Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erős nemzetállamokra épülő Európát akarunk létrehozni

888.hu

2021.11.16. 08:00

A fő európai víziónk: erős szövetséget létrehozó erős nemzetállamok, amelyek tisztelik egymást és együttműködnek, nem pedig egy szupranacionális állam, amelyben elvesznek Európa színei – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter.

 

Napjainkban vita zajlik az európai értékekről, ami engem nagyon elszomorít, hogy ezt időnként úgy pozicionálják, mint a jó és a rossz vitája, de ez nem igaz, ugyanazokat az értékeket osztjuk, sőt, vérünkkel harcoltunk ezekért az értékekért, hogy gazdagítsuk az európai sokszínűséget”

– hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Madridban, a Szent Pál katolikus egyetem Európa jövője címmel rendezett konferenciasorozatának keretében tartott előadásában.

Mint mondta, tiszteletben kell tartani a tagállamok szabadságát számos kérdésben, amilyen például a nemzeti identitás vagy a család,

de ide sorolta a szociálpolitikát is, azon belül kiemelve a minimálbér meghatározását. A tagállamok maguk ismerik legjobban a saját helyzetüket, hogy miként tudják teljesíteni céljaikat. Felülről kikényszerítve sérülhet sok ország versenyképessége, és szembemehet a valódi piaci folyamatokkal – tette hozzá az egységes európai minimálbér tervére utalva.

Kérdésre válaszolva cáfolta, hogy a közelmúltban elfogadott gyermekvédelmi törvény diszkriminálja az LMBTQ-közösség tagjait.

Szavai szerint mindez a sajtó értelmezése, a jogszabályban azonban nem szerepel. Magyarországon a kisebbségek jogait az Alaptörvény garantálja – mondta a tárcavezető.

Varga Judit madridi látogatásán az igazságszolgáltatás digitalizációjáról tanácskozott Pablo Zapatero Miguel igazságügyi államtitkárral, valamint többek között az EU bővítéspolitikájáról folytatott megbeszélést Juan González-Barba uniós ügyekért felelős államtitkárral.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére