezik a németekhez, mint amennyi belépett az EU-ba; virágzanak a kisvállalkozások. Kezdd a napot velünk, a 888.hu-n!

Bejött a kormány számítása a kisvállalkozásokkal

Az elmúlt hónapokban körülbelül negyvenezer gazdasági szereplõ jelentkezett, hogy ezentúl a kata vagy a kiva módszerrel fizethessen adót.

Vissza az oldal tetejére