Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: ensz

EMSZ: Nem történt felelősségre vonás a székelyudvarhelyi román provokáció ügyében

Nem lesz jogi következménye a 2017 szeptemberében történt székelyudvarhelyi román provokációnak, a hatóságok elévültnek tekintik az ügyet – közölték a romániai hatóságok az Erdélyi Magyar Szövetséggel (EMSZ).

Az ukrán elnök az ENSZ-be látogatna az orosz invázió évfordulóján

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ-be látogatna, hogy az Oroszország február 24-i inváziójának első évfordulója előestéjén felszólaljon a Közgyűlés magas szintű tanácskozásán – közölte az ukrán külügyminisztérium egy magas rangú tisztviselője.

A nőkkel szembeni jogsértések megszüntetésére szólította fel a tálib vezetést az ENSZ

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa kedden elítélte a nők jogainak egyre szigorúbb korlátozását Afganisztánban, és genfi közleményében a jogsértések azonnali beszüntetésére szólította fel a közép-ázsiai ország tálib vezetését.

Az ENSZ rekordösszegben kért pénzt segélyekre a megugró humanitárius szükségletek miatt

Az ENSZ csütörtökön rekordösszegű felhívást tett közzé 2023-ra, tekintettel az ukrajnai konfliktus és az éghajlatváltozás hatásai, továbbá az afrikai éhínség veszélye miatt megugró humanitárius szükségletekre.

Egyiptomban megkezdődött az ENSZ éghajlatváltozási konferenciája

Az egyiptomi Sarm-es-Sejkben megkezdődött vasárnap az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 27. éves ülése (COP27), hogy megpróbáljon új életet lehelni a globális felmelegedés és annak hatásai elleni küzdelembe. Első sikerként már a tanácskozás kezdetén hivatalosan is napirendre vették a szegényebb déli országoknak nyújtandó pénzügyi támogatás kényes kérdését.

Az USA azzal vádolja Oroszországot és Kínát, hogy megszegik ENSZ-beli kötelezettségeiket

Az Egyesült Államok azzal vádolta Oroszországot és Kínát az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) pénteki rendkívüli ülésén, hogy megszegik a világszervezetben vállalt kötelezettségeiket azzal, hogy védőszárnyaik alá veszik Észak-Koreát az ENSZ BT további intézkedéseitől és bármit megtesznek, hogy igazolják a phenjani vezetés ballisztikusrakéta-indításait.

Szijjártó: a nemzetközi intézmények eddig kudarcot vallottak az ukrajnai háború tekintetében

„A nemzetközi intézmények eddig kudarcot vallottak az ukrajnai háború tekintetében, ugyanis ahelyett, hogy platformot biztosítanának a szembenálló felek közötti párbeszédnek, működésüket a konfliktus mélyítésére használták fel” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a marokkói Tangerben.

Az Egyesült Államok kizáratná Iránt az ENSZ nőjogi bizottságából

Az Egyesült Államok kezdeményezi Irán kizárását a nők helyzetével foglalkozó ENSZ-bizottságból (Commission on the Status of Women) – jelentette be az amerikai alelnök szerdán.

Egy ENSZ-jelentés szerint az ukrán hadsereg háborús bűncselekményeket követett el

A dokumentum szerint amíg az oroszok jogsértéseit mindössze szemtanúk beszámolóira alapozzák, az ukrán erők bűncselekményeire valódi bizonyítékok vannak.

Súlyos globális biztonsági kihívásokhoz vezethet az ukrajnai háború eszkalációja

Súlyos globális biztonsági kihívásokhoz vezethet az ukrajnai háború további eszkalációja, a nemzetközi közösségnek ezért tartózkodnia kellene a helyzet élezésével járó intézkedésektől és a béketeremtésre kellene fókuszálnia – figyelmeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Genfben.

Vissza az oldal tetejére