Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Politikai hirdetőoszlop-e a gyerekem?

Kovács Tibor

2016. február 22. 15:08

A folyamat elindult és már csak a szülők józansága állíthatja meg.

Akinek van iskolás gyereke jól látja, hogy vannak problémák az oktatási rendszer és annak túlbürokratizálása körül. A kezdeményezés, hogy változtassunk ezen, jöjjön az bárhonnan örömteli és támogatható. De vajon épeszű szülő, kockás inges politikai hirdetést csinál-e a gyerekéből, beviszi-e az osztályokba a politikai megosztottságot, hogy ezentúl a politikához nem értő gyerekek a szüleik hülyeségei miatt utálják egymást?

A magyar társadalom a rendszerváltás óta erősen megosztott korszakokat élt meg. Voltak időszakok, amikor barátságok szakadtak meg, családok vesztek össze politikai ügyeken. Ez a megosztottság, azonban még soha nem jutott le az iskolapadig. A szülők, teljesen normális módon nem akarták, hogy gyerekükkel szemben politikai előítéletek alakuljanak ki, sem a tanárok, sem más diákok vagy szülők részéről. Nem akarták politikai előítéletekkel szétverni, vagy terhelni az osztályközösségeket, ami legalább annyira meghatározza gyerekeink iskolai fejlődését, mint az oktatási rendszer. Sajnos a legújabb mozgalom azzal fenyeget, hogy a gyerek, ha iskola után át akar menni egy osztálytársához, egyesek majd azt mondják, ahhoz ne menj, mert az ellenség. A kockás inges mozgalom, amikor a gyerekekre is kiterjeszti tevékenységét, az egészből semmit nem értő gyerekeket rángat bele egy olyan folyamatba, aminek az osztályokon belüli megosztottság lehet a vége.

Messzemenően támogatom a változásokat az oktatásban, túlzottan adminisztratívnak tartom a Klikket, a tüntetés és tiltakozás szíve joga mindenkinek, sok eset van, amikor ez előre is vihet. Alsó tagozatos gyerek bevonása a folyamatba azonban bűn. Pedig ez a folyamat elindult és már csak a szülők józansága állíthatja meg. E-mailek mennek körbe, hogy küldjük kockás ingben iskolába a 8-10 éves gyerekeket. Használjuk őket saját politikai nézeteink hirdetőoszlopának? Ki nyerhet ezen? Az ügy bizonyosan nem. Ettől nem előre, hanem hátra mennek a dolgok, még erősebb indulatok keletkeznek körülötte, még nehezebb lesz azt mondani, ennek semmi köze a politikához, ez szakmai ügy, még könnyebb lesz érveket találni a változással szemben.

Ugyanez a helyzet a ne menjünk iskolába február 29-én akcióval. Van-e olyan gyerek, aki arra a kérdésre, hogy menjünk-e iskolába azt felelné: feltétlenül, mert éppen matek dogát írunk és nem szeretném kihagyni.

Ez egy teljesen értelmetlen kezdeményezés, ami kisgyermekeket rángat bele a szüleik ügyibe és még akkor sem lehet majd eredményesnek mondani, ha sokan nem mennek iskolába. Egy rossz oktatási rendszer sokat árthat a gyerekünk fejlődésének, ennél már csak akkor ártunk többet, ha politikai vitákat viszünk be az osztályokba, ha indulatokat gerjesztünk.

Azt javaslom mindenkinek, aki érintett az ügyben, tiltakozzon bármilyen fórumon, tegyen meg mindent azért, hogy az ő elképzeléseinek megfelelő iskolarendszer alakuljon ki, de ne vigye be az osztályokba a saját politikai nézeteit, nem vegye el a gyerekektől azt az érzést, hogy jó iskolába menni, még akkor is, ha esetleg a tanárok, vagy a szülők egy része nem elégedettek a rendszerrel.

Az, hogy mit és hogyan tanul egy gyerek sokat számít jövőjét illetően, de sokkal többet árthatunk, ha az osztályközösségeket szétverjük, olyan éket verünk osztálytársak közé, aminek értelméről semmi fogalmuk sincs. A legrosszabb iskolarendszerben is jól érezhetik magukat a gyerekek, de ha szüleik saját céljaik érdekében szétverik az osztályokat, akkor többet veszítenek, mint bármi mással.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A spanyol bevándorlásellenesek is falat építenének a migránsok ellen

A spanyol bevándorlásellenesek is falat építenének a migránsok ellen

amerika, london, párizs

A spanyol belpolitikában egyre népszerűbbé váló VOX párt kijelentette, mit kezdene a bevándorlási válsággal: megmászhatatlan falat húznának a migránsok megállítására.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Csodák márpedig nincsenek - legalábbis a Magyar Kupában biztosan nem

Csodák márpedig nincsenek - legalábbis a Magyar Kupában biztosan nem

hajrá, magyarok!

A Magyar Kupa elődöntőjében lejátszott szerdai mérkőzéssel folytatódik a Pörge szurkol!

Szijjártó: elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi

Szijjártó: elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi

kétharmad

Elfogadhatatlannak nevezte a csütörtökön megszavazott ukrán nyelvtörvényt Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának úgy nyilatkozott: a magyar nemzeti közösség jogait sértő törvény Petro Porosenko távozófélben lévő elnök szellemiségét idézi, aki magyarellenes politikát folytatott.

A muszlimok miatt nem ünnepelhetnek mostantól pezsgővel az angol FA-kupa nyertesei

A muszlimok miatt nem ünnepelhetnek mostantól pezsgővel az angol FA-kupa nyertesei

amerika, london, párizs

A világ legrégebbi labdarúgó-versenysorozatának, az angol FA-kupának győztesei mostantól nem ünnepelhetnek többet pezsgővel, miután a muszlim focistákra való tekintettel az angol labdarúgó-szövetség (FA) az inkluzivitás jegyében betiltotta az évtizedek óta élő hagyományt.

Eldurvult a vita Rómában: hajléktalan kereszténynek vágta el a torkát a muszlim migráns

Eldurvult a vita Rómában: hajléktalan kereszténynek vágta el a torkát a muszlim migráns

amerika, london, párizs

Újabb "integrációs kísérlet" történt Nyugat-Európában - legalábbis ezeket az "eseteket" szokták annak titulálni a bevándorláspárti megmondóemberek.

Kaczynski: az egyház elleni támadás a lengyel állam fennmaradását fenyegeti

Jaroslaw Kaczynski szerda este egy, a lengyel függetlenség visszaszerzésének századik évfordulója alkalmából rendezett előadáson beszélt erről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére