Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így támadta és törölné el a rezsicsökkentést a baloldal

888.hu

2022.07.13. 11:00

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal azonnal eltörölné a rezsicsökkentést, ha erre lehetőségük lenne – ez derült ki a baloldali politikusok elmúlt évekbeli nyilatkozataiból.

 

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggelre a Karmelita kolostorba összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek. A kabinetvezetői értekezletet azért tartják, mert energia-veszélyhelyzet van Európában; az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban.

 

Közeleg a tél! Az elhúzódó háborús helyzet miatt már nyáron fel kell készülnünk a télre. A Kormány már most azon dolgozik, hogy a magyar emberek energiaellátása akadálytalan legyen télen is!”

– írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

 

Miközben a kormány azért dolgozik, hogy megoldást találjon a brüsszeli elit által okozott problémákra.

Az elmúlt időszakban pedig folyamatosan azzal szembesülhettünk, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal folyamatosan támadja a rezsicsökkentést, magyarul:

eltörölné ezeket a kedvezményeket.

A prímet egyértelműen Márki-Zay Péter, a moslékoalíció bukott miniszterelnök-jelöltje vitte.

Márki-Zay már 2020 őszén a Gellért Szállóban értelmiségiek előtt tartott előadásában támadta a rezsicsökkentést, akkor még csak Hódmezővásárhely polgármestereként. Márki-Zay Péter a Spotifyon elérhető podcastműsorban tette közzé ezeket a gondolatokat:

 

Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni! Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni.”

 

Továbbá a Klímaválasztás 2022 című online vitaműsorban közvetlenül a baloldali előválasztás második fordulója előtt, azt mondta:

Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni.”

 

Gyurcsány jelöltje a múlt év novemberében a Facebook-oldalán közzétett szokásos videós bejelentkezésében ismét megerősítette, hogy eltörölné a rezsicsökkentést. Konkrétan úgy fogalmazott:

A rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fönntartani.”

 

Idén januárban egy gárdonyi fórumon egyenesen népbutításnak nevezte Márki-Zay a rezsicsökkentést.

Sőt, egy lakossági fórumon – amerikai szóhasználattal példálózva – sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz hasonlította a rezsicsökkentés támogatóit.

 

Nemsokkal a választás előtt, március 13-án Márki-Zay azt is mondta:

Nyilvánvalóan az Európai Unióban sehol máshol nincs sem rezsicsökkentés, sem hatósági benzinár, és mégis boldogabb, fejlődőbb, gazdagabb országok. Tehát a mi modellünk az az Európai Unió. De ezeket az intézkedéseket – azt is elmondtam már – nem lehet úgy kivezetni, pontosan a lakossági elégedetlenség miatt. Tehát ezt nem lehet egyik lépésről, egyik napról a másikra megszüntetni.”

 

Gyurcsány Ferenc is támadta a rezsicsökkentést.

Gyurcsány már 2014-ben hülyeségnek nevezte a rezsicsökkentést az Origónak adott interjúban.

 

Április végén adott lesz egy ár, a kérdés az lesz, tovább lehet-e vinni a rezsicsökkentést. Erről kell megállapodnunk majd, ha kormányra kerülve alaposan megvizsgáltuk a helyzetet.”

– fogalmazott akkor Gyurcsány.

Gyurcsányhoz hasonlóan nyilatkozott 2022. április 20-án Dávid Ferenc, gyurcsányista képviselő:

A rezsicsökkentés kérdése, ez így tarthatatlanná válik, és egyre inkább tarthatatlanabbá fog válni, ahogy késlekednek az európai uniós pénzek.”

 

Természetesen a Momentum Mozgalom, Gyurcsány Ferenc ifjúsági tagozata is eltörölné a rezsicsökkentést. Tompos Márton, a párt képviselője azt mondta:

A rezsicsökkentés egy politikai termék volt, ami a szocialista időket idézte, és teljesen mellőzött minden piaci logikát. (...) Rezsicsökkentés helyett mi évi 100 000 lakás energetikai korszerűsítését tűztük ki célul.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Krím soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig „elrabolták” Szerbiától

A Krím félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig „elrabolták” Szerbiától – mondta Zoran Milanovic horvát államfő hétfőn újságíróknak Petrinjában, a litvániai NATO-misszióba induló 3. horvát kontingens búcsúztatóján.

LMBTQ-pornóújságot találtak egy iskola könyvtárában, felháborodtak a szülők

Persze az LMBTQ-aktivisták rögtön diszkriminációt kiáltottak...

Törökország jóváhagyhatja Finnország NATO-csatlakozását

Svédország viszont hoppon maradt: az ő csatlakozásukat Ankara provokációkra hivatkozva nem támogatja.

Orbán Viktor: Egy fokozattal feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal

Orbán Viktor: Egy fokozattal feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal

Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére