Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botka menekül a bevallás elől

Kossuth Márton

2017.05.23. 12:30

Hazai pályán egyelõre megmenekült Botka László, de nyilvánvalóan van mit takargatnia.

A szegedi közgyűlés jogi bizottsága elutasította a Botka László polgármester vagyonnyilatkozatának vizsgálatára vonatkozó javaslatot. A kilenctagú testület pontosan kétharmada MSZP, illetve DK párttag, ezért nyilvánvaló, hogy ha nem lenne mit takargatnia az MSZP elnökének, akkor a testület baloldali tagjai is azt szerették volna, ha ezt egy vagyonnyilatkozati eljárás is megerősíti.

Botka vagyonnyilatkozatában elfelejtette feltüntetni többmilliós Rolex óráit, illetve 300 négyzetméteres telkét. A ,,Fizessenek a gazdagok!" szlogennel kampányoló dúsgazdag milliomos tehát feltehetően nem akart (adót) fizetni, emiatt pedig komolyabb bajba kerülhet.

Botka természetesen váltig állítja, hogy semmit nem titkolt el, nem vétkes. Akkor már csak az a kérdés, hogy ő és cimborái, miért nem akarták, hogy egy vagyonnyilatkozati eljárás keretében tisztázhassa magát? Ugyanis, ha ártatlan lenne, és ezt az eljárás megerősítené, akkor előnyt is kovácsolhatna az őt ért vádakból a lassan kezdődő választási kampányra.

Botkának pedig egyébként is erősítésre lenne szüksége, mivel az MSZP jelenlegi, igen gyengécske pozíciójával nem igazán tud erős félként fellépni a többi baloldali párttal folyó koalíciós egyeztetéseken. Pedig a szegedi polgármester nagyon szeretne miniszterelnök lenni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére