Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Brüsszel leírta magát a kvótarendszerrel

2017. augusztus 15. 14:28

Hamarosan lejár a migránsok szétosztására létrehozott uniós kvótarendszer végrehajtási határideje, azonban a program működőképességét kitűnően jelzi, hogy Máltán kívül egyetlen tagállam sem teljesítette a rá eső kötelezettségeket.

Még 2015 júniusában döntöttek úgy az uniós országok állam- és kormányfői, hogy két év alatt ideiglenesen mintegy 40 ezer migránst telepítenek át a válság által leginkább sújtott tagállamokból, tehát Olaszországból és Görögországból. A tagállamok akkor még önkéntes alapon tehettek „felajánlást”, hogy hány migránst fogadnak be, azonban 2015 szeptemberében az uniós belügyminiszterek – Magyarország, Csehország, Szlovákia és Románia ellenszavazata és Finnország tartózkodása mellett – úgy döntöttek, hogy 120 ezerrel kibővítik, illetve kötelezően megszabják, hogy melyik tagállamnak hány migránst kell átvállalnia – idézi fel az eseményeket a Magyar Idők.

Fotó: MTI Fotóbank

Ekkor tehát a visegrádi országok közül egyedüliként Lengyelország szavazta meg a brüsszeli csomagot, de a kormányváltás óta a lengyelek is határozottan ellenzik a kötelező kvótákat, ahogyan Spanyolország, Franciaország és a balti államok is.

Akkor a döntéshozók 2017 szeptemberét szabták meg határidőként, de nem sokkal az előírt dátum előtt biztosan kijelenthető, hogy a kvótarendszer megbukott, mivel a gyakorlatban működésképtelennek bizonyult. Eddig mintegy 23 ezer migránsnak sikerült új országot találni.

A lap beszámolója alapján az Európai Bizottság legújabb, augusztus 4-i jelentéséből kiderül, hogy Máltát leszámítva egyetlen uniós országnak sem sikerült – vagy inkább nem volt hajlandó – teljesítenie a kötelezettségeit.

Magyarország és Lengyelország mellett Ausztria sem vett részt a brüsszeli kvótarendszer végrehajtásában, hazánk Szlovákiával karöltve pedig megtámadta a kvótarendszert az Európai Bíróságon. Magyarországon a kérdésben 2016. október 2-án népszavazást is tartottak, a résztvevők elsöprő többsége, 98 százaléka mondott nemet a kényszerbetelepítésre.

Az Európai Bizottság emiatt kötelezettségszegési eljárást indított idén júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a korábbi döntést.

Forrás: Magyar Idők

Ennek kapcsán a Magyar Idők megjegyzi, hogy a hazánkat a kvótarendszer elutasítása miatt leginkább támadó tagállamok sem hajtották végre kötelezettségeiket. Franciaország például a 19 714 menedékkérőből mindössze 4100-at fogadott be eddig, Németország a 27 536-ból 7201-et, Belgium pedig a 3812-ből 846-ot. A balti államok mostanra pedig szinte teljesen felhagytak az áttelepítési mechanizmus végrehajtásával.

A kimutatások alapján bátran kijelenthető, hogy szinte egyetlen ország sem fogja teljesíteni maradéktalanul a kvótarendszert, így – Máltát kivéve – Brüsszel az összes tagállammal szemben kötelezettségszegési eljárást indíthatna. Ez azonban igencsak valószínűtlennek tűnik a politikai motivációk ismeretében.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szanaszét hazudják a vörös terrort a balos történészek

Szanaszét hazudják a vörös terrort a balos történészek

kinyílott a pitypang

Vörös terror. Ha kell, ha nem: jobbról és balról is ugranak a témára. Most épp a baloldali történetírás ragadta meg az alkalmat, hogy egy történelemhamisítással felérő mosdatást vigyen véghez Szamuely Tiborék "munkássága" kapcsán. Felkészül a jobboldal.

Merkel ellenfele sincs kibékülve az ENSZ globális migrációs csomagjával

Miután a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) Szász-Anhalt tartományi szervezete elutasította az ENSZ globális migrációs csomagját a hét végi kongresszusán és felszólította a szövetségi kormányt, megszólalt a leköszönő CDU-elnök lehetséges utódja, Jens Spahn is.

Merkelnél bujkált Macron, majd programot hirdetett

Merkelnél bujkált Macron, majd programot hirdetett

amerika, london, párizs

Miközben Franciaországban polgárháborús állapotok uralkodnak, addig a francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron Németországban pitizett a német kancellárnál, Angela Merkelnél.

Centenáriumi megemlékezést és autonómiatüntetést tartottak Sepsiszentgyörgyön

Centenáriumi megemlékezést és autonómiatüntetést tartottak Sepsiszentgyörgyön

amerika, london, párizs

Az utóbbi száz év jogküzdelmeit felidéző centenáriumi nagygyűlést, Székelyföldnek területi autonómiát követelő tüntetést tartottak vasárnap Sepsiszentgyörgy főterén, amelyen a szónokok az 1918-as gyulafehérvári határozatban tett, máig beváltatlan autonómiaígéretet kérték számon Bukaresten.

Mozgalmat indított a hazug polgármester

Mozgalmat indított a hazug polgármester

kinyílott a pitypang

Márki-Zay Péter, aki azzal vétette magát észre, hogy két orbitális hazugsággal szállt be a hódmezővásárhelyi kampányba, most mozgalmat alapított egy csapatnyi értelmiségivel. Végre egy új, "független" mozgalom, amely az EU-s és az önkormányzati választáson is darálja az ellenzéki pártokat az összefogás-mantrával.

Trump Soros migránsairól: ha valóban utálják az országokat, ahonnan jöttek, miért lengetik a zászlóikat?

Trump Soros migránsairól: ha valóban utálják az országokat, ahonnan jöttek, miért lengetik a zászlóikat?

amerika, london, párizs

Az USA felé tartó migránskaraván tagjai elvileg azért indultak útnak, mert félnek saját hazájukban élni, mégis milyen büszkén lengetik nemzetük zászlóit - írta Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésében.

A CDU egyik tartományi szervezete is elutasította az ENSZ migrációs csomagját

Elutasította a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) Szász-Anhalt tartományi szervezete az ENSZ globális migrációs csomagját a hét végi kongresszusán, és felszólította a szövetségi kormányt, hogy ne csatlakozzon a tervezett megállapodáshoz.

Ezentúl nem viselhetnek drága kabátot a diákok egy brit középiskolában, mert az kirekesztő

Az igazgató szerint azok a tanulók, akiknek a szüleik nem engedhetik meg az értékesebb ruhadarabok beszerzését, megbélyegezettnek és kirekesztettnek érzik magukat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére