Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

Tudósok tiltakoznak az ellen, hogy az EU jogokkal ruházza fel a robotokat

2018. április 17. 20:58

150 európai tudós nyílt levélben fejezte ki tiltakozását az ellen, hogy az Európai Parlament előterjesztésére az Európai Bizottság azt tervezi, hogy hamarosan jogi személyiséggel ruházza fel, valamint az ehhez járó jogokkal is ellátja a robotokat és a mesterséges intelligenciával működő egyes eszközöket. A tiltakozó robotikai szakemberek szerint, ha személyiségi jogokat kapnának a robotok, akkor az az emberi jogok csorbulásával járna.

Egy 150 robotikai és etikai szakértőből álló csoport határozott fellépést sürget az ellen az uniós tervezet ellen, amely a fejlett robotoknak "elektronikus személyiségként" jogi státuszt adna az EU-ban.

Az Európai Unió parlamentjének (EP) a mesterséges intelligenciák, valamint robotok jogairól szóló egyik 2017-es jelentésében és ajánlásában szerepel egy javaslat az elektronikus személyiségi jogok megteremtéséről.

A tiltakozó tudósok számára elfogadhatatlan, hogy az EU Bizottsága az EP ajánlása alapján  hamarosan a robotokra vonatkozó polgárjogi szabályokat határozna meg, illetve  emellett még egy külön, a mesterséges intelligenciákra vonatkozó jogszabályalkotást is elvégezne, valamint felállítana egy a robotok jogalkalmazásával foglalkozó ügynökséget is.

A robotok jogi személlyé válása ellen küzdő tudományos szakemberek elismerik, hogy a robotok valamint mesterséges intelligenciák alkalmazásával összefüggő jogi, társadalmi és gazdasági hatásokkal foglalkozni kell, de szerintük ezt csak úgy lenne szabad megtenni, hogy az ne az emberi jogok kárára történjen.

A tudósok úgy vélik, hogy nem lenne szabad természetes jogi személyként kezelni a mesterséges intelligenciával rendelkező eszközöket és a fejlett robotokat, mivel  ha egy robot olyan emberi jogokkal rendelkezik majd, mint például a méltósághoz való jog vagy az állampolgársághoz való jog, akkor előbb-utóbb közvetlenül szembe fog kerülni a robotok joga az emberi jogokkal.

A szakemberek szerint a brüsszeli döntéshozóknak nem kellene túlzottan előreszaladniuk és a jelenleg még nagyrészt csak a science fiction kategóriájába tartozó robotjog ötleteket a valóságba ültetniük, ugyanis ezzel az emberi jogok háttérbe kerülését kockáztatják.

Ahelyett, hogy mesterséges intelligenciára bíznánk az emberekről való döntést, egyelőre fontosabb lenne arról dönteni, hogy kinek és mennyi adót, illetve egyéb járulékot kell majd fizetni azok után a robotok és programok után, amelyek nagyon valószínűen emberek millióit fosztják majd meg már a nagyon közeli jövőben a munkavégzés lehetőségétől. 

Emberi jogokat adni a robotoknak valójában értelmetlen – vélik a szakemberek, akik ugyanakkor szemérmesen hallgatnak arról, hogy a robotoknak most és a jövőben is lesznek tulajdonosai. Vannak tehát olyanok, akiknek nagyon is érdekükben állhat az, hogy jogokkal vértezzék fel gépeiket, amelyek lehet, hogy nem is olyan sokára sok vonatkozásban szemben állnak majd az emberek érdekeivel. 

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Senki sem tud úgy színlelni, mint Soros Hadházyja

Itt van egy videó arról, hogy Hadházy Ákos miként játszotta el a mártírt. A felvételeken jól látszik, hogy a "független" képviselő előbb földre veti magát, majd Szél Detti úgy próbálja meg fokozni a show-t, hogy azt üvöltözi: MEGÖLIK!

Feljelentették a közmédiát veszélyeztető elmeháborodottakat

Feljelentették a közmédiát veszélyeztető elmeháborodottakat

kétharmad

Az országgyűlési képviselői jogaikra hivatkozva léptek be az MTVA épületébe vasárnap este ellenzéki politikusok, élükön Hadházy Ákossal. A volt LMP-s, most független képviselő először azt mondta információt akarnak kérni, majd azt hangoztatta, hogy be kell őket engedni a szerkesztőségbe, mert élőben akarják elmondani nyilatkozatukat.

Köpni-nyelni nem tudott Gyurcsány, amikor a 2006-os rendőrterrorról kérdezték

Köpni-nyelni nem tudott Gyurcsány, amikor a 2006-os rendőrterrorról kérdezték

kinyílott a pitypang

Gyurcsány az utóbbi napok demonstrációit felhasználva károg a magyarországi "diktatúra" miatt. A Vadhajtások azonban megkérdezte tőle, hogy ugyan ha most diktatúra van, mégis mi volt 2006-ban, Gyurcsány miniszterelnöksége alatt?

Soros mind a tíz ujját megnyalta a mai köztévés provokáció után

Soros mind a tíz ujját megnyalta a mai köztévés provokáció után

kétharmad

13 ellenzéki képviselő éjszakázott a köztévé főhadiszállásán. Provokáció lett az ellenzéki elmebajból.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Erről szólhat a mai nap.

Már öt halálos áldozata van a strasbourgi lövöldözésnek

A kórházban életét vesztette a strasbourgi lövöldözés egyik sebesültje vasárnap, ő az ötödik ember, aki meghalt a Chérif Chekatt által kedd este elkövetett támadásban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére