Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre közelebb a mentelmi joghoz Czeglédy Csaba

Pörge Béla

2018.02.21. 15:35

A diákokat megkárosító baloldali ügyvéd összegyûjtötte a kellõ számú ajánlást.

Mint ismert, Czeglédy Csabát és társait azzal gyanúsítják, hogy összesen 3,3 milliárd forintnyi áfát és személyi jövedelemadót nem fizettek meg az államnak. A politikus cége, a Human Operator Zrt. diákokat közvetített ki különböző munkahelyekre, és több ezer fiatalnak adós maradt a munkabérrel. Utóbbi esetében kiderült, hogy olykor pártmunkára is befogták a fiatalokat. A diákokat végül az állam kártalanítja.

A Human Operator Zrt. több alkalommal, összesen 200 millió forint kölcsönt kapott a Dobrev Klára vezette Altus-cégektől, ezért Gyurcsány Ferenc feleségét az adóhatóság nyomozói tanúként hallgatták meg. A Fidesz szerint Czeglédy Gyurcsány Ferenc DK-elnök strómanja, a feladata pedig az volt, hogy pénzt gyűjtsön a volt miniszterelnöknek és pártjának.

Azóta felmerült, hogy Czeglédyt valamelyik baloldali párt indítaná, ám végül az ügyvéd úgy döntött, független jelöltként indul a 2018-as választásokon.

 

Czeglédy Csaba szerdán összeszedte a kellő számú aláírást, így már csak annyi van hátra, hogy hivatalosan is jelölt legyen. Amint ez megtörténik, lesz mentelmi joga, és valószínűleg szabadlábra kerül; előzetes letartóztatása egyébként március 14-én járna le.

Czeglédy a Vas megyei 1-es választókerületben, Szombathelyen indul az április 8-ai választásokon. A nyugat.hu információi szerint 700 ajánlást adott le.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére