Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Brüsszel leírta magát a kvótarendszerrel

2017. augusztus 15. 14:28

Hamarosan lejár a migránsok szétosztására létrehozott uniós kvótarendszer végrehajtási határideje, azonban a program működőképességét kitűnően jelzi, hogy Máltán kívül egyetlen tagállam sem teljesítette a rá eső kötelezettségeket.

Még 2015 júniusában döntöttek úgy az uniós országok állam- és kormányfői, hogy két év alatt ideiglenesen mintegy 40 ezer migránst telepítenek át a válság által leginkább sújtott tagállamokból, tehát Olaszországból és Görögországból. A tagállamok akkor még önkéntes alapon tehettek „felajánlást”, hogy hány migránst fogadnak be, azonban 2015 szeptemberében az uniós belügyminiszterek – Magyarország, Csehország, Szlovákia és Románia ellenszavazata és Finnország tartózkodása mellett – úgy döntöttek, hogy 120 ezerrel kibővítik, illetve kötelezően megszabják, hogy melyik tagállamnak hány migránst kell átvállalnia – idézi fel az eseményeket a Magyar Idők.

Fotó: MTI Fotóbank

Ekkor tehát a visegrádi országok közül egyedüliként Lengyelország szavazta meg a brüsszeli csomagot, de a kormányváltás óta a lengyelek is határozottan ellenzik a kötelező kvótákat, ahogyan Spanyolország, Franciaország és a balti államok is.

Akkor a döntéshozók 2017 szeptemberét szabták meg határidőként, de nem sokkal az előírt dátum előtt biztosan kijelenthető, hogy a kvótarendszer megbukott, mivel a gyakorlatban működésképtelennek bizonyult. Eddig mintegy 23 ezer migránsnak sikerült új országot találni.

A lap beszámolója alapján az Európai Bizottság legújabb, augusztus 4-i jelentéséből kiderül, hogy Máltát leszámítva egyetlen uniós országnak sem sikerült – vagy inkább nem volt hajlandó – teljesítenie a kötelezettségeit.

Magyarország és Lengyelország mellett Ausztria sem vett részt a brüsszeli kvótarendszer végrehajtásában, hazánk Szlovákiával karöltve pedig megtámadta a kvótarendszert az Európai Bíróságon. Magyarországon a kérdésben 2016. október 2-án népszavazást is tartottak, a résztvevők elsöprő többsége, 98 százaléka mondott nemet a kényszerbetelepítésre.

Az Európai Bizottság emiatt kötelezettségszegési eljárást indított idén júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a korábbi döntést.

Forrás: Magyar Idők

Ennek kapcsán a Magyar Idők megjegyzi, hogy a hazánkat a kvótarendszer elutasítása miatt leginkább támadó tagállamok sem hajtották végre kötelezettségeiket. Franciaország például a 19 714 menedékkérőből mindössze 4100-at fogadott be eddig, Németország a 27 536-ból 7201-et, Belgium pedig a 3812-ből 846-ot. A balti államok mostanra pedig szinte teljesen felhagytak az áttelepítési mechanizmus végrehajtásával.

A kimutatások alapján bátran kijelenthető, hogy szinte egyetlen ország sem fogja teljesíteni maradéktalanul a kvótarendszert, így – Máltát kivéve – Brüsszel az összes tagállammal szemben kötelezettségszegési eljárást indíthatna. Ez azonban igencsak valószínűtlennek tűnik a politikai motivációk ismeretében.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére