Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fidesz-KDNP egyetért Orbán Viktor Gyöngyöspatáról tett kijelentésével

Ányos Miklós

2020.01.11. 20:55

A Fidesz-KDNP teljes mértékben egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy Soros-hálózat által indított perben a gyöngyöspatai cigány családok számára megítélt százmillió forintos kártérítés igazságtalan, a helyzetet nem oldja meg, és csak további feszültségeket szít – mondta Hollik István szombaton, Budapesten.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, a kormányfő csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatója sokaknak nem tetszett, a miniszterelnök szavai a gyöngyöspatai helyzetről pedig nagyon nem tetszettek a Soros-hálózatnak. Emlékeztetett arra is, hogy a Soros György által finanszírozott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményben tiltakozott a miniszterelnöki mondatokkal szemben.

Szavai szerint a Soros-hálózat feszültséget kelt a gyöngyöspatai cigányok között és a magyar államnak és a helyi önkormányzatnak is kárt okoz.

Ők nem megoldani akarták a problémát, hanem a helyi cigányságot felhasználva támadni akarták a magyar államot

Abban is egyetértenek a miniszterelnökkel, hogy felháborító, hogy a gyöngyöspatai romákon keresztül pénzt húznak le, zsarolnak ki a magyar államtól. A Fidesz-KDNP nem vitatja a bíróság döntésének jogszerűségét, de ennek ellenére nagyon igazságtalannak és károsnak tartják a most kialakult helyzetet. A helyiek számára is érthetetlen, hogy egyesek – csak úgy – kapnak millió forintokat, míg mások keményen dolgoznak. Álláspontja szerint ez komoly békétlenséget szülhet és már szült is a településen.

Hollik szólt arról is, hogy a százmillió forint összegű kártérítés csődbe viszi a gyöngyöspatai önkormányzatot, melynek évente 40 millió forint saját bevétele van. Egyben utalt arra, hogy a kormány megsegítheti Gyöngyöspata önkormányzatát, mert nem megengedhető, hogy a Soros-hálózat miatt egy önkormányzat csődbe menjen. Ha a kormány talál olyan megoldást, hogy a gyöngyöspatai büntetést ne kelljen kifizetni azt a Fidesz-KDNP támogatni fogja.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy a Fidesz-KDNP szerint a rabok fogva tartásának nem megfelelő minőségére hivatkozva indult perek nyomán az elítéltek számára a megítélt pénzbeli kártérítések ügye sérti a magyar emberek igazságérzetét. A Fidesz-KDNP egyetért a miniszterelnök erre vonatkozó csütörtöki szavaival is, és támogatja a kormányt abban, hogy megvizsgálja annak lehetőségét, hogy ezeket kártérítéseket ne kelljen a magyar államnak kifizetnie.

A falusi CSOK kapcsán Hollik Istvánt arról kérdezték, hogy egy felmérés szerint az elnéptelenedő falvak helyett inkább a virágzó településeket, és a Budapest-környéki agglomerációt részesítik előnyben az ingatlanvásárolók. Hollik úgy válaszolt, hogy a falusi CSOK-ot a kérdésben említett településeken eleve nem lehet igénybe venni, hanem csak azokon településeken, ahol csökken a lakosság száma. Az igénylések területi eloszlása nagyjából egyenletes, a legtöbb igénylés Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezik. A Fidesz-KDNP jó és helyes kezdeményezésnek tartja a Magyar Falu Programot és támogatja annak idei folytatását, erősítését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére