Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sivalkodással van elfoglalva a baloldal a védekezés segítése helyett

888.hu

2020.11.05. 10:30

Egyre jobban terjed a járvány Európában, ezért Orbán Viktor miniszterelnök újabb szigorításokat jelentetett be kedd este. Menetrendszerűen jöttek a baloldali politikusok reagálásai, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy akárcsak tavasszal, most is a vírus oldalára álltak.

Orbán Viktor miniszterelnök kedd este bejelentette, hogy a kormány a koronavírus-járvány miatt ismét bevezeti a rendkívüli jogrendet, az Országgyűlést pedig arra kéri, hogy ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg. A kormányfő bejelentése szerint:

  • éjfél és 5 óra között kijárási korlátozás lépett életbe,
  • nem tartható zenés-táncos mulatság,
  • változtak a mozik, színházak, sportrendezvények látogatására vonatkozó szabályok,
  • ingyenes lett a parkolás, és a tömegközlekedésben járatsűrítést írtak elő,
  • rendkívüli jogrendet vezettek be.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán tudatta, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a veszélyhelyzet kihirdetéséről, illetve a további védelmi intézkedésekről szóló rendelet. Abból többek között kiderül, hogy éjfél és reggel öt óra között például csak munkavégzés, a munkahelyre való eljutás, illetve az onnan való hazajutás céljából és „életvédelmi céllal” lehet közterületen tartózkodni. A rendelet szerint tilos olyan rendezvényeken részt venni, ahol „zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtanak”, és ahol a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni. Mozielőadásokat, kulturális, valamint sportrendezvényeket úgy lehet megtartani, hogy a nézők csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket is szabadon kell hagyni. A rendelet szerint Budapesten, valamint a megyei jogú városokban a helyi tömegközlekedési szolgáltatást végző gazdasági társaság köteles járatsűrítési tervet készíteni a munkanapokon reggel 7 és 9 óra közötti, valamint a 15 és 19 óra közötti időszakokra. Az erről szóló tervet november 5. napjáig kell elkészíteni, és átadni az illetékes kormányhivatalnak.

A baloldal ott folytatja a nyivákolást, ahol tavasszal abbahagyta

A baloldal a járvány első hulláma alatt is azzal támadta a kormányt, hogy nem hozta meg időben a szükséges szigorító intézkedéseket, illetve hogy az egészségügy nincs felkészülve a pandémiára. Gyurcsány Ferenc a Facebookon reagált a miniszterelnök bejelentésére. Szerinte „a kormány alibizik, és ezzel emberkísérletet folytat”.

Az őszödi böszme vélhetően elfelejtette már, hogy az első hullám idején az ő párttársaira nem lehetett számítani a védekezés terén, és úgy tűnik, a továbbiakban sem lehet. Emlékezzünk vissza Arató Gergelyre, aki az ATV élő adásában szólta el magát, sajnálatosnak nevezte, hogy kevés a járványban meghalt ember Magyarországon.

Ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország”

– mondta a Gyurcsány-párti politikus.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Varga Zoltán már tavasszal is minősíthetetlen stílusban támadta Müller Cecíliát. Ma a népjóléti bizottság ülésén megint a védekezésben részt vevők támadása volt számára a fontos. Ismét Menczer Tamás államtitkárnak kellett helyre tennie.

A DK egyébként minősíthetetlen stílusban támadta a koronavírus-törvényt is, Brüsszelbe jártak diktatúrát kiáltani, kíváncsian várjuk, mikor kezdenek ismét „legsötétebb vészkorszakról” beszélni.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a miniszterelnök bejelentését látszatintézkedésnek nevezte, egy lufihoz hasonlította, amely látszólag nagy, de belül üres. Ehhez képest miközben az egész ország a védekezéssel volt elfoglalva, az MSZP a 2013-as bajai álvideó mintájára képes volt egy újabb hírhamisítást véghez vinni.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a magát mentőtisztnek kiadó Németh Athinával beszélgetett a magyar egészségügy helyzetéről. A nő többek között azt hazudta, hogy tíz hazaküldött betegből kilenc meghalt.

Miután a teljes baloldali propagandahálózat átvette a hírt, az OMSZ közleményben jelezte, hogy

a nőt egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri, és sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában nem szerepel. Az a magánszolgáltató is azt nyilatkozta, hogy nem ismerik, amellyel később a szocialisták kapcsolatba hozták.

A felvételt a nyilvánvaló lebukás után mind Korózs, mind az MSZP eltávolította internetes felületeiről.

Kunhalmi Ágnes sem a következetességéről híres. Miközben folyamatosan a maszkhasználatról beszélt, elment egy focimeccsre, ahol ahelyett, hogy példát mutatott volna, láthatóan nagyon jól érezte magát védőeszköz nélkül.

A Momentum is közleményt adott ki a kormányfő bejelentésével kapcsolatban. Szerintük nem válságkezelés történik, hanem alibikormányzás.

Ha már válságkezelés.

Fekete-Győr András, a párt elnöke az ATV-n a bankok bevételkiesése miatt aggódott, és a műsorvezetőnek kellett felvilágosítania, hogy a bankszektor nem kifogásolta a kormány gazdasági intézkedéseit, amelyeket a koronavírus miatt hozott.

Donáth Anna momentumos EP-képviselő is nagyot ment néhány hónapja. Arról beszélt, hogy nem magyarok voltak hazánkban az első fertőzöttek, hanem irániak.

A párbeszédes Szabó Tímea arról értekezett, hogy „Orbán Viktor nemcsak felelőtlen, de aljas is. Valódi intézkedést nem hoz, az emberek egészségét és megélhetését nem védi meg”.

Folyamatosan vehemensen támadta a kormányt. Májusban minősíthetetlen hangnemben szólt Kásler Miklóshoz: „Először is, szégyellje magát!”, majd így folytatta: „Miniszter úr, mikor vállalja a felelősséget több száz ember haláláért?”

Karácsony Gergely párttársa hatalmas hazugságokkal hergelte a közvéleményt, április 20-i parlamenti felszólalásában azt állította, hogy „az egész kerek nagy világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban”. A valóság ezzel szemben az, nemhogy az egész világra, de még Európára sem igaz, hogy hazánkban halnának meg a legtöbben. Ráadásul az egymillió lakosra jutó arányszámot tekintve Európában nálunk volt az egyik legkevesebb fertőzött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére