Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: nagy imre

Dicsőség a hősöknek: ma van az 1956-os antikommunista felkelés 64. évfordulója

1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. 1990 májusa óta a forradalom és szabadságharc október 23-ai kezdőnapja Magyarország nemzeti ünnepe.

31 év után sem évültek el Orbán Nagy Imre koporsója mellett elmondott szavai

31 év után sem évültek el Orbán Nagy Imre koporsója mellett elmondott szavai

Az '56-os mártírok napján nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a rendszerváltás után 31 évvel sem lett a múlté az egykori állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) ideológiáján kialakult baloldali pártok és az egykori pártállami csecseken hízott baloldali politikusok képmutatása.

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harmincéves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyászszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook-oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

Elszállították Nagy Imre szobrát, a kommunista csõcselék áldozatainak emlékmûvét állítják fel

Pénteken a reggeli órákban (és nem éjszaka, ahogyan azt a baloldali média és Gyurcsány Ferenc hazudja) elszállították az Országház tõszomszédságából, a Vértanúk terérõl a Nagy Imre-szoborkompozíciót.

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hõseire kellene emlékezniük

30 évvel az államszocializmus bukása után az MSZMP szellemi örökösei, a mai ballibek továbbra is megpróbálják meghamisítani az '56-os szabadságharc és forradalom történelmét. Elképesztõ és elfogadhatatlan, hogy a szemkilövetõ Gyurcsány akaratának megfelelõen a DK, az MSZP és a Párbeszéd az 1956-os forradalom legfõbb hõseként még idén is a kétes emlékû Nagy Imre elõtt tiszteleg az igazi hõsök, az utcai harcokat megvívó felkelõk és a sortüzek áldozatai helyett.

A kriptokommunisták 1989 óta Nagy Imre háta mögött bujkálnak

29 éve, Nagy Imre újratemetésével vált nyilvánvalóvá, hogy vége a kommunista diktatúrának Magyarországon. Orbán Viktor 1989. június 16-án elmondott beszédét ma is érdemes meghallgatni, sok, máig érvényes állítása van. Az egyik ilyen állítása az, amikor arról beszél, hogy hiába bújnak el a Nagy Imre háta mögé az állampárti diktatúra emberei. Gyurcsány, a DK meg az MSZP tíz éve ezt teszi, amikor megpróbálják felépíteni '56 hamis baloldali mítoszát.

Schmidt Mária üzenete a baloldalnak: "Nem Nagy Imre az igazi hõs"

1956 olyan történelmi pillanat, amikor a nemzet egyszerre döntött úgy, hogy elég volt - mondja Schmidt Mária a Heti Válasznak adott interjújában. Az 1956-os emlékév kormánybiztosa arról is beszél, hogy miért nem lehet Nagy Imrét az 56-os forradalom és szabadságharc igazi hõsének tekinteni. A történész véleményét különösen aktuálissá teszi, hogy az MSZP és a DK idén október 23-án csak Nagy Imrérõl emlékezett meg.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére