Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: gazdaság

Különösen sérülékeny a német gazdaság energiaellátása

Németország energiaellátása nemzetközi összehasonlításban különösen sérülékeny mind az emelkedő árak, mind az ellátási szűk keresztmetszetek miatt – írja a mannheimi székhelyű ZEW gazdaságkutató intézet kedden közzétett tanulmányában.

Továbbra is a háború és a szankciók határozzák meg a konjunktúraérzetet

A Századvég Konjunktúrakutató 2022. júniusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt romlott, a mínusz 100 és plusz 100 közötti skálán értelmezett lakossági index mínusz 13,3-ről mínusz 14,7-re, a vállalati mutató értéke pedig mínusz 8,7-ről mínusz 14,0-re csökkent.

Szijjártó szerint globális élelmiszerellátási válság következhet

„Ördögi körbe lépett a világ, az Ukrajnában zajló háború globális élelmiszerellátási válságot okozhat, ami ráadásul újabb migrációs hullámok veszélyével járhat” – figyelmeztetett a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban.

Háborús árak alakultak ki a gabonapiacon

Meredeken emelkedtek az árak a gabonapiacon világszerte az orosz-ukrán háború kirobbanása óta, a helyzeten sokat ront, hogy Ukrajnából nem tud kijutni a termény és bár Magyarországon – miután gabona terén önellátó az ország – nincs veszélyben az ellátás, az aszályos szezonkezdés, valamint az egyre magasabb energiaárak lecsapódnak majd az alapvető élelmiszerek áraiban is – írta meg a VG hétfőn.

Németországban a „radiátorok lecsavarására” buzdítják az embereket

Országos kampánnnyal igyekszik nagyobb energiatakarékosságra sarkallni a németeket a kormány. A kampány bírálói szerint mindez nem elég, és törvényi szabályozásra lenne szükség.

Orbán Viktor: Megvédjük Magyarországot, megvédjük a magyar családokat!

„Ez a költségvetés meg fogja védeni a családtámogatási rendszert és a rezsicsökkentést is.” – fogalmazott Orbán Viktor a Jó reggelt, Magyarország! adásában.

Az USA-ban már drágább a benzin, mint a sör

A tengerentúlon egy gallon benzinért akár 6 vagy 7 dollárt is elkérhetnek majd.

Háborús infláció van, háborús gazdasági válság fenyeget – béke kell, mert ha véget ér a háború, nem lesz infláció

Háborús infláció van, háborús gazdasági válság fenyeget – béke kell, mert ha véget ér a háború, nem lesz infláció

„A költségvetés meg fogja védeni a családokat, a támogatási rendszerüket és a rezsicsökkentést is” – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Megváltoztatják a vásárlási szokásaikat az amerikaiak az infláció miatt

Amerikában is minden drágul, borúsnak látja a gazdaság helyzetét az OECD.

Vissza az oldal tetejére