Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
spring is coming
 
 
 
 

Ilyen konstrukcióban indulhat a baloldal 2018-ban

2017. október 4. 07:28

Botka László lelépésével letisztultabbnak tűnik a helyzet.

A Magyar Idők szocialista párti forrásai szerint a párt elnöksége fellélegzett Botka távozásával.

Fotó: MTI Fotóbank

Az a köpködés, amit művelt, elfogadhatatlan"

– nyilatkozta a lapnak egy elnökségi tag. Emellett Botka a számokat sem tudta hozni: a Medián 25 éve először egy számjegyűre mérte az MSZP támogatottságát a biztos választó pártszavazók körében. A 9 százalékos eredményért Molnár Gyula pártelnök a Mediánt (!) okolta, mondván, politikai okokból alulmérték őket.

Most a szocik arra törekednek, hogy a többi párttal megromlott viszonyt rendezzék. A héten már elkezdődnek a színfalak mögötti egyeztetések a baloldali pártok között.

A szereplők eddigi nyilatkozatai alapján a baloldalon található pártok 3 listát állíthatnak a véleményem szerint.

Az első lista a Momentumé. A párt már korábban bejelentette, hogy mind a 106 egyéni választókerületben indít jelöltet és nem szövetkezik senkivel. Ennek a döntésnek pénzügyi okai lehetnek, így ugyanis a párt rengeteg állami támogatáshoz juthat. Nagy kérdés, hogy ha nem sikerül megugrani az öt százalékos küszöböt, akkor is tovább politizálnak-e a momentumos ifjak vagy inkább lelépnek a pénzzel. Mindenesetre már elkezdett épülni az ágrólszakadt-imidzs: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a HírTV-ben beszélt arról, hogy nélkülözés közepette vezeti a pártot, ám kiderült, hogy ennek a fele sem igaz.

Az LMP is vélhetően egyedül indul, pontosabban szólva valószínűleg összefognak Gémesi György mérhetetlenül kis támogatottságú pártjával, aminek stratégiai okai vannak: Gémesi korábban az MDF-ben politizált és az LMP-nek ezért kapóra jön egy amolyan kirakatkonzervatív, akivel be lehet mutatni a párt "sokoldalúságát". Szél Bernadett "miniszterelnök-jelölt" rengeteg különórát vett Ron Werbertől, és a harcias stílust levetkőzve a szelídebb énjét hozta mostanság a nyilvános szereplések alkalmával. Ez vélhetően be is jött, ugyanis sikerült néhány balos szavazót megszólítva pár százalékkal feltornászni a párt támogatottságát – az eredmény persze mérési hiba is lehet, hiszen hibahatáron belüli a növekedés. Az LMP is 106 egyéni jelöltben gondolkodik.

A harmadik lista egy mini összefogás lehet. Vélhetően az MSZP, az Együtt és a Párbeszéd készül belevetni magát Gyurcsány halálos ölelésébe. Ebben az esetben Karácsony Gergely lenne a miniszterelnök-jelölt. Mind a négy párt eddig azt kommunikálta a nyilvánosság felé, hogy szükség van összefogásra, különösen az Együtt elnöke, Juhász Péter erőltette az Új Pólus összedobását, ám most be kell érnie Gyurcsánnyal és néhány régi vágású szocival. Kíváncsian várjom, hogy mi lesz az új formáció neve, hiszen az Összefogás, a Kormányváltók/Kormányváltás, már foglalt, ezekkel a szereplőkkel pedig az Új Pólus név meglehetősen eufemisztikus lenne. Mindenesetre a részletek még kidolgozás alatt vannak.  Ettől a formációtól várjom leginkább az eddigi ellenzéki politikai kabaré folytatását. A leginkább valószínű események: Gyurcsány megfúr mindenkit; Molnár Gyula, Hiller István és Molnár Zsolt teljesen mást nyilatkozik ugyanarról a kérdésről, ugyanazon a napon; sajtótájékoztatón röhögéstől fuldokló Kunhalmi Ágnes; Juhász Péter betekeri és elszívja a közös kommünikét; Karácsony Gergely pedig mindennap elmondja majd, hogy ez egy összetartó, kompetens csapat, amely élvezi az emberek bizalmát, csak mindez azért nem látszik a számokban, mert ugye a diktatúra.

A héten már indul is a kabaré. Jó szórakozást!

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Már metángáz után is kutatnak a Marson

Már metángáz után is kutatnak a Marson

century-on

Miután befejezte a Mars felső légkörében végrehajtott teljes fékezési manőverét, az ExoMars európai-orosz kutatási projekt szondája hamarosan megkezdi a metángáz utáni kutatást a vörös bolygó légkörében.

Hamarabb költözik az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe

Már májusban Jeruzsálembe költöztetik az Egyesült Államok izraeli nagykövetségét - jelentette az izraeli média pénteken.

Trump: a 2018-as választásokon úgy kell küzdeni, mint még soha

Trump: a 2018-as választásokon úgy kell küzdeni, mint még soha

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök pénteken, a konzervatív mozgalom konferenciáján (CPAC) elmondott beszédében ismét hangsúlyozta, hogy kormányzata elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Soros lassan az összes európai szervezetre ráteszi a kezét

Soros lassan az összes európai szervezetre ráteszi a kezét

amerika, london, párizs

Mint a Figyelő legfrissebb száma írja, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) sem teljesen mentes Soros György befolyásától.

Merkel azt szeretné, hogy a migránssimogatók több uniós pénzt kapjanak

Merkel azt szeretné, hogy a migránssimogatók több uniós pénzt kapjanak

amerika, london, párizs

A 2020 utáni uniós költségvetésben tükröződnie kell, hogy egyes országokra nagyobb migrációs nyomás nehezedik más tagállamoknál - jelentette ki Angela Merkel német kancellár Brüsszelben az uniós állam- és kormányfők egynapos tanácskozását követően pénteken.

Ez a diáktüntetés is elpárolgott

Pénteken ismét volt egy diáktüntetés - mert a "diktatúrákban" ilyet is lehet csinálni.

Botrány a Gucci divatbemutatóján: a fehér modellek turbánban vonultak

Botrány a Gucci divatbemutatóján: a fehér modellek turbánban vonultak

bulvár

Sokan támadták a Guccit, amiért a közelmúltban egy divatbemutatón fehér modelljeik turbánban vonultak végig a kifutón.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére