Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Gyurcsány által vezetett baloldal egyszer már tönkretette az egészségügyet

888.hu - MTI

2020.10.05. 15:35

A Fidesz 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, gondoskodik az ápolók, orvosok utánpótlásáról, emeli a bérüket, és a járvány alatt sem hagyja magukra őket – reagált a nagyobbik kormánypárt a Demokratikus Koalíció hétfői sajtótájékoztatójára az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Előzőleg az ellenzéki párt azt kezdeményezte, hogy az egészségügyi és a szociális szféra minden dolgozója kapjon százszázalékos visszamenőleges béremelést.

A Fidesz felidézte:

a baloldali kormányok csak elvettek az egészségügytől, hagyták leépülni a betegellátást. Az egészségügyi életpályát kiszámíthatatlanná tették, megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták a dolgozókat, utcára tettek és elüldöztek több ezer ápolót és orvost.

Mindennek ellenére Gyurcsányék még a kórházi napidíjat, illetve a vizitdíjat is bevezették – írták.

Hozzátették, hogy a baloldal sem a veszélyhelyzet alatt, sem most nem képes támogatni a védelmi intézkedéseket, ehelyett kamuvideókkal és kamuhírekkel támadja a járványügyi és egészségügyi dolgozókat, a baloldal egész egyszerűen nem segít az országnak.

Emlékeztettek, hogy a Fidesz 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, gondoskodik az ápolók, orvosok utánpótlásáról, emeli a bérüket, és a járvány alatt sem hagyja magukra őket.

Nyáron az egészségügyi dolgozók 500 ezer forint extra juttatásban részesültek, és most további összefogásra van szükség. Ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében áttörő erejű javulást érhetnek el, ezért is fogadta el a kormány a Magyar Orvosi Kamara javaslatát. Az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetése novemberben húsz százalékkal emelkedik, 2019 és 2022 között pedig összesen 72 százalékkal.

Ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére