Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Moszkvában tárgyalt Putyin és Kurz

2018. február 28. 21:20

MOSZKVA, 21:20

Nem alternatívája az ukrajnai tranzitvezetéknek az Oroszország és Németország között megépítendő Északi Áramlat-2 földgázvezeték – többek között erről beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott kétoldalú tárgyalások után Moszkvában.

Putyin szerint a két vezeték közötti különbség az áteresztőképesség nagyságában van. Az orosz elnök leszögezte, hogy a Balti-tenger fenekén lefektetendő Északi Áramlat-2 projekt politikamentes és teljesen kereskedelmi alapú. Hozzátette, hogy Oroszország nem ellenzi az Ukrajnával való együttműködést a gázszállítás kérdésében. Hangsúlyozta, hogy tervszerű gázszállításaival Oroszország bebizonyította Európának megbízhatóságát az energiabiztonság terén.

Kurz közölte, hogy Ausztria támogatja az Északi Áramlat-2 megépítését.

Putyin elmondta: osztrák vendégével egyetértett abban, hogy az ukrajnai rendezés ügyében nincs alternatívája a minszki megállapodások végrehajtásának.

Kifejezte Oroszországnak a együttműködési készségét a rendezésben, de hangsúlyozta, hogy minden oldalnak politikai lépéseket kell tennie Minszk megvalósítása érdekében.

Mint mondta, Moszkva nem ellenzi, hogy nemzetközi ellenőrzés alá helyezzék a délkelet-ukrajnai szakadár területeket, de ebben az ügyben Kijevnek meg kell állapodnia az el nem ismert "népköztársaságokkal".

Mondják meg nekem, kérem, hogy van-e példa arra a nemzetközi gyakorlatban, amikor egy ilyen konfliktus rendezése az egyik abban érintett fél nélkül történik? Ilyen gyakorlat egyszerűen nincs a világon"

– mondta.

Az orosz elnök kijelentette, hogy Kurzcal megvitatták az Oroszország és az EU közötti viszony perspektíváit azzal kapcsolatban, hogy Ausztria az év második felében az unió soros elnöke lesz. Szavai szerint a Moszkva ellen bevezetett "értelmetlen" és "káros" gazdasági szankciók mind az Európai Uniónak, mind Oroszországnak ártanak, de nem érik el azt a célt, amit a politikai szerzői el kívánnak érni.

Putyin közölte, hogy a tárgyalásokon téma volt a Kassa és Bécs között megépítendő, az orosz szabvány szerinti, széles nyomtávú vasút is, amelynek ügyében hosszú idő után elmozdulás tapasztalható.

A Közel-Kelet, és mindenek előtt Szíria ügyében a két vezető – Putyin szerint – egyetértett abban, hogy a nemzetközi közösségnek össze kell fognia a terrorizmus ellen, az ENSZ koordináló szerepére és a nemzetközi jogra támaszkodva.

Az orosz vezető bejelentette, hogy a nap folyamán polgári lakosok egy "nagy csoportja" el tudta hagyni a szíriai Kelet-Gútát a humanitárius tűzszünet alatt. Kelet-Gúta és Damaszkusz között az orosz légierő által támogatott szíriai kormányhadsereg szerdán 9 és 14 óra között második alkalommal tartott humanitárius tűzszünetet, és nyitott folyosót a távozni akaró civilek számára.

Az orosz elnök azt hangoztatta, hogy Kelet-Gútában sok terrorista van, akik Damaszkusz elővárosi térségét bázisként használják a környező területek elleni tüzérségi támadáshoz. Ezt, mint mondta, Oroszország nem fogja eltűrni.

Kurz a maga részéről olyan "szuperhatalomnak" titulálta Oroszországot, amely képes hatást gyakorolni a szíriai rezsimre és a helyzetre – amire fel is szólította Moszkvát. Kifejezte reményét, hogy a szíriai háború mielőbbi befejezése érdekében "mindenki" visszatér a tárgyalóasztalhoz.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére