Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

31 év után sem évültek el Orbán Nagy Imre koporsója mellett elmondott szavai

M. Kovács Róbert

2020.06.16. 16:20

Az '56-os mártírok napján nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a rendszerváltás után 31 évvel sem lett a múlté az egykori állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) ideológiáján kialakult baloldali pártok és az egykori pártállami csecseken hízott baloldali politikusok képmutatása.

Magyarország mai miniszterelnöke akkor vált elsőként Európa- sőt – talán – világhírűvé, amikor 1989. június 16-án, Nagy Imre miniszterelnök és mártírtársai újratemetésén olyan gyújtó hangú beszédet mondott, amely jelentős eseménnyé vált a magyarországi szabad demokrácia kialakulásában.

A beszéd 31. évfordulóján újraolvasva Orbán Viktor akkori szavait, rádöbbenhetünk, a baloldal a rendszerváltás után sem változott. A mai Magyarországon a jobboldal ugyanúgy nem számíthat a baloldalra, mint akkor, a baloldali szereplők azóta ugyan nagyrészt lecserélődtek, de az nem változott, hogy hangoztatott elveikhez ma sem tartják jobban magukat, mint akkor, viszont képmutató módon demokráciáról papolnak.

Mi, fiatalok sok mindent nem értünk, ami talán természetes az idősebb generációk számára. Mi értetlenül állunk azelőtt, hogy a forradalmat és annak miniszterelnökét nemrég még kórusban gyalázók ma váratlanul ráébrednek, hogy ők Nagy Imre reformpolitikájának folytatói. Azt sem értjük, hogy azok a párt- és állami vezetők, akik elrendelték, hogy bennünket a forradalmat meghamisító tankönyvekből oktassanak, ma szinte tülekednek, hogy – mintegy szerencsehozó talizmánként – megérinthessék ezeket a koporsókat. Mi úgy véljük, nem tartozunk hálával azért, hogy harmincegy év után eltemethetjük halottain­kat, nem jár nekik köszönet azért, mert ma már működhetnek politikai szervezeteink. A magyar politikai vezetésnek nem érdeme, hogy a demokráciát és szabad választásokat követelőkkel szemben – bár fegyvereik súlyánál fogva megtehetné – nem lép fel a Pol Potéhoz, Jaruzelskiéhez, Li Pengéhez vagy Rákosiékhoz hasonló módszerekkel.

A mai magyar baloldal gyökereit megtagadva ma is demokráciáról papol, miközben közös vezérüket, Gyurcsány Ferencet egyetlen jelöltként választották a DK pártelnökének, amely a jelek szerint lassan a többi pártot is maga alá gyűri. Közéleti megnyilvánulásaikból kiderül: a baloldal ma is erővel söpörné el a másképp gondolkodókat, ha merné (persze ma már a merszük mellett az erejük is hiányzik hozzá).

Egyetlen dolog változott: az akkoriaktól eltérően a mai fiatalok már nem emlékeznek 1989-re, nem emlékeznek 2006-ra sem, ezért képesek megnyitni fülüket és szívüket a baloldal képmutató vezérének.

Mert ők még nem tudják: valójában a baloldalon semmi sem változott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére