Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Uniós biztos: Lengyelország jelenti a legnagyobb veszélyt az EU-ra

2017. október 7. 22:18

BRÜSSZEL, 22:18

Az Európai Bizottság egyik biztosa kikelt Lengyelország ellen, mondván, hogy az ország feladja vezető szerepét Közép-Európában azzal, hogy elutasítja a migránskvótákat és végrehajtja az igazságügyi reformot. A politikus szerint emiatt a lengyel kormány nagyobb veszélyt jelent az EU-ra, mint a Brexit.

A dolog pikantériája, hogy a bírálat megfogalmazója maga is lengyel: Elzbieta Bienkowskáról, az EU Belső piacaiért, ipar-, vállalkozás- és KKV-politikáért felelős biztosáról van szó. A hölgy természetesen az előző lengyel vezetés embere, még akkor nevezték ki uniós biztosnak, amikor Donald Tusk volt a lengyel miniszterelnök. Tusk jelenleg az Európai Tanács elnöke – írja a Breitbart.

Fotó: AFP

Bienkowska kifejtette, hogy hazája végképp elveszítette közép-európai vezető szerepét azzal, hogy nem hajlandó együttműködni a bizottsággal a migránsok befogadásának kérdésében. A képviselő szerint a kormányzó Jog és Igazságosság Párt (PiS) nagyobb veszélyt jelent az EU-ra, mint a Brexit.

Az uniós biztos már a sokadik brüsszeli bürokrata, aki kikel Lengyelország ellen, mivel a lengyelek nem hajlandóak minden kérdésben alávetni magukat az EU akaratának. Eddig többször is szóba került az uniós alapszerződés 7. cikkelyének életbe léptetése Lengyelország – és Magyarország – ellen, amely a szavazati jog megvonását jelentené a legfontosabb EU-s intézményekben. Mindezt természetesen azért, mert a két ország következetesen ellenállt a migránsok betelepítésének. A brüsszeli zsarolás eddig nem járt sikerrel.

A közelmúltban azonban az EU vezető szerveinek kettős mércéje felszínre került a katalóniai függetlenségi népszavazás kapcsán. Ugyanis jól látszik, hogy az EU nem hallatja a hangját a szavazataikat leadni próbáló katalán polgárokat szanaszét verő spanyol rendőrség ellen, ám Lengyelország és Magyarország esetében szinte minden lépést épületes sivalkodás követ.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Szijjártó a Tesla vezetőivel tárgyalt

Szijjártó a Tesla vezetőivel tárgyalt

közeleg a tél

A világ autóipara egy teljesen új korszak előtt áll, és ez különös kihívások elé állítja azokat az országokat, mint amilyen Magyarország is, ahol az autóipar rendkívül fontos szerepet játszik a gazdaság teljesítménye szempontjából - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután csütörtökön San Franciscóban tárgyalt informatikai és távközlési vállalatok, illetve a Tesla gyár vezetőivel.

Általános iskolásoknak tolják az LMBT-propagandát

Általános iskolásoknak tolják az LMBT-propagandát

amerika, london, párizs

Nincs megállás, Nagy-Britanniában úgy tűnik, minél hamarabb el akarják kezdeni a gyermekek agymosását.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Mackósajtos jó reggelt. Itt vannak az elmúlt 12 óra legfontosabb eseményei. Fogyasztása kávéval ajánlott.

Trump és Putyin megbeszélték, hogy mi legyen Észak-Koreával

Trump és Putyin megbeszélték, hogy mi legyen Észak-Koreával

amerika, london, párizs

A kétoldalú kapcsolatokról és a világ válsággócairól, elsősorban a koreai rendezésről tárgyalt egymással Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte péntekre virradóra a Kreml sajtószolgálata.

Orbán Viktor: a közép-európaiak jól harcoltak Brüsszelben

Orbán Viktor: a közép-európaiak jól harcoltak Brüsszelben

közeleg a tél

Az éjjel folyamán újabb videoüzenettel jelentkezett a miniszterelnök Brüsszelből.

Szíriaiak késeltek Maastrichtban

Szíriaiak késeltek Maastrichtban

amerika, london, párizs

Késeléses támadás történt. Ketten meghaltak, a rendőrség elfogta az elkövetőket.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére