Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Uniós biztos: Lengyelország jelenti a legnagyobb veszélyt az EU-ra

2017. október 7. 22:18

BRÜSSZEL, 22:18

Az Európai Bizottság egyik biztosa kikelt Lengyelország ellen, mondván, hogy az ország feladja vezető szerepét Közép-Európában azzal, hogy elutasítja a migránskvótákat és végrehajtja az igazságügyi reformot. A politikus szerint emiatt a lengyel kormány nagyobb veszélyt jelent az EU-ra, mint a Brexit.

A dolog pikantériája, hogy a bírálat megfogalmazója maga is lengyel: Elzbieta Bienkowskáról, az EU Belső piacaiért, ipar-, vállalkozás- és KKV-politikáért felelős biztosáról van szó. A hölgy természetesen az előző lengyel vezetés embere, még akkor nevezték ki uniós biztosnak, amikor Donald Tusk volt a lengyel miniszterelnök. Tusk jelenleg az Európai Tanács elnöke – írja a Breitbart.

Fotó: AFP

Bienkowska kifejtette, hogy hazája végképp elveszítette közép-európai vezető szerepét azzal, hogy nem hajlandó együttműködni a bizottsággal a migránsok befogadásának kérdésében. A képviselő szerint a kormányzó Jog és Igazságosság Párt (PiS) nagyobb veszélyt jelent az EU-ra, mint a Brexit.

Az uniós biztos már a sokadik brüsszeli bürokrata, aki kikel Lengyelország ellen, mivel a lengyelek nem hajlandóak minden kérdésben alávetni magukat az EU akaratának. Eddig többször is szóba került az uniós alapszerződés 7. cikkelyének életbe léptetése Lengyelország – és Magyarország – ellen, amely a szavazati jog megvonását jelentené a legfontosabb EU-s intézményekben. Mindezt természetesen azért, mert a két ország következetesen ellenállt a migránsok betelepítésének. A brüsszeli zsarolás eddig nem járt sikerrel.

A közelmúltban azonban az EU vezető szerveinek kettős mércéje felszínre került a katalóniai függetlenségi népszavazás kapcsán. Ugyanis jól látszik, hogy az EU nem hallatja a hangját a szavazataikat leadni próbáló katalán polgárokat szanaszét verő spanyol rendőrség ellen, ám Lengyelország és Magyarország esetében szinte minden lépést épületes sivalkodás követ.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Behozták a problémáikat: a közel-keleti polgárháború miatt balhéznak Németországban

Behozták a problémáikat: a közel-keleti polgárháború miatt balhéznak Németországban

amerika, london, párizs

Amióta Ankara betette a lábát szíriai Kurdisztán területére, rendszeresek a balhék Németországban.

Idén is folytatódhat a bérek emelkedése

A minimálbérek emelése és a szakemberhiány következtében a várakozásokat meghaladó januári béremelkedésről számolt be a KSH.

A spanyol civilek kiakadtak, mert az olaszok lefoglalták a migránsmentő hajójukat

A líbiai hatóságok felszólításának nem tettek eleget, nem adták vissza a migránsokat, inkább Olaszországba szállították őket. A Proactiva Open Arms (POA) ezek után kiakadt, mert az olasz hatóságok lefoglalták a hajójukat.

Migránsok rohamozták meg a francia királyok nyugvóhelyét

Baloldali aktivisták és afrikai bevándorlók lepték el a Saint-Denis-i székesegyházat és környékét, hogy ott tüntessenek.

Több mint félmillió migráns maradna Európában

Több mint félmillió migráns maradna Európában

amerika, london, párizs

Tavaly mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be az Európai Unióban - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden közzétett jelentéséből.

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

amerika, london, párizs

Svédország egyik rappere, Ken Ring már azon gondolkodik, inkább Afrikába költözik, mert annyira elviselhetetlenek a migráció okozta svédországi viszonyok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére