Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erős nemzetállamokra épülő Európát akarunk létrehozni

888.hu

2021.11.16. 08:00

A fő európai víziónk: erős szövetséget létrehozó erős nemzetállamok, amelyek tisztelik egymást és együttműködnek, nem pedig egy szupranacionális állam, amelyben elvesznek Európa színei – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter.

 

Napjainkban vita zajlik az európai értékekről, ami engem nagyon elszomorít, hogy ezt időnként úgy pozicionálják, mint a jó és a rossz vitája, de ez nem igaz, ugyanazokat az értékeket osztjuk, sőt, vérünkkel harcoltunk ezekért az értékekért, hogy gazdagítsuk az európai sokszínűséget”

– hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Madridban, a Szent Pál katolikus egyetem Európa jövője címmel rendezett konferenciasorozatának keretében tartott előadásában.

Mint mondta, tiszteletben kell tartani a tagállamok szabadságát számos kérdésben, amilyen például a nemzeti identitás vagy a család,

de ide sorolta a szociálpolitikát is, azon belül kiemelve a minimálbér meghatározását. A tagállamok maguk ismerik legjobban a saját helyzetüket, hogy miként tudják teljesíteni céljaikat. Felülről kikényszerítve sérülhet sok ország versenyképessége, és szembemehet a valódi piaci folyamatokkal – tette hozzá az egységes európai minimálbér tervére utalva.

Kérdésre válaszolva cáfolta, hogy a közelmúltban elfogadott gyermekvédelmi törvény diszkriminálja az LMBTQ-közösség tagjait.

Szavai szerint mindez a sajtó értelmezése, a jogszabályban azonban nem szerepel. Magyarországon a kisebbségek jogait az Alaptörvény garantálja – mondta a tárcavezető.

Varga Judit madridi látogatásán az igazságszolgáltatás digitalizációjáról tanácskozott Pablo Zapatero Miguel igazságügyi államtitkárral, valamint többek között az EU bővítéspolitikájáról folytatott megbeszélést Juan González-Barba uniós ügyekért felelős államtitkárral.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére