Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Brüsszel az elhibázott szankciókkal behozta a háború gazdasági hatásait Európába”

888.hu

2022.09.16. 17:47

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a franciaországi Montpellier-ben, az Identitás és Demokrácia (Identity & Democracy Party) európai konzervatív pártcsalád konferenciáján szólalt fel.

 

Szánthó Miklós az „Európai Unió: a föderalizmustól az imperializmusig” című rendezvényén elhangzott felszólalásban aláhúzta:
„Elítéljük az orosz agressziót, és kiállunk Ukrajna mellett. De egy szankció lényege, hogy a másik félnek nagyobb kárt okozzon, mint annak, aki kiveti. Az EU által Oroszországgal szemben bevezetett intézkedések az Uniónak okoznak nagyobb kárt, sőt, meg is roppanthatják az EU-t. Ezekkel a szankciókkal a brüsszeli elit lényegében importálta a háború gazdasági hatásait Európába.”
– írja az Alapjogokért Központ Facebook-oldalán.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte, hogy a föderalisták ismét saját hatalmuk kiterjesztésével vannak elfoglalva ahelyett, hogy a válságot kezelnék:
Két nagy veszélyt látok a balliberális oldal részéről. Az egyik »a döntéshozatal kiszervezése« helyi, tagállami szintről brüsszeli szintre. A baloldal minden ponton az EU hatáskörének bővítését és a tagországok hatáskörének korlátozását szeretné elérni.”
Szánthó Miklós hozzátette: „Az uniós szerződések által egyértelműen és kifejezetten a tagállamok számára fenntartott kompetenciákat igyekeznek elvenni, legyen szó migrációról, család- és gyermekvédelemről, vagy ma már akár az energiabiztonságról.”
Kiemelte: „A másik veszély, hogy – a lopakodó jogalkotás segítségével – ideológiai keresztes hadjáratot folytatnak, és a progresszív értékeiket semlegesnek és egyetemesnek akarják beállítani.”
Az Alapjogokért Központ főigazgatója úgy vélekedett, a hazánk és Lengyelország elleni politikai támadások is ennek a folyamatnak a részeként értelmezhetők:
„Mindenki számára világos, hogy a jobboldali európai kormányok elleni támadások világnézeti különbségekre vezethetőek vissza, melyeket próbálnak jogi köntösbe bújtatni. De mindig kiderül, hogy a jogállamiság vagy demokrácia alatt ideológiai tartalmat értenek: szerintük egy demokráciának liberálisnak kell lennie, különben az nem is demokrácia.” – húzta alá.
A válságból kivezető út egybevág a posztmodern baloldal átfogó támadásának kivédésével, ugyanis – mint Szánthó fogalmazott – „egy erős Európa erős tagállamokat, nem erős Brüsszelt feltételez” , majd hozzátette: „ahhoz, hogy ezt elérjük, egyrészt vissza kell vezetnünk Európát az Isten, haza, család hármasértékéhez, másrészt azon kell dolgoznunk, hogy valóra váljon a liberálisok rémálma: a nemzeti, konzervatív erők hatékony nemzetközi együttműködése.” – mondta Szánthó Miklós.
Az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédén túl kétoldalú találkozón vett részt Jean Paul Garraud-val, a Rassemblement National EP-képviselőjével, aki a szerdai Gwendoline-jelentés vitáján is kiállt Magyarország mellett, és megvédte hazánkat az alaptalan vádaktól. Szánthó továbbá egyeztetést folytatott Thibaut François-val is, a Rassemblent National parlamenti képviselőjével, Marine Le Pen tanácsadójával és Hervé Juvin-nel, az ID pártalapítványának vezetőjével is – tájékoztat az a Alapjogokért Központ.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsonynak vállalnia kell a felelősséget a dollárbaloldal külföldi kampánytámogatása miatt

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában legalábbis erre szólította fel a főpolgármestert.

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást

Petr Pavel kapta a voksok 58,3 százalékát, míg Andrej Babiš 41,68 százalékot kapott. A választási részvétel meghaladta a 70 százalékot, ami új rekordot jelent. Pavel mintegy 3,4 millió szavazatot kapott, míg Babiš egymillióval kevesebbet.

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Az Origo szerint fordulat állhat be a nyomozásban azzal, hogy görög sajtóértesülések alapján Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő 10 újabb korrupt politikus megnevezésére készül.

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

A baloldal megmondta, hogyha mandátumot kap, akkor együtt úszik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Így 2022-ben az emberek valójában háború és béke között választottak. És a békét választották – írta közösségi oldalán a miniszterelnök.

Von der Leyen: Nem térhetünk vissza az orosz energiafüggőséghez

Semmilyen körülmények között nem térhetünk vissza az orosz fosszilis energiahordozóktól való függőséghez – szögezte le Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a német, ellenzéki, jobbközép Kereszténydemokrata Unió (CDU) düsseldorfi újévi fogadásán szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére