Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felfüggesztettek egy tanárt, mert nem volt hajlandó figyelembe venni az LMBTQ-diákok igényeit

888.hu

2022.03.14. 20:30

A nevekkel és a névmásokkal volt a baj.

 

Egy kansasi állami iskola tanára beperelte az intézmény igazgatóját, a tankörzet felügyelőjét és az iskolaszék tagjait, miután felfüggesztették, mert nem volt hajlandó használni a transznemű és nem-bináris diákok által választott nevet és névmást, mert „az sérti a vallási meggyőződését”.

 

A többszörös büntetések után Ricard tanárnő pert indított az iskola ellen.

Szerinte azáltal, hogy figyelmen kívül hagyja a diákjai preferált nevét és névmását, nem árt nekik, hiába mondja az ellenkezőjét számos LMBTQ-szervezet és -szimpatizáns.

 

Melanie Willingham-Jaggers, a GLSEN LMBTQ-szerverezet ügyvezető igazgatója szerint „egy gyermek nemi félreértelmezése komoly hatással lehet az önbizalmára és a mentális egészségére”.

 

Ricard tanárnőt többször is figyelmeztették arra, hogy a diákok által preferált nevet és névmást használja, például amikor az egyik biológiailag nő tanulójára hölgyként hivatkozott. Egyéb szankciókat is kapott: 2021 áprilisában például fizetés nélküli szabadságra küldték. Az iskola indoklása szerint a tanárnő 11 szabályt sértett meg, amelyek a zaklatásra, a sokszínűségre és a befogadásra vonatkoztak.

A felfüggesztés ellen többször is fellebbezett, eredménytelenül.

 

Ricard hite szerint Isten megváltoztathatatlanul minden embert férfinak vagy nőnek teremt”

– olvasható a periratban, hozzáteszik: „Bármilyen irányelv, amely megköveteli Ricard asszonytól, hogy egy diákra a biológiai nemétől eltérő megszólítást vagy névmást használja, sérti a vallási meggyőződését”.

A folyamatban lévő peres ügy ellenére a tanárnő elmondta, hogy „továbbra is élvezi a munkáját”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére