Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vigyázz a hússal, rákkeltõ!

888.hu

2015.10.26. 12:01

A vörös és a feldolgozott hús rákkeltõ az ENSZ Egészségügyi Szervezete szerint.

Komoly vitát robbanthat ki az ENSZ legújabb, hétfőn kiszivárgott jelentése. Az Egészségügyi Világszervezet kutatása szerint ugyanis a vörös húsok, valamint a feldolgozott, tartósított hústermékek nagy arányú fogyasztása növeli a gyomorrák kialakulásának kockázatait. Azt eddig is tudtuk, hogy a vörös húsok mértéktelen fogyasztása nem tesz jót nekünk: lerövidíti az életünk, és növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is.

Egy átlagos nyugat-európai napi 71 gramm vörös húst fogyaszt, ennél azonban kevesebbet kellene – a kutatók szerint legfeljebb 70 grammot ehetnénk, hogy a rák kialakulásának veszélyét ezzel ne növeljük.

Az ENSZ legújabb figyelmeztetése nyomán azonban komolyabb átalakításra szorul a diétánk. Az Egészségügyi Világszervezet rákkutató intézete szerint ugyanis a marha, bárány és disznóhúsok, valamint a tartósított, feldolgozott hústermékek, mint a szalonna, a kolbászok és a sonka fogyasztása is kockázatos. Helyette együnk inkább fehér, illetve friss húsokat, hiszen a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges B vitaminokat, vasat és cinket azokból is felszedhetjük.

Kérdés, hogy mit szólnak majd mindehhez a gyorsétterem-láncok, a húsiparosok és a hentesek. Az ő üzleteiket ugyanis komolyan visszavetheti egy ilyen figyelmeztetés.

(BBC News)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére