Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Európa többé már nem tekinthető értékközösségnek

2017. május 6. 13:58

Az európai fiatalok fele gondolja azt, hogy a demokrácia a legmegfelelőbb kormányforma - derül ki egy új felmérésből. A fiatalok háromnegyede gondolja úgy, hogy az EU egy gazdasági együttműködés, míg a többiek úgy tekintenek az unióra, mint nemzetek közösségére, amely nemzetek közösen vallják magukénak az európai értékrendet.

A YouGov felmérése február és március között készült, 6000 fő bevonásával, akik 16 és 26 éves kor közöttiek. A kutatók a francia, brit, német, görög, olasz, lengyel és spanyol fiatalok véleményére voltak kíváncsiak.

Összesen 52 százalékuk gondolta úgy, hogy a demokrácia a legmegfelelőbb kormányforma. Ez az arány kissé magasabb volt Németországban (62 százalék) és Görögországban (66 százalék). A franciák, a lengyelek és az olaszok szkeptikusabbak voltak a demokráciával kapcsolatban (42, 45 és 42 százalék).

A kép csupán illusztráció.

Fotó: AFP

Az összes megkérdezett 76 százaléka látta úgy, hogy az EU inkább gazdasági együttműködés. A megkérdezett fiatalok 7 százaléka gondolta úgy, hogy az EU egy olyan értékközösség, amelynek "alapja a vallás és a keresztény kultúrkör".

Európa, mint értékközösség egy régóta elfogadott nézet. Azonban az európai fiatalokra vonatkozó tanulmány megmutatja, hogy ez nem ilyen egyértelmű, ezt már nem lehet tényként kezelni"

– mondta Thomas Ellerbeck, a német TUI Alapítvány elnöke, a kutatás megrendelője.

A megkérdezettek ötöde szerint (21 százalék) országuknak el kellene hagyni az EU-t. Ez az adat Görögországban volt a legmagasabb (31 százalék), és Németországban, valamint Spanyolországban volt a legalacsonyabb (12 százalék).

A német fiatalok csupán 22 százaléka volt azon a véleményen, hogy az EU-nak vissza kellene delegálnia bizonyos hatásköröket Brüsszelből a tagállamokba. Ez az érték alatta marad az átlagnak (38 százalék).

A nagyobb nemzeti szuverenitást támogatók aránya Görögországban volt a legmagasabb (60 százalék), valamint Nagy-Britanniában is magasnak volt mondható (44 százalék).

A fiatalok és a fiatal felnőttek kritikus európaiak. Kritikusak, mivel megkérdőjeleznek bizonyos szakpolitikákat, valamint néhány intézményesített megállapodást"

– summázta az egyik tanulságot Markus Spittler, a WZB Berlin Tudományos Kutatási Központjának szakértője.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére