Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gődény nemcsak a vírus létezését tagadja, de a pártpénzekkel való elszámolás sincs ínyére

Horváth K. József

2021.01.15. 19:00

Gődény György, a nem kis mértékben antipatikus patikus és testépítő, aki vírustagadásáról külön is híressé vált, pártot alapított.

Nem mondom, hogy a Blikk beszámolója különösebben elkedvetlenített volna. Nem lehet kérdés ugyanis, hogy ahol ez a bozontos szakállú fickó megjelenik, ott a Gyurcsány-féle egyesült ellenzéknek kevesebb babér terem. Ergo megjelenésével a Fidesz-KDNP jelöltjeinek automatikusan növekszik az esélye. Gyurcsányék szavakban ugyan nagyon is oltáspártiak. A minap például majdnem megkönnyeztem, amikor Karácsony Gergely belenézett az ATV kamerájába, s a nézőket az ellenszer felvételére bíztatta. Csakhogy egy nappal korábban saját párttársa, a párbeszédes Szabó Tímea olyanokat lódított a védekezésről, amelyek ellenszélben sem bizonyultak volna igaznak. Például miközben már a százezret is meghaladta a beoltottak száma, ő még mindig csak „5-10-20” ezret emlegetett, okként a kormány lassúságát és tehetetlenségét okként megjelölve.

Magyarán: egyik szemem sír, a másik meg üveg: úgy „barátai” ők a vírusnak, hogy igyekeznek minél kaotikusabb helyzetet vizionálni körülötte, hogy az embereknek minél kisebb számban jöjjön meg a kedve az oltáshoz. Szerencsére nehéz a dolguk, mert minél többen kapják meg az ellenszert, annál kedvezőbb a vakcinák hatása a közhangulatra, az oltást igenlők számának gyarapítására.

Ha tehát ezen a téren versenyez egymással Gődény és csapata, illetve az egyesült baloldal, az a nemzeti ügy szempontjából ab ovo nem lehet rossz.

Van azonban olyan aspektusa is az ügynek, hogy Gődény nem annyira politikai tőkére hajt, sokkal inkább a családi kasszát akarja hizlalni. A Normális Élet Pártját nem is saját nevére jegyezték be, hanem Harkai Bulcsú Bánkéra. Ez az úriember viszont arról nevezetes, hogy a legutóbbi parlamenti választásra szintén ő hozott létre egy Közös Nevező 2018 formációt. Az ügyvezető posztot később vette át tőle az antipatikus patikus, míg Harkai a 23. helyet kapta meg a listán. Akkor, más kis pártokhoz hasonlóan ők is megkapták a 153 millió forintos állami támogatást. Ám miután az egy százalékos határt meg sem közelítették, ezt az összeget vissza kellett volna fizetniük. Ezzel azonban adósok maradtak, így költségvetési csalás gyanúja miatt jelenleg is folyik a nyomozás. Nem lehetetlen, hogy az új pártot éppen ezért hozta létre Gődény helyett Harkai.

Nem vessük el azonban azt a lehetőséget se, hogy esetleg a baloldal trójai falovaként léptek színre, Gyurcsányék pénzéből, azt remélve, hogy jobboldali szavazók közül is el tudnak szedni néhányat, akik például nem örülnek a lezárások miatti hossza helybenjárásnak.

Könnyen lehet tehát, hogy itt nem politikai kötélhúzásról lesz szó a baloldal és a Normális Élet Pártja között, hanem valamiféle pénzügyi manipulációról. Mondhatni haszonleséséről a politika ürügyén.

Bár tudni kell, hogy Gődénynek működik egy számtalan közösségi oldalt felölelő virtuális hálózata, amelynek minden megyében, sőt Európában is vannak leágazásai. Ezzel pedig meg lehet mozgatni tetemes mennyiségű szavazót. Elvégre jövőre is az lehet a minimális céljuk, hogy az egy százalékos fizetős küszöböt átugorják, ne kelljen a kampányra kapott pénzt visszafizetniük.

Ettől azonban fájjon Gyurcsány feje.

Arra ugyanis mérget lehet venni, hogy a józan magyarok nem fognak szavazni a Normális Élet Pártjára. Ők ugyanis nem Gődénytől fogja megkérdezni, mi a normális élet Magyarországon. Tudják ők azt nélküle is…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére