Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump kitiltásával megkezdődött a szólásszabadság leépítése Amerikában

888.hu

2021.01.09. 09:45

A Twitter péntek éjjel immár tartósan, határozatlan időre felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök fiókjának használatát. Az indok: fennáll a veszély, hogy Trump további erőszakot szít. Közben a Twitter felhasználók elkezdtek áttérni a Parler nevű alkalmazásra, ezt pedig a Google és az Apple akarja leszedni a platformjairól.

A microblog portál szerdán egyszer már felfüggesztette Trump fiókját, de akkor csak fél napra, miután Donald Trump hívei megostromolták az amerikai kongresszus épületét azt követően, hogy Trump gyújtó hangú beszédet mondott. Az erőszakos behatolás során öt ember életét vesztette, egy rendőr, és négyen Trump-hívei közül.

A Twitter – pénteki közlése szerint – alaposan megvizsgálta Trump szerdai üzeneteit, és úgy találta, hogy azok közül kettő nagy valószínűséggel erőszakra, bűntettekre bátorította a leköszönés előtt álló elnök híveit.

A Facebook és az Instagram közösségi portál csütörtökön szintén felfüggesztette határozatlan időre Trump oldalának használatát hasonló okokra hivatkozva.

Arról azonban úgy tűnik mindenki megfeledkezik, hogy amikor kirobbant a cirkusz a Capitoliumnál, Trump videóbeszédben szólított fel mindenkit arra, hogy maradjon békés és menjen haza.

Ezt a videót a Facebook, a YouTube és a Twitter is habozás nélkül törölte.

A jelek szerint Trump elhallgattatása nem csak a saját oldalát érintette.

Miután a tiltás életbe lépett Trump az amerikai elnök hivatalos Twitter fiókján (@POTUS) keresztül próbált üzenni.

Ahogy már régóta mondom, a Twitter egyre messzebb és messzebb ment a szólásszabadság betiltása érdekén, ma este a Twitter alkalmazottai együttműködve a demokratákkal és a radikális baloldallal eltávolították az oldalamat a platformról, ezért, hogy elhallgattassanak engem és téged is, azt a 75 millió patriótát, aki rám szavazott. Nem leszünk elhallgattatva! A Twittert nem érdekli a szólásszabadság

– fogalmazott Trump.

A Twitter azonban ezt a bejegyzést is eltüntette, csak képernyőfotók maradtak róla.

Trump törlését követően több republikánus képviselő is felháborodásának adott hangot.

Mi a fene történik? A Twitter és a Facebook bezár fiókokat. Az Apple és a Google leállítja a Parlert, miközben az emberek megpróbálnak oda vándorolni. Valamiféle disztópikus regényben élünk ezen héten?

– tette fel a kérdést Thomas Massie.

Massie nem véletlenül emlegette a Parlert. Ez az alkalmazás lényegében a konzervatívok Twitterje (ITT írtunk róla bővebben).

A techcégeket azonban láthatóan zavarja, hogy az emberek nem kérnek a liberális véleménydiktatúrából ezért

leállították a Parler alkalmazás letöltését.

Az app a Google Store-ban már nem elérhető, az indoklás szerint „meg kell védeniük a felhasználói biztonságát”, szerintük a Parleren ugyanis „erőszakra buzdító” bejegyzések közzétételét engedik. Közleményük szerint tisztában vannak azzal, hogy a Parleren az Amerikában tapasztalható erőszak folytatására buzdítanak. A Google komoly tartalom moderáló követelményeket szab az applikációknak, a Parler letöltésének felfüggesztése

addig marad életben, amíg nem tesznek eleget ezeknek a feltételeknek.

Az Apple hasonló lépésre készül, 24 órát adtak a közösségi oldalnak, hogy vezessen be szigorúbb tartalom ellenőrzést, különben az App Store-ból is repülnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére