Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hiperliberális Google különbséget tesz a férfi és nõi alkalmazottai között

888.hu

2017.09.15. 08:28

Három volt nõi alkalmazottja perelte be a Google-t, mivel ugyanazért a munkáért kevesebb bért kaptak, mint férfi munkatársaik.

A három nő a Google anyavállalatánál, az Alphabetnél dolgozott. Csütörtökön a San Franciscóban benyújtott keresetükben azt állítják, hogy mind a fizetésben, mind az előmenetelben hátrányosan megkülönböztették őket a férfi kollégákkal szemben.

A vállalat ellen most is folyik egy másik, hasonló jellegű vizsgálat. A szövetségi munkaügyi minisztérium nők kárára elkövetett hátrányos megkülönböztetés miatt vizsgálódik – írja az MTI.

Nem a Google az első cég, ami ellen nyomozás folyik, januárban az Oracle-t perelték be, mert ugyanazért a munkáért a nőknek kevesebb fizetést adott. A Microsoft és a Twitter se úszta meg,  a processzorokat és telekommunikációs eszközöket gyártó kaliforniai Qualcomm pedig tavaly csaknem 20 millió dollárt fizetett ki kártérítésként az egyenlő munkáért egyenlő bért követelőknek.

A csütörtökön keresetet benyújtó három nő közül az egyik szoftvermérnökként, a másik kommunikációs szakemberként, a harmadik pedig menedzserként dolgozott a cég kaliforniai központjában. Mindhárman egybehangzóan azt állítják, hogy a vállalatnál általános gyakorlat a nők alulfizetettsége, és az, hogy a női dolgozókat olyan beosztásokba helyezik, ahonnan nemigen van mód előléptetésre.

A Google a maga területén a 21. század vezető innovátora, de a női munkatársak kezelését illetően még nem lépett be a 21. századba"

– mondta az újságíróknak a három nő közös ügyvédje, Kelly Dermody.

A Google szóvivője, Gina Scigliano közleményben cáfolta a vádakat és kijelentette, hogy a felvétellel és előléptetéssel kapcsolatos döntéseket hosszas mérlegelés után a bizottság hozza meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére