Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Díszpolgári címre jelöli Lackner botrányvideós hasonmását a kerületi Fidesz

M. Kovács Róbert

2021.02.20. 13:30

Nem csak a bíróságnak van humora... Talán még az MSZP-be is visszaveszik az elcsapott, „nemkokainozó” képviselőt?!

A 888.hu Facebook-oldalán kommentelő olvasóink szerint

vagy gazemberség vagy vicc, hogy a XIX. kerületi bíróság első fokon elítélte Dódity Gabriella, fideszes önkormányzati képviselőt,

aki a kokainos botrányvideóról elhíresült Lackner Csaba, azóta pártjából kihajított MSZP-s képviselő Facebook-oldalán „fehér poros orrokról” és „csíkokról” értekezett.

De úgy tűnik, hogy

ezt a jogilag talán védhető, de erkölcsileg aligha elfogadható ítéletet maga az elítélt és politikai közössége is a helyzet röhejességének megfelelően kezeli.

Az elmarasztalt képviselőnő ugyanis bejelentette Facebook-oldalán:

„A mai napon Kispest Díszpolgárának javasoltam az elhíresült felvételeken látható, Lackner Csaba önkormányzati képviselőre megtévesztésig hasonlító személyt, hiszen meglátásom szerint rengeteget tett Kispest hírnevének öregbítéséért, a kerület sajtóban való szerepléséért.
Ez a javaslat legalább annyira abszurd, mint a kispesti helyzet. Természetesen olyan kispestieket is javaslunk, akik megérdemlik a kerületi elismerést.

Valójában nincs ebben meglepő, hiszen

a kerületi bíróság tegnapi ítélete tökéletesen megágyazott Lackner Csaba teljes rehabilitálásának is,

hiszen egy – még ha nem is jogerős – bírósági ítélet birtokában tegnap már nagy mellénnyel elő is állt, és miután két éve nem próbálta érdemben magát védeni, most hirtelen ő lett a ma született bárány:

„A képviselőasszony a tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy a vád tárgyává tett posztban egyértelműen arra utalt, hogy én kábítószert fogyasztok. Bár a jobboldali sajtó mindenhol azt emeli ki, hogy a bíróság elutasította a valóságbizonyítást, ennek indokairól nem tesznek említést. Dódity Gabriella a vallomásában nem tudott megjelölni olyan közérdeket vagy jogos magánérdeket, amely a büntetőtörvénykönyv szerint egyáltalán lehetővé tenné a valóságbizonyítást (...)”

Értjük, ugye?! A bíróság meg sem próbálta igazolni, hogy Lackner orra volt-e „fehér poros”, húzott-e ki „csíkokat”, az érintett képviselő e tény birtokában mégis mindjárt maga lett az erkölcs lánglelkű angyala:

Én is sajnálattal vettem tudomásul, hogy nem rendelte a bíróság a valóságbizonyítást, mert az eljárás során én is szerettem volna bemutatni azokat a bizonyítékaimat – többek között drogteszteket, igazságügyi szakértői véleményeket – , amelyek bizonyítják, hogy Dódity Gabriella és a propaganda sajtó már több mint egy éve becsület csorbító, valótlan állításokkal harsogja tele a médiát velem kapcsolatban.”
Ó, szegény meghurcolt Csabi... Talán még az MSZP-be is visszaveszik.

Meg is kérdeztük erről e-mailben az MSZP két társelnökét: Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnes valamint a Lackner párttagságát éppen a kokainos botrány után megszüntető etikai bizottság elnökét, Harangozó Tamást, vajon

ők hisznek-e annyira Lackner ártatlanságában, hogy visszavegyék a pártba?!

Ahogy azt is, hogy ha Lackner jogi úton akarná visszaállítani párttagságát (hiszen arról önként lemondani nem volt hajlandó... a szerk.), akkor

bíróság előtt is kiállnának-e azon korább döntésük mellet, miszerint az üggyel kapcsolatban Lackner fegyelmi felelősséggel tartozik.

Kell-e mondanom, hogy egyelőre néma csend?!

Ha mégis válaszolna valaki, arról haladéktalanul beszámolunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére