Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Von der Leyen: Moszkva súlyos árat fizetne egy Ukrajna elleni agresszió esetén

888.hu

2021.12.16. 08:15

Az Európai Bizottság elnöke ugyanakkor kiemelte, hogy az EU célja továbbra is a Kijev és Moszkva között kialakult feszültség diplomáciai úton történő csökkentése.

 

NATO-közeli források szerint

Oroszország az elmúlt hetekben csaknem 100 ezer katonát vont össze az ukrán határ közelében.

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő Brüsszelben külön-külön is tárgyalt Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral.

Zelenszkij Macronnal tartott találkozóján reményét fejezte ki, hogy az Európai Unió 2022-ben, a soros francia elnökség idején kiemelt figyelmet fordít majd Ukrajna biztonságára és az orosz hibrid háború elleni küzdelemre Európában.

A Scholzcal folytatott találkozón Ukrajna lehetséges NATO-tagságáról tárgyaltak. Zelenszkij szerdán hangsúlyozta, hogy Kijev nem ellenzi a békés rendezést célzó megbeszéléseket, ám hozzátette: Moszkva részéről egyelőre nem tapasztalt ilyen szándékot.

Az Európai Unió és az úgynevezett keleti partnerségéhez tartozó országok szerdai, hatodik alkalommal megrendezett csúcstalálkozóján nem képviseltette magát Fehéroroszország, amely felfüggesztette részvételét a partnerségben.

Ursula Von der Leyen ezzel kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy hamarosan egy demokratikusan megválasztott fehérorosz vezetőt üdvözölhetnek a tárgyalóteremben, ahol egyébként célzatosan üresen hagyták a volt szovjet tagköztársaság helyét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére