Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Uniós biztos: Lengyelország jelenti a legnagyobb veszélyt az EU-ra

2017. október 7. 22:18

BRÜSSZEL, 22:18

Az Európai Bizottság egyik biztosa kikelt Lengyelország ellen, mondván, hogy az ország feladja vezető szerepét Közép-Európában azzal, hogy elutasítja a migránskvótákat és végrehajtja az igazságügyi reformot. A politikus szerint emiatt a lengyel kormány nagyobb veszélyt jelent az EU-ra, mint a Brexit.

A dolog pikantériája, hogy a bírálat megfogalmazója maga is lengyel: Elzbieta Bienkowskáról, az EU Belső piacaiért, ipar-, vállalkozás- és KKV-politikáért felelős biztosáról van szó. A hölgy természetesen az előző lengyel vezetés embere, még akkor nevezték ki uniós biztosnak, amikor Donald Tusk volt a lengyel miniszterelnök. Tusk jelenleg az Európai Tanács elnöke – írja a Breitbart.

Fotó: AFP

Bienkowska kifejtette, hogy hazája végképp elveszítette közép-európai vezető szerepét azzal, hogy nem hajlandó együttműködni a bizottsággal a migránsok befogadásának kérdésében. A képviselő szerint a kormányzó Jog és Igazságosság Párt (PiS) nagyobb veszélyt jelent az EU-ra, mint a Brexit.

Az uniós biztos már a sokadik brüsszeli bürokrata, aki kikel Lengyelország ellen, mivel a lengyelek nem hajlandóak minden kérdésben alávetni magukat az EU akaratának. Eddig többször is szóba került az uniós alapszerződés 7. cikkelyének életbe léptetése Lengyelország – és Magyarország – ellen, amely a szavazati jog megvonását jelentené a legfontosabb EU-s intézményekben. Mindezt természetesen azért, mert a két ország következetesen ellenállt a migránsok betelepítésének. A brüsszeli zsarolás eddig nem járt sikerrel.

A közelmúltban azonban az EU vezető szerveinek kettős mércéje felszínre került a katalóniai függetlenségi népszavazás kapcsán. Ugyanis jól látszik, hogy az EU nem hallatja a hangját a szavazataikat leadni próbáló katalán polgárokat szanaszét verő spanyol rendőrség ellen, ám Lengyelország és Magyarország esetében szinte minden lépést épületes sivalkodás követ.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bámulatos: engedélyezték az iráni nőknek, hogy meccsekre járjanak

Haszan Róháni iráni elnök engedélyezte, hogy nők is látogathassák a labdarúgó mérkőzéseket - közölte a ISNA félhivatalos helyi hírügynökség hétfőn.

Geert Wilderst nem engedték be Nagy-Britanniába

Geert Wilderst nem engedték be Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

Geert Wilders bevándorlásellenes holland politikus óriáskivetítőn üzent a hétvégén a szólásszabadságért tüntető briteknek, ugyanis nem engedték be az országba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb történései!

Erről szólt Putyin és Trump találkozója

Erről szólt Putyin és Trump találkozója

amerika, london, párizs

Lezajlott a nagy találkozás Donald Trump és Vlagyimir Putyin között Helsinkiben. Több mint két órán át tartott a találkozó, ahol a két elnök rengeteg témát körbejárt.

Film készült a józsefvárosi gettó Rocky Balboájáról

Film készült a józsefvárosi gettó Rocky Balboájáról

szabad vasárnap

Dokumentumfilmet készítettek egy józsefvárosi ökölvívó edzőről, Sipos Mihályról és tanítványáról, a kisváltósúlyú magyar bajnok Szabó Zoltánról. A Getto Balboa című magyar dokumentumfilmet beválogatták a 24. Szarajevói Filmfesztivál nemzetközi dokumentumfilmes versenyprogramjába is.

Nem a liberálisok napja a mai: bezár az Auróra

A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is.

Miskolchoz kevés volt Rokker Zsoltiban a humor

Miskolchoz kevés volt Rokker Zsoltiban a humor

piszkostizenkettő

Már a Jobbik és az MSZP eddigi állítólagos fellegvárában, Miskolcon sem jött össze az időközi választási győzelem a minden identitását és hitelességét elveszített ellenzéknek. Hiába volt Rokker Zsolti indítása. Ez a vicc már nem érdekelt senkit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére