Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Brüsszel megpróbálta szétverni a Visegrádi Négyeket, de nem sikerült

2017. július 31. 16:58

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kifejtette: az elmúlt hónapok arról szóltak, hogy az európai uniós vezetők, valamint különböző nyugati tagállamok próbálták megbontani a visegrádi négyek egységét.

A Nézőpont Intézet elemzője örömtelinek nevezte, hogy Brüsszel végre belátta: a visegrádiak nem megbonthatóak és nem is megkerülhetőek. Deák Dániel hozzátette: Lengyelország az egyik legnagyobb uniós tagállam, és az Egyesült Államok egyik legszorosabb uniós partnere.

Fotó: AFP

Az ellenzéki politikusok több ízben hangsúlyozták, hogy csak dacszövetség tartja egyben a V4-es országokat, de elég csak visszaidéznünk Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök legutóbbi látogatását, amikor is nemcsak a migráció volt az az ügy, amelyben együtt tudtunk érdekeket érvényesíteni, hanem egy harmadik állammal közösen tárgyaltak a visegrádi négyek – mondta a szakértő.

Az elemző hangsúlyozta: közösen alakítanak terrorellenes koalíciót, képviselik az érdekeiket az élelmiszerpiacon, annyi az érdekazonosság, hogy ez stabil kapocs az országok között.

Október 15-én van az osztrák választás, és amennyiben Sebastian Kurz kerül a kancellári pozícióba, úgy a visegrádi négyek egy újabb komoly szövetségessel egészül ki. Láthatónak nevezte, hogy azok a baloldali politikusok, akik tüntetőlegesen lépnek fel Magyarország ellen, rövid távon elbuknak, mert pontosan tudható, hogy a társadalom unió szerte hasonló álláspontot képvisel, mint a V4-ek, kizárólag a politikai elit nem képes meghallani ezeket a hangokat.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, a visegrádi országok vezetőivel közösen tartott brüsszeli megbeszélést követően kijelentette: az uniós határvédelem erősítését szolgáló, jelentős összegű felajánlás bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett.

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

amerika, london, párizs

A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák - mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Végre: alapítványt hoztak létre a szegedi papucs megmentésére

Alapítványt hoztak létre a szegedi papucs hagyományainak folytatására, a szervezet kezdeményezte, hogy a páratlan lábbeli felkerüljön az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listára.

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

amerika, london, párizs

A cseh állampolgárok négyötöde, 80 százaléka ellenzi, hogy Csehország elfogadja a Brüsszel által megállapított migrációs kvótákat - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

amerika, london, párizs

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány év Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletről nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

közeleg a tél

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki döntésében részben megsemmisítette azt az EB-határozatot, amely a magyar gazdák támogatását több millió euróval kurtította volna meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére