Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Századvég: az MSZP-szavazók sem kérnek Timmermansból

2019. február 15. 09:58

Az Európai Bizottság (EB) első alelnöke magyarországi látogatásával teljesen felesleges köröket fut, hiszen még a magyar baloldali szavazók is elutasítják azt a bevándorlás- és kvótapárti politikát, amit Timmermans képvisel az európai szocialisták csúcsjelöltjeként a májusban esedékes európai parlamenti választások kampányában - írja a Századvég Alapítvány pénteki közleményében.

Február 15-én, pénteken kampánylátogatást tesz Magyarországon Frans Timmermans, az európai bevándorláspárti erők listavezetője. A holland politikus az MSZP hétvégi kongresszusára érkezik hazánkba, és egyeztetésre hívta a munka törvénykönyvének módosításáról a magyar szakszervezeteket is. Timmermans neve régóta ismert a magyar közéletben, hiszen a holland származású politikus sokszor élesen bírálta Magyarországot az Orbán-kormány bevándorláspolitikája miatt. Timmermans az Európai Bizottság alelnökeként az egyik első európai politikus volt, aki támogatta a kvótarendszer bevezetését, és a migránsok szétosztását a tagállamok között.

Mint a közlemény fogalmaz: álláspontja azóta sem változott, hiszen a jelenleg is zajló EP-kampányban az egyik megszólalásában tett hitet amellett, hogy külön csatornát kell létrehozni az Európába irányuló migráció számára. Frans Timmermans a migrációs válság kezdete óta aktívan közreműködik a bevándorláspárti javaslatok előkészítésében: pár héttel ezelőtt javasolta a Soros-szervezetek támogatásának háromszorosára emelését, és évek óta sürgeti a migrációt elutasító országok megbüntetését, valamint az illegális gazdasági migráció legalizálását.

A Soros György egyik legmegbízhatóbb szövetségesének számító politikus vizitje komoly üzenettel bír. Timmermans magyarországi látogatásával még inkább integrálja az európai bevándorláspárti erők táborába a legnagyobb magyar baloldali ellenzéki pártot, az MSZP-t. Timmermans fogadásával a magyar szocialista politikusok pedig ismét hitet tesznek a Soros György által diktált politika, azaz a kvóták és az illegális bevándorlás mellett.

Azonban a Századvég friss közvélemény-kutatása alapján arra lehet következtetni, hogy Timmermans magyarországi látogatásával valójában felesleges köröket fut. Hiszen ahogy az MSZP politikusai, úgy Timmermans sem vette figyelembe, hogy Magyarországon nemzeti konszenzus alakult ki a migráció kérdésében. Azzal, hogy Timmermanst támogatják, az MSZP politikusai figyelmen kívül hagyják saját választóik véleményét és akaratát. Ugyanis a Timmermans által képviselt politikát az MSZP-szavazók döntő többsége elutasítja.

A Századvég kutatásából kiderül, hogy a magyarok egyöntetűen (81 százalék) elutasítják az uniós kvótarendszer tervét, ami alapján migránsokat osztanának el a tagországok között. E tekintetben lényegében pártszimpátiától függetlenül egységes a lakosság véleménye, hiszen minden párt táborában többségben vannak azok, akik ellenzik a kvótarendszert. (Az MSZP-szavazók 69 százaléka nem ért egyet a kvótákkal.)

A demográfiai problémák kezelését illetően is világos a magyarok álláspontja. A megkérdezettek 91 százaléka szerint a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni. E tekintetben a pártszimpátia alapján sincs vita: az ellenzéki pártok szavazóinak átlagosan több mint 80 százaléka ezen az állásponton van. Az MSZP-szavazók 77 százaléka szerint is erős családpolitikára van szükség bevándorlás helyett.

A számok ismeretében tehát megállapítható, hogy a Timmermans által képviselt bevándorlás- és kvótapárti politikát még a saját, baloldali tábora sem támogatja Magyarországon.

#1

#2

#3

#4

Módszertan: A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2019. február 8-12. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

csak neked, csak most

Villáminterjú Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértővel a terrorizmusról és az elmúlt hét ezzel kapcsolatos történéseiről.

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

kétharmad

A keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés, hanem sorskérdés - jelentette ki G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke az alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáján.

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

amerika, london, párizs

Václav Klaus volt cseh államfő a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai álláspontot.

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére