Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Uniós biztos: Lengyelország jelenti a legnagyobb veszélyt az EU-ra

2017. október 7. 22:18

BRÜSSZEL, 22:18

Az Európai Bizottság egyik biztosa kikelt Lengyelország ellen, mondván, hogy az ország feladja vezető szerepét Közép-Európában azzal, hogy elutasítja a migránskvótákat és végrehajtja az igazságügyi reformot. A politikus szerint emiatt a lengyel kormány nagyobb veszélyt jelent az EU-ra, mint a Brexit.

A dolog pikantériája, hogy a bírálat megfogalmazója maga is lengyel: Elzbieta Bienkowskáról, az EU Belső piacaiért, ipar-, vállalkozás- és KKV-politikáért felelős biztosáról van szó. A hölgy természetesen az előző lengyel vezetés embere, még akkor nevezték ki uniós biztosnak, amikor Donald Tusk volt a lengyel miniszterelnök. Tusk jelenleg az Európai Tanács elnöke – írja a Breitbart.

Fotó: AFP

Bienkowska kifejtette, hogy hazája végképp elveszítette közép-európai vezető szerepét azzal, hogy nem hajlandó együttműködni a bizottsággal a migránsok befogadásának kérdésében. A képviselő szerint a kormányzó Jog és Igazságosság Párt (PiS) nagyobb veszélyt jelent az EU-ra, mint a Brexit.

Az uniós biztos már a sokadik brüsszeli bürokrata, aki kikel Lengyelország ellen, mivel a lengyelek nem hajlandóak minden kérdésben alávetni magukat az EU akaratának. Eddig többször is szóba került az uniós alapszerződés 7. cikkelyének életbe léptetése Lengyelország – és Magyarország – ellen, amely a szavazati jog megvonását jelentené a legfontosabb EU-s intézményekben. Mindezt természetesen azért, mert a két ország következetesen ellenállt a migránsok betelepítésének. A brüsszeli zsarolás eddig nem járt sikerrel.

A közelmúltban azonban az EU vezető szerveinek kettős mércéje felszínre került a katalóniai függetlenségi népszavazás kapcsán. Ugyanis jól látszik, hogy az EU nem hallatja a hangját a szavazataikat leadni próbáló katalán polgárokat szanaszét verő spanyol rendőrség ellen, ám Lengyelország és Magyarország esetében szinte minden lépést épületes sivalkodás követ.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Feloszlatják a katalán kormányt

A spanyol kormány kezdeményezi a katalán kormány feloszlatását és előrehozott parlamenti választások megrendezését - jelentette be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a kabinet rendkívüli ülését követően Madridban szombaton.

A katalánok többsége az előrehozott helyi választásokban látja a megoldást

A katalánok többsége az előrehozott helyi választásokban látja a megoldást

amerika, london, párizs

A megkérdezettek 68,6 százaléka vélekedik úgy, hogy csak így lehetne megoldani a konfliktust egy szombaton közzétett felmérés szerint.

Diktátort neveztek ki az WHO jószolgálati nagykövetének

Diktátort neveztek ki az WHO jószolgálati nagykövetének

amerika, london, párizs

A posztot Zimbabwe diktátora, Robert Mugabe kapta meg - az Egészségügyi Világszervezet döntését senki nem érti, ugyanis egy olyan emberre bízták az afrikai kontinens egészségügyének felrázását, akinek uralkodása alatt országában soha nem látott mélypontra zuhant a várható élettartam.

A Momentum megszabadulna a katonai határvédelemtől

A Momentum megszabadulna a katonai határvédelemtől

közeleg a tél

A nagykörúti mozgalom nem rég kihirdetett pártprogramjának nem minden elemét kívánta feszegetni a liberális média. Nem véletlenül, hiszen vannak benne egészen elképesztő mondatok is.

Látványos a kormánypártok budapesti térnyerése

Látványos a kormánypártok budapesti térnyerése

közeleg a tél

A kormányközeliséggel aligha vádolható ZRI Závecz Research Intézet októberi adatai szerint a Fidesz az elmúlt negyed évben 15 százalékponttal lett népszerűbb Budapesten. Országos szinten pedig továbbra is utcahosszal vezet, az ellenzék romokban.

Bíznak a befektetők a magyar gazdaságban

Bíznak a befektetők a magyar gazdaságban

közeleg a tél

A befektetők láthatóan bíznak a magyar gazdaságban - mondta Csath Magdolna közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Svéd politikusok szerint katonákat kéne a no-go zónákba vezényelni

Svéd politikusok szerint katonákat kéne a no-go zónákba vezényelni

amerika, london, párizs

A konzervatív Mérsékelt Párt 20 politikusa nyújtotta be a javaslatot, amellyel a no-go zónákban uralkodó bandaháborúk ellen vennék fel a harcot.

A Fidesz ellenzi az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

A Fidesz mindaddig nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig - jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére