Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Papírjuk van a nagykanizsai balosoknak, hogy törvénysértő döntést hoztak

888.hu

2021.01.27. 09:00

Odateszik magukat Nagykanizsán a gyurcsányisták. A Zala megyei város baloldali koalíciójának most már papírja is van arról, hogy törvénysértő döntést hozott a városi közgyűlésben.

A baloldal nem változik, teljesen mindegy, hogy az országos vagy a helyi politikát nézzük.

A 888 két cikkben (ITT és ITT) is foglalkozott azzal, hogy a nagykanizsai Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) hogy tesz keresztbe a várost a válság idején vezetni próbáló fideszes polgármesternek.

Az egyesületet azért hozta létre anno az LMP–Jobbik–MSZP–DK–Momentum tengely, hogy Hári Tibor személyében egy függetlennek álcázott polgármesterjelölttel fussanak neki a 2019-es önkormányzati választásoknak Balogh László ellen. A fideszes Balogh egyébként a kanizsaiak által az önkormányzati voksoláson a legtöbb szavazattal kitüntetett városházi döntéshozó.

Volt itt minden:

  • haverok pozícióba juttatása,
  • kinevezések akadályozása,
  • tisztogatások,
  • fizetésemelések.

Mivel a nagykanizsai testületben a Gyurcsány-hívek többségbe kerültek a két évvel ezelőtti voksoláson, lényegében ők dönthetnek mindenről.

De már bírósági döntés született arról, hogy a szakértelmük a nullához közelít.

A kanizsai Gyurcsány-koalíció úgy döntött, hogy a szervezeti és működési szabályzatot a számukra jól bevált „minden hatalmat a szovjeteknek”-elvnek megfelelően szabja magára. Ennek részeként pedig elhatározták, hogy a város által szervezett ünnepségeken, kulturális eseményeken, illetve bizonyos projektek sajtónyilvános kommunikációja alkalmával a polgármester akadályoztatása esetén bizottsági elnök helyettesítse.

A balosok azonban nem ették olyan forrón a rögtönzött kását. A polgármesterek helyettesítésének régóta komoly törvényi rendje van, ami ráadásul egységes az egész országban, és hiába hitték az ÉVE nagyágyúi, hogy rájuk nem vonatkoznak a felsőbb jogszabályok.

A megyei kormányhivatal visszadobta a balos többség döntését egy törvényességi felhívással. Fodor Csaba és Gyurcsány többi kanizsai embere azonban kötötte az ebet a karóhoz, ezért aztán ebből a határozatból országos szintű, Kanizsa számára kínos bírósági ügy lett.

Az ügy a Kúriáig ment, amely annak rendje és módja szerint elmeszelte a gyurcsányistákat.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan jutott idáig a nagykanizsai önkormányzat.

Úgy érzik, hogy ők az elmúlt ciklusban kevesebb lehetőséget kaptak a városvezetésben, és ezt próbálják megbosszulni. Ez természetesen nem igaz, a választói akarat nagyon határozottan különbséget tett a jobboldal és az akkori baloldal között”

– nyilatkozta a 888-nak tavaly Szabó Szilárd, a nagykanizsai Fidesz frakcióvezetője.

Mint ismeretes, jó baloldaliakhoz híven a szivárványkoalíció képviselői megakadályozták, hogy alpolgármestert válasszanak a városban. És ha már ezt elintézték, az őszödi böszme helyi szövetségesei azt gondolhatták, hogy ha nincs alpolgármester, aki helyettesíthetne, akkor majd az ő többségük intéz egy bizottsági elnököt a jelzett esetekre.

Többszöri egyeztetés után sem sikerült megegyeznünk az ÉVE képviselőivel, pedig Balogh László polgármester úr attól sem zárkózott el, hogy több alpolgármestere legyen a városnak. Nyilván ezzel is a mi munkánkat akarták akadályozni”

– mondta a 888 érdeklődésére korábban Bizzer András.

A fideszes politikus végül úgy lett alpolgármester, hogy a járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet lehetőséget teremtett Balogh Lászlónak arra, hogy egy polgármesteri rendelkezéssel kinevezze őt. Bizzer szerint a veszélyhelyzet megszűnését követően az ÉVE-s képviselők ezt a határozatot is megpróbálták „visszacsinálni”, azonban a hatályos törvények miatt nem tehették meg.

Így megy ez tehát Nagykanizsán.

Már csak azt kellene megtudni, hogy ha a balos főjogászok a saját szakmájukban ennyire jók, hogyan bízhatnak a helyiek abban, hogy Nagykanizsa ügyeit jól intézik.

És hogy egy kis ízelítőt is adjunk, miként fenyegetőznek a kanizsai balosok, álljon itt Károlyi Attila egyik közgyűlési megszólalása:

Tehát figyelmeztetem önt (Bizzer Andrást – a szerk.) arra, hogy ha megsérti a Nagykanizsa város közgyűlésének szervezeti és működési szabályzatában foglaltakat, feltételezhetőleg az előterjesztésemnek megfelelő döntés esetén, abban az esetben ön ellen fegyelmi eljárás fog indulni. De nem csak ön ellen – ezt mint az ügyrendi, jogi, nemzetpolitikai és közrendi bizottság elnöke mondom. Nemcsak ön ellen, hanem a polgármester úr ellen is fegyelmi eljárást fogok kezdeményezni.”

Mintha Gyurcsányt hallanánk, csak kicsiben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére