Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Moszkvában tárgyalt Putyin és Kurz

2018. február 28. 21:20

MOSZKVA, 21:20

Nem alternatívája az ukrajnai tranzitvezetéknek az Oroszország és Németország között megépítendő Északi Áramlat-2 földgázvezeték – többek között erről beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott kétoldalú tárgyalások után Moszkvában.

Putyin szerint a két vezeték közötti különbség az áteresztőképesség nagyságában van. Az orosz elnök leszögezte, hogy a Balti-tenger fenekén lefektetendő Északi Áramlat-2 projekt politikamentes és teljesen kereskedelmi alapú. Hozzátette, hogy Oroszország nem ellenzi az Ukrajnával való együttműködést a gázszállítás kérdésében. Hangsúlyozta, hogy tervszerű gázszállításaival Oroszország bebizonyította Európának megbízhatóságát az energiabiztonság terén.

Kurz közölte, hogy Ausztria támogatja az Északi Áramlat-2 megépítését.

Putyin elmondta: osztrák vendégével egyetértett abban, hogy az ukrajnai rendezés ügyében nincs alternatívája a minszki megállapodások végrehajtásának.

Kifejezte Oroszországnak a együttműködési készségét a rendezésben, de hangsúlyozta, hogy minden oldalnak politikai lépéseket kell tennie Minszk megvalósítása érdekében.

Mint mondta, Moszkva nem ellenzi, hogy nemzetközi ellenőrzés alá helyezzék a délkelet-ukrajnai szakadár területeket, de ebben az ügyben Kijevnek meg kell állapodnia az el nem ismert "népköztársaságokkal".

Mondják meg nekem, kérem, hogy van-e példa arra a nemzetközi gyakorlatban, amikor egy ilyen konfliktus rendezése az egyik abban érintett fél nélkül történik? Ilyen gyakorlat egyszerűen nincs a világon"

– mondta.

Az orosz elnök kijelentette, hogy Kurzcal megvitatták az Oroszország és az EU közötti viszony perspektíváit azzal kapcsolatban, hogy Ausztria az év második felében az unió soros elnöke lesz. Szavai szerint a Moszkva ellen bevezetett "értelmetlen" és "káros" gazdasági szankciók mind az Európai Uniónak, mind Oroszországnak ártanak, de nem érik el azt a célt, amit a politikai szerzői el kívánnak érni.

Putyin közölte, hogy a tárgyalásokon téma volt a Kassa és Bécs között megépítendő, az orosz szabvány szerinti, széles nyomtávú vasút is, amelynek ügyében hosszú idő után elmozdulás tapasztalható.

A Közel-Kelet, és mindenek előtt Szíria ügyében a két vezető – Putyin szerint – egyetértett abban, hogy a nemzetközi közösségnek össze kell fognia a terrorizmus ellen, az ENSZ koordináló szerepére és a nemzetközi jogra támaszkodva.

Az orosz vezető bejelentette, hogy a nap folyamán polgári lakosok egy "nagy csoportja" el tudta hagyni a szíriai Kelet-Gútát a humanitárius tűzszünet alatt. Kelet-Gúta és Damaszkusz között az orosz légierő által támogatott szíriai kormányhadsereg szerdán 9 és 14 óra között második alkalommal tartott humanitárius tűzszünetet, és nyitott folyosót a távozni akaró civilek számára.

Az orosz elnök azt hangoztatta, hogy Kelet-Gútában sok terrorista van, akik Damaszkusz elővárosi térségét bázisként használják a környező területek elleni tüzérségi támadáshoz. Ezt, mint mondta, Oroszország nem fogja eltűrni.

Kurz a maga részéről olyan "szuperhatalomnak" titulálta Oroszországot, amely képes hatást gyakorolni a szíriai rezsimre és a helyzetre – amire fel is szólította Moszkvát. Kifejezte reményét, hogy a szíriai háború mielőbbi befejezése érdekében "mindenki" visszatér a tárgyalóasztalhoz.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére