Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék családi cége a DK-nak is adott kölcsön – kamatra

888.hu - Magyar Nemzet

2021.01.19. 16:45

A cégük uniós pályázaton nyert pénzből adott kölcsön, ezen próbáltak nyerészkedni.

 

Bár gyanúsítotti kihallgatásra egyelőre nem került sor, a BRFK-nál folyik a nyomozás, amit az Altusnál folytatott jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett gyanújával indítottak. Ismert: a bíróság a napokban kimondta, hogy helytálló volt Deutsch Tamás állítása, miszerint Gyurcsányék a családi cég által elnyert uniós pályázati pénzből adtak kölcsön nyolcvanmillió forintot Czeglédy Csabának – írta a Magyar Nemzet.

Az Altus Portfólió Kft.-nél folytatott hitelezési gyakorlat miatt lassan két éve rendelt el eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett gyanújával; a társaságot akkor még Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezette. „Az ügyben a nyomozás folyamatban van, ez idáig gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor” – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a BRFK, hozzátéve, hogy az eljárásról nem kívánnak bővebb információt adni.
Mint ismert,

a Magyar Nemzeti Bank még 2018 augusztusában 15 millió forint bírságot szabott ki a Dobrev vezette Altus Portfólióra engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, egyúttal büntetőfeljelentést tett az ügyben.

A jegybank megállapította, hogy a társaság

két év alatt mintegy négyszázmillió forintnyi kölcsönt nyújtott jogosulatlanul magánszemélyeknek, társaságoknak, köztük a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének

– írta a lap.

Közösségi oldalán Dobrev Klára ekkor még azt fejtegette: „az lett volna a bűnünk, hogy pár korábbi munkatársunknak, rokonunknak, ügyvédünknek, Czeglédy Csabának és a DK-nak kölcsönt adtunk. Legtöbbnek kamatmentesen, ahol adó- vagy pártfinanszírozási törvény előírta, kamattal. Szerintem ez a normális.”

Dobrev nem érti, hogy baráti hitelért nem lehet pénzt kérni – Fotó: MTI/Újvári Sándor

Mindez azért is érdekes, mert amikor Deutsch Tamás 2017-ben arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy az ­Európai Bizottság mintegy 1,5 milliárd forint összegben adott megbízást az Altus vezette konzorciumnak, Gyurcsány Ferenc cége pedig az így keletkezett bevételéből 80 millió forintot juttatott a rendkívül súlyos bűncselekménnyel gyanúsított Czeglédy Csabának, az Altus feljelentette a Fidesz EP-képviselőjét, akit a bíróság első fokon elmarasztalt.

A legfelsőbb döntéshozó Kúria azonban a napokban Deutschnak adott igazat.

A Kúria döntésében kiemelte, hogy a Deutsch Tamás által elmondottak közérdeklődésre számot tartó témában hangzottak el, kritikai álláspontként, mely mondandó lényege az volt, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök családi cége európai uniós forrásokhoz jutott, majd kölcsönt adott Czeglédy Csabának, aki ellen a közlés időpontjában költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás – részletezte a közlemény.

Az Altus nem mellesleg a DK-nak is adott kölcsön: 2017 májusában, júniusában, illetve szeptem­berében 20, 15, illetve 50, azaz összesen 85 millió forintot, kétszázalékos kamattal – közölték.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Varga Judit: a nemzeti jogrendszer ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni

Aktuális témákról beszélgettem a francia Putsch közéleti magazin alapítójával, melynek köszönhetően a magyar kormány álláspontja már Franciaországban is megismerhetővé vált – írta Varga Judit.

Második helyen állunk az Unióban az átoltottságot tekintve

Második helyen állunk az Unióban az átoltottságot tekintve

A New York Times szerint pedig a világ 13. legjobb átoltottsági mutatóval rendelkező országává váltunk.

Pár hete még nyitást követelt a „hatmilliós Jakab”

A baloldal a kormány és nem a vírus ellen harcol, amiből a Jobbik is bőven kiveszi a részét – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője vasárnap, az MTI-hez eljuttatott videóüzenetben.

Gyurcsány és a párhuzamos univerzum

Gyurcsány és a párhuzamos univerzum

A járvány elleni védekezést akadályozó ellenzék vezére már olyan blődségekkel operál, amiket némi valós információhoz jutva, se perc alatt cáfolni lehet. Fletó, van még ennél lejjebb?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére