Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
century-on
 
 
 
 

Tudósok tiltakoznak az ellen, hogy az EU jogokkal ruházza fel a robotokat

2018. április 17. 20:58

150 európai tudós nyílt levélben fejezte ki tiltakozását az ellen, hogy az Európai Parlament előterjesztésére az Európai Bizottság azt tervezi, hogy hamarosan jogi személyiséggel ruházza fel, valamint az ehhez járó jogokkal is ellátja a robotokat és a mesterséges intelligenciával működő egyes eszközöket. A tiltakozó robotikai szakemberek szerint, ha személyiségi jogokat kapnának a robotok, akkor az az emberi jogok csorbulásával járna.

Egy 150 robotikai és etikai szakértőből álló csoport határozott fellépést sürget az ellen az uniós tervezet ellen, amely a fejlett robotoknak "elektronikus személyiségként" jogi státuszt adna az EU-ban.

Az Európai Unió parlamentjének (EP) a mesterséges intelligenciák, valamint robotok jogairól szóló egyik 2017-es jelentésében és ajánlásában szerepel egy javaslat az elektronikus személyiségi jogok megteremtéséről.

A tiltakozó tudósok számára elfogadhatatlan, hogy az EU Bizottsága az EP ajánlása alapján  hamarosan a robotokra vonatkozó polgárjogi szabályokat határozna meg, illetve  emellett még egy külön, a mesterséges intelligenciákra vonatkozó jogszabályalkotást is elvégezne, valamint felállítana egy a robotok jogalkalmazásával foglalkozó ügynökséget is.

A robotok jogi személlyé válása ellen küzdő tudományos szakemberek elismerik, hogy a robotok valamint mesterséges intelligenciák alkalmazásával összefüggő jogi, társadalmi és gazdasági hatásokkal foglalkozni kell, de szerintük ezt csak úgy lenne szabad megtenni, hogy az ne az emberi jogok kárára történjen.

A tudósok úgy vélik, hogy nem lenne szabad természetes jogi személyként kezelni a mesterséges intelligenciával rendelkező eszközöket és a fejlett robotokat, mivel  ha egy robot olyan emberi jogokkal rendelkezik majd, mint például a méltósághoz való jog vagy az állampolgársághoz való jog, akkor előbb-utóbb közvetlenül szembe fog kerülni a robotok joga az emberi jogokkal.

A szakemberek szerint a brüsszeli döntéshozóknak nem kellene túlzottan előreszaladniuk és a jelenleg még nagyrészt csak a science fiction kategóriájába tartozó robotjog ötleteket a valóságba ültetniük, ugyanis ezzel az emberi jogok háttérbe kerülését kockáztatják.

Ahelyett, hogy mesterséges intelligenciára bíznánk az emberekről való döntést, egyelőre fontosabb lenne arról dönteni, hogy kinek és mennyi adót, illetve egyéb járulékot kell majd fizetni azok után a robotok és programok után, amelyek nagyon valószínűen emberek millióit fosztják majd meg már a nagyon közeli jövőben a munkavégzés lehetőségétől. 

Emberi jogokat adni a robotoknak valójában értelmetlen – vélik a szakemberek, akik ugyanakkor szemérmesen hallgatnak arról, hogy a robotoknak most és a jövőben is lesznek tulajdonosai. Vannak tehát olyanok, akiknek nagyon is érdekükben állhat az, hogy jogokkal vértezzék fel gépeiket, amelyek lehet, hogy nem is olyan sokára sok vonatkozásban szemben állnak majd az emberek érdekeivel. 

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A belgák most döbbentek rá, hogy nem annyira jó édesgetni a migránsokat

A belgák most döbbentek rá, hogy nem annyira jó édesgetni a migránsokat

amerika, london, párizs

A belga hatóságok legújabb terve, hogy a közösségi médiában, célzott üzenetekkel bírják rá a migránsokat arra, hogy ne Belgiumot válasszák célországuknak.

Egyáltalán szereti még valaki a fehéreket?

Egyáltalán szereti még valaki a fehéreket?

fehér férfi

Amerika 2018-ban: egy fekete polgármester szerint a fehérek szétzúzzák a világot; egy kaliforniai egyetem pedig azon dolgozik, hogy csökkentsék a fehér diákok számát a campusokon. Még "szerencse", hogy találtak 30 kifejezést arra az esetre, hogy ne kelljen kimondani, leírni azt, hogy "black people".

Harvey Weinsteinnel együtt bukik a globális liberális elit

Harvey Weinsteinnel együtt bukik a globális liberális elit

piszkostizenkettő

Harvey Weinstein eddig hallgatott, de ahogy a vele szemben megindított büntető és polgári peres eljárások egyre előrébb haladnak, úgy egyre többet kénytelen megszólalni a sorozatban elkövetett nemi erőszakokkal megvádolt hajdani amerikai filmmogul. Weinsteinnek pedig minden szava egy újabb szög a globális liberális elit koporsójában.

Miért beteg a magyar futball?

Miért beteg a magyar futball?

hajrá, magyarok!

Végh Antal 1975-ben tette fel ezt a kérdést, ami azóta sajnos csak aktuálisabb lett.

Piaca van a feminista propagandának - Így manipulál a WMN

Piaca van a feminista propagandának - Így manipulál a WMN

kétharmad

Bújtatott politikai üzenetekből, magukat újságíróknak hazudó politikát csináló aktivistákból egyre több van a libsi oldalon. A legaljasabb talán mégis az, amikor életmód közösségek az emberek érzelmi bevonódását kihasználva politizálnak.

Amikor már Dagadt Bejmüller sem tud segíteni

Amikor már Dagadt Bejmüller sem tud segíteni

piszkostizenkettő

Ilyen ellenzéki összeomlást még sohasem láttunk. Rokker Zsoltti, két t-vel meg a nyolcvan százalék. Nem, nem ti jöttök.

Orbán Viktor Izraelbe utazik

Orbán Viktor Izraelbe utazik

kétharmad

Kétnapos izraeli hivatalos látogatásra utazik szerdán a miniszterelnök.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére