Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Von der Leyen: Ha Európában két fokkal csökkentenénk a fűtést...

888.hu

2022.06.21. 15:00

Tervek és vágyak.

 

Az Európai Unió vészhelyzeti terveket dolgozott ki annak érdekében, hogy sorrendet állíthasson fel, hova megy az energia abban az esetben, ha Oroszország elkezdi a szállítmányok csökkentését – közölte büszkén Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Irish Times-nak adott interjújában.

A német kormány energiatakarékosságra szólította fel a lakosságot, míg Olaszországban állítólag riadókészültség elrendelését fontolgatják, miután az orosz állami irányítású Gazprom csökkentette a szállításokat.

Ha két fokkal csökkentenénk a fűtést vagy a hűtést Európában, kevesebb légkondicionálót használnák, az kompenzálná az Északi Áramlat-1 teljes szállítását.”

– mondta a felelős politikus.

 

„Rendelkezünk olyan vészhelyzeti tervekkel, amelyek a szükséges lépések teljes skáláját tartalmazzák, a hatékonysági elemtől kezdve az energiatakarékosságon át a szükségletek rangsorolásáig.”
– közölte szemrebbenés nélkül von der Leyen.

A lap beszámolója szerint az EU versenyt fut, hogy nemzetközi szállítókból feltöltse gáztárolóit, hogy télre elérje a 80 százalékos célt. Emlékeztetnek, megállapodást írtak alá Izraellel és Egyiptommal a beszerzésekről. A jelenlegi 43 százalékos szint felemelése a 80 százalékos célértékre azonban nem lesz könnyű.

Ez még mindig rengeteg munka. És a körülmények is súlyosak.”

– mondta von der Leyen.

 

Egyes kormányok a legszennyezőbb fosszilis tüzelőanyagokhoz nyúlnak, hogy kompenzálják a hiányt: Németország a széntüzelésű erőművek újraindítását tervezi, ami veszélyezteti az EU azon célkitűzéseit, hogy elkerülje az éghajlatváltozás legkatasztrofálisabb hatásait.

Biztosra kell menjünk abban, hogy ezt a válságot arra használjuk fel, hogy a jövőbiztos energiák felé haladjunk, és nem szabad visszalépnünk a piszkos fosszilis tüzelőanyagokhoz.”

– értékelt.

 

Ukrajna EU-tagságáról szólva elmondta, „mély meggyőződése”, hogy a tagállamok megszavazzák Ukrajnának a tagjelölti státusz megadását, amikor vezetőik ezen a héten Brüsszelben találkoznak. Ez szerinte a szolidaritás fontos politikai nyilatkozatának tekinthető.

Arról nem kívánt nyilatkozni, hogy az ország milyen hamar csatlakozhat az EU-hoz, rámutatva, hogy míg Törökország és Szlovákia egyszerre kapta meg a tagjelölti státuszt, Szlovákia öt éven belül csatlakozott, addig „Törökország ma messzebb van, mint 1999-ben”.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére