Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így segíti az állatokat Karácsony: felbontotta az ebtelepet segítőkkel a szerződést

888

2020.07.09. 08:30

Karácsony Gergely megtagadta az Illatos úti ebtelepet segítők támogatását. Ennyit arról, hogy mekkora állatvédő, meg hogy létrehozza a budapesti állatvédelmi chartát...

Mint ahogy korábban mi is megírtuk, az Illatos úti ebtelep megsegítésére létrehozott Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal felmondta a szerződést a főpolgármester, és a fővárosi önkormányzati rendészeti igazgatóságnál (FÖRI) is megkezdődött a tisztogatás.

Politikai tisztogatás áldozatává válnak az Illatos úti kutyák?

Indoklás nélkül szerződést bontott az Illatos úti ebtelep lakóit segítő Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Közhasznú Alapítvánnyal (DOKTA) a fenntartó Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának (FÖRI) vezetője, Gyurcsány Ferenc egykori testőre, Handl Tamás. Az alapítvány „bűne„ aligha lehetett más, mint hogy azt a korábbi rendészeti igazgató, Pető György hívta életre.

Korábban írtuk, hogy a Karácsony vezette főváros rendészeti igazgatósága (FÖRI) szerződést bontott az Illatos úti ebtelepen évek óta segítő tevékenységet folytató Dokta alapítvánnyal, s emiatt közel 4 millió forint értékű adománytól esnek el a gazdátlan ebek. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre nemrég válaszolt a Handl Tamás, Gyurcsány korábbi személyi testőre által igazgatott FÖRI.

A Föri nemrégiben minden előzmény és indoklás nélkül felmondta a Doktával korábban kötött együttműködési megállapodást, és a négymillió forintos támogatást is elutasította – számolt be a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja:

az új vezetés tisztogatásba kezdett, rengeteg, az előző vezetés által között szerződést bontottak fel, köztük volt olyan szolgáltatási szerződés is, amelyet újrakötöttek, de már magasabb összegért. Érthetetlen módon felmondták a régóta bent lévő, szocializálatlan kutyák rehabilitációjára kötött szerződést is.

Kezdetben sajnos az is felmerült, vigyük el minden adományunkat, köztük a műtő felszereléseit és az ultrahanggépet is. Ezek végül maradnak, de további támogatást nem fogadnak el tőlünk – mondta a lapnak Dódity Gabriella, a Dokta kuratóriumi elnöke, aki a Fidesz kispesti szervezetének az elnöke is egyben. A Doktát 2013-ban orvosok alapították: György István akkori főpolgármester-helyettes, illetve Pető György, a Föri korábbi vezetője, amelyhez az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat is tartozik.

Dódity szerint a pályázatokat minden évben úgy állították össze, hogy előtte megkérdezték, éppen mire van szüksége az ebtelepnek.

Erről tájékoztattuk őket, majd válaszként azt írták, hogy nem lenne etikus elfogadniuk ezt az összeget, holott az alapítványunk az Illatos út támogatására jött létre, így nem is támogathatunk más szervezetet

– magyarázta a Magyar Nemzetnek Dódity Gabriella.

A FÖRI szerint azonban sohasem volt kizárólagos adománygyűjtő szervezete az Illatos útnak.

A Magyar Nemzet úgy tudja, számos probléma felmerült már az utóbbi időben az Illatos út működése kapcsán. A lap információi szerint több állatgondozó juttatását is csökkentették és új szerződéseket kötöttek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére