Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ez történhetett valójában Münchenben?

2016. július 25. 15:58

MÜNCHEN, 15:58

Egyre több, egymástól független forrás számol be arról, hogy valami nem stimmel a német rendőrség jelenlegi álláspontjával kapcsolatban, miszerint csupán egyetlen támadó vérengzett, aki ráadásul nem is volt vallásos.

A péntek délután, Münchenben kibontakozott terrortámadások kapcsán a német rendőrség nagyon hamar arra az álláspontra jutott, hogy a támadó egy magányos gyilkos volt, aki depresszióban szenvedett. Továbbá iráni-német származása ellenére még csak nem is gyakorolta a síita-muszlim vallást.

Ezzel szemben több helyen is ellentmondásokra bukkantunk a tudósítások kapcsán. Összegyűjtöttük a nemzetközi sajtó által szóvá tett paradoxonokat:

Magányos tettes vagy sem?

A müncheni rendőrség szerint már le is tartóztattak egy 16 éves afgán gyereket, aki segédkezhetett a péntek esti merényletben. A hatósági tájékoztatás tehát már most ellentmond a pénteken gyakorta szajkózott kommunikációnak, miszerint egy elszigetelt, magányos ember által elkövetett vérengzés történt.

Egyetlen merénylet, vagy összehangolt támadás?

A német rendőrség diszpécser központjába több száz segélyhívás érkezett péntek este azzal kapcsolatban, hogy Münchenben terrortámadások bontakoztak ki. E jelenség egy katasztrófahelyzetben egyáltalán nem számít rendkívülinek, ugyanis gyakran ugyanarról a támadásról több tucatnyi egybehangzó bejelentés érkezik a rendőrséghez.

Azonban a bejelentések között számos olyan telefonhívás is volt, amely arról számolt be, hogy az Olympia Bevásárlóközponttól függetlenül, München belvárosában is lövöldözés tört ki. A német különleges egységek komolyan vették a hívásokat, nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Azonban az utolsó hivatalosan közzétett hatósági információk alapján nem bontakozott ki tűzharc a helyszínen, továbbá a bejelentés fals volt.

Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő a közösségi médiában szintén e "hamisnak" nyilvánított bejelentésről osztott meg képeket, a következő jegyzettel:

"Egy müncheni ismerősöm készítette telefonjával ezeket a képeket, de nem az OEZ (Olympia Bevásárlóközpont - a szerk.) bevásárlóközpontnál, hanem München belvárosában. Azt mondja ott is lőttek, ráadásul sorozatlövő fegyverrel, majd megjelentek az SEK kommandósai. Ez azért érdekes, mert a rendőrség azt állítja, hogy csak egy merénylő volt és a belvárosban nem volt lövöldözés... "

A München belvárosába kiérkező különleges egységek. - Forrás: Georg Spöttle, Facebook

A "fals bejelentés" gyümölcse? - Forrás: Georg Spöttle, Facebook

Ateista német, vagy iráni muszlim?

A média sokáig abba a narratívába kapaszkodott, miszerint az elkövető egy szélsőjobboldali elkövető volt, aki Andreas Breivik mészárlásának ötödik évfordulóján állt bosszút a bevándorlókon. A tetőről kiabáló elkövető "Német vagyok!" kijelentése úgy tűnt, alá is támasztja majd a neonáci narratívát.

Csakhogy időközben kiderült, iráni örökséggel volt megáldva a gyilkos, aki annyira sem volt német, hogy fiatalabb korában még csúfolták is diáktársai kinézete, akcentusa miatt.

Továbbá a CNN-nek nyilatkozó Lauretta nevű szemtanú szerint félreérthetetlen módon üvöltötte a merénylő a McDonald's éttermében azt, hogy

Allah Akbar!" 

A lány hozzátette, hogy azért hallotta ilyen tisztán a kiáltást, mert egyrészt pár lépéssel állt a támadó mögött, másrészt ő maga is muszlim.

"Nem az a kérdés, hogy hazudik-e a média, hanem az, hogy vajon elég ügyesen teszi azt?"

Egy német kommentelő így összegezte a januárban bekövetkezett kölni tömeges erőszakolások utáni német sajtó tudósításának színvonalát. Mint az kiderült, szándékosan elhallgatta a német állami média azt, hogy egyrészt bevándorlók követték el az erőszakot, másrészt azt, hogy nem csak pár bejelentés érkezett a rendőrségre, hanem körülbelül ezer.

A német Spiegel és Deutsche Welle című újságok is kénytelenek ezzel az új jelenséggel foglalkozni, miszerint a német olvasók nem veszik komolyan sem a helyi rendőrséget, sem pedig a fősodratú médiát.

A kölni és nizzai események után is kiderült, hogy a hatóságok több fontos eseményt is igyekeztek eltitkolni. Ki tudja, talán egy pár hónap múlva okosabbak leszünk a német ügyekkel kapcsolatban is.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére