Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Papírjuk van a nagykanizsai balosoknak, hogy törvénysértő döntést hoztak

888.hu

2021.01.27. 09:00

Odateszik magukat Nagykanizsán a gyurcsányisták. A Zala megyei város baloldali koalíciójának most már papírja is van arról, hogy törvénysértő döntést hozott a városi közgyűlésben.

A baloldal nem változik, teljesen mindegy, hogy az országos vagy a helyi politikát nézzük.

A 888 két cikkben (ITT és ITT) is foglalkozott azzal, hogy a nagykanizsai Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) hogy tesz keresztbe a várost a válság idején vezetni próbáló fideszes polgármesternek.

Az egyesületet azért hozta létre anno az LMP–Jobbik–MSZP–DK–Momentum tengely, hogy Hári Tibor személyében egy függetlennek álcázott polgármesterjelölttel fussanak neki a 2019-es önkormányzati választásoknak Balogh László ellen. A fideszes Balogh egyébként a kanizsaiak által az önkormányzati voksoláson a legtöbb szavazattal kitüntetett városházi döntéshozó.

Volt itt minden:

  • haverok pozícióba juttatása,
  • kinevezések akadályozása,
  • tisztogatások,
  • fizetésemelések.

Mivel a nagykanizsai testületben a Gyurcsány-hívek többségbe kerültek a két évvel ezelőtti voksoláson, lényegében ők dönthetnek mindenről.

De már bírósági döntés született arról, hogy a szakértelmük a nullához közelít.

A kanizsai Gyurcsány-koalíció úgy döntött, hogy a szervezeti és működési szabályzatot a számukra jól bevált „minden hatalmat a szovjeteknek”-elvnek megfelelően szabja magára. Ennek részeként pedig elhatározták, hogy a város által szervezett ünnepségeken, kulturális eseményeken, illetve bizonyos projektek sajtónyilvános kommunikációja alkalmával a polgármester akadályoztatása esetén bizottsági elnök helyettesítse.

A balosok azonban nem ették olyan forrón a rögtönzött kását. A polgármesterek helyettesítésének régóta komoly törvényi rendje van, ami ráadásul egységes az egész országban, és hiába hitték az ÉVE nagyágyúi, hogy rájuk nem vonatkoznak a felsőbb jogszabályok.

A megyei kormányhivatal visszadobta a balos többség döntését egy törvényességi felhívással. Fodor Csaba és Gyurcsány többi kanizsai embere azonban kötötte az ebet a karóhoz, ezért aztán ebből a határozatból országos szintű, Kanizsa számára kínos bírósági ügy lett.

Az ügy a Kúriáig ment, amely annak rendje és módja szerint elmeszelte a gyurcsányistákat.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan jutott idáig a nagykanizsai önkormányzat.

Úgy érzik, hogy ők az elmúlt ciklusban kevesebb lehetőséget kaptak a városvezetésben, és ezt próbálják megbosszulni. Ez természetesen nem igaz, a választói akarat nagyon határozottan különbséget tett a jobboldal és az akkori baloldal között”

– nyilatkozta a 888-nak tavaly Szabó Szilárd, a nagykanizsai Fidesz frakcióvezetője.

Mint ismeretes, jó baloldaliakhoz híven a szivárványkoalíció képviselői megakadályozták, hogy alpolgármestert válasszanak a városban. És ha már ezt elintézték, az őszödi böszme helyi szövetségesei azt gondolhatták, hogy ha nincs alpolgármester, aki helyettesíthetne, akkor majd az ő többségük intéz egy bizottsági elnököt a jelzett esetekre.

Többszöri egyeztetés után sem sikerült megegyeznünk az ÉVE képviselőivel, pedig Balogh László polgármester úr attól sem zárkózott el, hogy több alpolgármestere legyen a városnak. Nyilván ezzel is a mi munkánkat akarták akadályozni”

– mondta a 888 érdeklődésére korábban Bizzer András.

A fideszes politikus végül úgy lett alpolgármester, hogy a járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet lehetőséget teremtett Balogh Lászlónak arra, hogy egy polgármesteri rendelkezéssel kinevezze őt. Bizzer szerint a veszélyhelyzet megszűnését követően az ÉVE-s képviselők ezt a határozatot is megpróbálták „visszacsinálni”, azonban a hatályos törvények miatt nem tehették meg.

Így megy ez tehát Nagykanizsán.

Már csak azt kellene megtudni, hogy ha a balos főjogászok a saját szakmájukban ennyire jók, hogyan bízhatnak a helyiek abban, hogy Nagykanizsa ügyeit jól intézik.

És hogy egy kis ízelítőt is adjunk, miként fenyegetőznek a kanizsai balosok, álljon itt Károlyi Attila egyik közgyűlési megszólalása:

Tehát figyelmeztetem önt (Bizzer Andrást – a szerk.) arra, hogy ha megsérti a Nagykanizsa város közgyűlésének szervezeti és működési szabályzatában foglaltakat, feltételezhetőleg az előterjesztésemnek megfelelő döntés esetén, abban az esetben ön ellen fegyelmi eljárás fog indulni. De nem csak ön ellen – ezt mint az ügyrendi, jogi, nemzetpolitikai és közrendi bizottság elnöke mondom. Nemcsak ön ellen, hanem a polgármester úr ellen is fegyelmi eljárást fogok kezdeményezni.”

Mintha Gyurcsányt hallanánk, csak kicsiben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tóta W.-nek megint elmentek otthonról

Tóta W.-nek megint elmentek otthonról

A Hvg publicistája ismét nagyot ment. Ezúttal vörös jelmezben.

Orbán Viktor gratulált Salvini győzelméhez

A miniszterelnök az olasz Liga vezetőjének egyik instagram bejegyzésénél gratulált a bíróságon elért győzelemhez.

Valter megőrizte az élen állónak járó rózsaszín trikót

Valter Attila a mezőnnyel célba érve megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hetedik, pénteki szakaszán.

A Hamász terrorszervezet vezetőjét nem, de Donald Trumpot letilthatja a Twitter

A Hamász terrorszervezet vezetőjét nem, de Donald Trumpot letilthatja a Twitter

A Hamász politikai irodájának elnöke és Iszmáil Haníje, a Gázai övezet vezetője Twitter-posztjaikban büntetlenül buzdítanak az Izrael elleni erőszakra, de Donald Trumpot véglegesen letiltotta a közösségimédia-platform.

Már elérhető az elektronikus védettségi igazolvány

Már elérhető az elektronikus védettségi igazolvány

Péntektől elérhető, egyelőre teszt üzemmódban az applikáció. Első sorban azoknak az életét fogja megkönnyíteni, akik valamilyen okból nem kapták meg a plasztikkártyájukat, de az oltást már igen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére