Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Európa többé már nem tekinthető értékközösségnek

2017. május 6. 13:58

Az európai fiatalok fele gondolja azt, hogy a demokrácia a legmegfelelőbb kormányforma - derül ki egy új felmérésből. A fiatalok háromnegyede gondolja úgy, hogy az EU egy gazdasági együttműködés, míg a többiek úgy tekintenek az unióra, mint nemzetek közösségére, amely nemzetek közösen vallják magukénak az európai értékrendet.

A YouGov felmérése február és március között készült, 6000 fő bevonásával, akik 16 és 26 éves kor közöttiek. A kutatók a francia, brit, német, görög, olasz, lengyel és spanyol fiatalok véleményére voltak kíváncsiak.

Összesen 52 százalékuk gondolta úgy, hogy a demokrácia a legmegfelelőbb kormányforma. Ez az arány kissé magasabb volt Németországban (62 százalék) és Görögországban (66 százalék). A franciák, a lengyelek és az olaszok szkeptikusabbak voltak a demokráciával kapcsolatban (42, 45 és 42 százalék).

A kép csupán illusztráció.

Fotó: AFP

Az összes megkérdezett 76 százaléka látta úgy, hogy az EU inkább gazdasági együttműködés. A megkérdezett fiatalok 7 százaléka gondolta úgy, hogy az EU egy olyan értékközösség, amelynek "alapja a vallás és a keresztény kultúrkör".

Európa, mint értékközösség egy régóta elfogadott nézet. Azonban az európai fiatalokra vonatkozó tanulmány megmutatja, hogy ez nem ilyen egyértelmű, ezt már nem lehet tényként kezelni"

– mondta Thomas Ellerbeck, a német TUI Alapítvány elnöke, a kutatás megrendelője.

A megkérdezettek ötöde szerint (21 százalék) országuknak el kellene hagyni az EU-t. Ez az adat Görögországban volt a legmagasabb (31 százalék), és Németországban, valamint Spanyolországban volt a legalacsonyabb (12 százalék).

A német fiatalok csupán 22 százaléka volt azon a véleményen, hogy az EU-nak vissza kellene delegálnia bizonyos hatásköröket Brüsszelből a tagállamokba. Ez az érték alatta marad az átlagnak (38 százalék).

A nagyobb nemzeti szuverenitást támogatók aránya Görögországban volt a legmagasabb (60 százalék), valamint Nagy-Britanniában is magasnak volt mondható (44 százalék).

A fiatalok és a fiatal felnőttek kritikus európaiak. Kritikusak, mivel megkérdőjeleznek bizonyos szakpolitikákat, valamint néhány intézményesített megállapodást"

– summázta az egyik tanulságot Markus Spittler, a WZB Berlin Tudományos Kutatási Központjának szakértője.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére