Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Ilyen konstrukcióban indulhat a baloldal 2018-ban

2017. október 4. 07:28

Botka László lelépésével letisztultabbnak tűnik a helyzet.

A Magyar Idők szocialista párti forrásai szerint a párt elnöksége fellélegzett Botka távozásával.

Fotó: MTI Fotóbank

Az a köpködés, amit művelt, elfogadhatatlan"

– nyilatkozta a lapnak egy elnökségi tag. Emellett Botka a számokat sem tudta hozni: a Medián 25 éve először egy számjegyűre mérte az MSZP támogatottságát a biztos választó pártszavazók körében. A 9 százalékos eredményért Molnár Gyula pártelnök a Mediánt (!) okolta, mondván, politikai okokból alulmérték őket.

Most a szocik arra törekednek, hogy a többi párttal megromlott viszonyt rendezzék. A héten már elkezdődnek a színfalak mögötti egyeztetések a baloldali pártok között.

A szereplők eddigi nyilatkozatai alapján a baloldalon található pártok 3 listát állíthatnak a véleményem szerint.

Az első lista a Momentumé. A párt már korábban bejelentette, hogy mind a 106 egyéni választókerületben indít jelöltet és nem szövetkezik senkivel. Ennek a döntésnek pénzügyi okai lehetnek, így ugyanis a párt rengeteg állami támogatáshoz juthat. Nagy kérdés, hogy ha nem sikerül megugrani az öt százalékos küszöböt, akkor is tovább politizálnak-e a momentumos ifjak vagy inkább lelépnek a pénzzel. Mindenesetre már elkezdett épülni az ágrólszakadt-imidzs: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a HírTV-ben beszélt arról, hogy nélkülözés közepette vezeti a pártot, ám kiderült, hogy ennek a fele sem igaz.

Az LMP is vélhetően egyedül indul, pontosabban szólva valószínűleg összefognak Gémesi György mérhetetlenül kis támogatottságú pártjával, aminek stratégiai okai vannak: Gémesi korábban az MDF-ben politizált és az LMP-nek ezért kapóra jön egy amolyan kirakatkonzervatív, akivel be lehet mutatni a párt "sokoldalúságát". Szél Bernadett "miniszterelnök-jelölt" rengeteg különórát vett Ron Werbertől, és a harcias stílust levetkőzve a szelídebb énjét hozta mostanság a nyilvános szereplések alkalmával. Ez vélhetően be is jött, ugyanis sikerült néhány balos szavazót megszólítva pár százalékkal feltornászni a párt támogatottságát – az eredmény persze mérési hiba is lehet, hiszen hibahatáron belüli a növekedés. Az LMP is 106 egyéni jelöltben gondolkodik.

A harmadik lista egy mini összefogás lehet. Vélhetően az MSZP, az Együtt és a Párbeszéd készül belevetni magát Gyurcsány halálos ölelésébe. Ebben az esetben Karácsony Gergely lenne a miniszterelnök-jelölt. Mind a négy párt eddig azt kommunikálta a nyilvánosság felé, hogy szükség van összefogásra, különösen az Együtt elnöke, Juhász Péter erőltette az Új Pólus összedobását, ám most be kell érnie Gyurcsánnyal és néhány régi vágású szocival. Kíváncsian várjom, hogy mi lesz az új formáció neve, hiszen az Összefogás, a Kormányváltók/Kormányváltás, már foglalt, ezekkel a szereplőkkel pedig az Új Pólus név meglehetősen eufemisztikus lenne. Mindenesetre a részletek még kidolgozás alatt vannak.  Ettől a formációtól várjom leginkább az eddigi ellenzéki politikai kabaré folytatását. A leginkább valószínű események: Gyurcsány megfúr mindenkit; Molnár Gyula, Hiller István és Molnár Zsolt teljesen mást nyilatkozik ugyanarról a kérdésről, ugyanazon a napon; sajtótájékoztatón röhögéstől fuldokló Kunhalmi Ágnes; Juhász Péter betekeri és elszívja a közös kommünikét; Karácsony Gergely pedig mindennap elmondja majd, hogy ez egy összetartó, kompetens csapat, amely élvezi az emberek bizalmát, csak mindez azért nem látszik a számokban, mert ugye a diktatúra.

A héten már indul is a kabaré. Jó szórakozást!

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Végre pont kerülhet a vörösiszap-ügy végére

Végre pont kerülhet a vörösiszap-ügy végére

közeleg a tél

Hétfőn indul újra a vörösiszapper elsőfokú eljárása a Veszprémi Törvényszéken. Ma várhatóan az elsőrendű vádlottat, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. egykori vezérigazgatóját hallgatják meg.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Kezdjétek velünk a hetet!

Izraelből beszóltak a jobbikos magyar zsidóknak

Izraelből beszóltak a jobbikos magyar zsidóknak

amerika, london, párizs

Az izraeli kormánypárt, a Likud nemzetközi igazgatója ostorozza azokat a magyar zsidókat, akik az antiszemita Jobbikkal történő összefogást erőltetik.

Így könnyű: Maduro úgy indul az elnökválasztáson, hogy az ellenzéket kizárta

Így könnyű: Maduro úgy indul az elnökválasztáson, hogy az ellenzéket kizárta

amerika, london, párizs

A szakértők attól félnek, hogy a pár hónappal ezelőttihez hasonló tüntetéssorozat és vérontás jöhet Venezuelában.

Ha kétségeink lettek volna: egy német EP-képviselő szerint a migrációt meg kell szervezni

Ha kétségeink lettek volna: egy német EP-képviselő szerint a migrációt meg kell szervezni

amerika, london, párizs

Valaki szóljon a német szocialista képviselőnek, hogy Soros már szervezi! Kár törnie magát.

Bakondi: Soroshoz kapcsolódnak a kötelezettségszegési eljárások

Bakondi: Soroshoz kapcsolódnak a kötelezettségszegési eljárások

közeleg a tél

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárások mind Soros Györgyhöz köthető ügyekről szólnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére