Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vajon elhatárolódnak-e a baloldali politikusok a „likvidálós” MSZP-stől?

888.hu

2021.02.20. 15:30

A rövid válasz: nem.

A boon.hu számolt be arról, hogy a miskolci Velünk a Város frakció MSZP-s képviselője a következő posztot tette közzé a Facebookon: „Az aztékok és az inkák járvány idején feláldozták isteneiknek a vezérüket. Most nem célozgatni akarok, csak egyszerűen szép szokás volt.”

Kommentben megjegyezték, hogy nem korrekt Veres Pál polgármester urat így támadni, mire a képviselő ezt a választ adta: „Nem polgármester úrra gondoltam.” Kimondottan névvel nem szerepel, de sejthető, hogy kire gondolt az MSZP-s képviselő.

A portál szerint Bartha György nem kért bocsánatot, egyszerűen a poszt eltüntetésével próbál „meglépni” a felelősség elől.

A Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője, akik támogatták Veres Pál polgármestert is a 2019-es önkormányzati választáson. A baloldali frakció tagja az MSZP, a DK és a Jobbik. Éppen ezért a portál megkereste az említett pártok országos, illetve a szivárványfrakció miskolci vezetőit.

Azt kérdezték: elhatárolódnak-e Bartha György botrányos megnyilvánulásától.

Természetesen válasz nem érkezett senkitől.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője elmondta a boon.hu-nak: a baloldalra nem jellemző, hogy bocsánatot kérnének. Hozzátette, a számonkérést el kell végeznie a jobboldali politikai közösségnek politikai nyomásgyakorlással a polgármesterre azzal az elsődleges céllal, hogy az ilyen emberi méltóságot is sértő kommunikáció kisebb súllyal jelenjen meg a közéletben.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője pedig úgy fogalmazott: a véleménynyilvánítás ugyan kitüntetett szerepet tölt be az alkotmányos alapjogok hierarchiájában, de nem korlátlan, ezért a véleménynyilvánítás sem sértheti más ember emberi méltóságát.

Csak a szokásos...

(Borítókép: boon.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére