Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vasárnap kezdi meg a munkáját az új Európai Bizottság

888.hu

2019.11.30. 16:04

Szerdán az Európai Parlament meggyőző többséggel szavazta meg az új Európai Bizottságot, így vasárnaptól hivatalba léphet az új biztosi testület, amelynek magyar tagja Várhelyi Olivér a szomszédság és bővítéspolitikáért felel majd – hangzott el a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában.

A jelölési folyamat komoly ellenszelet kapott a baloldalról, többen is próbálták megakadályozni, hogy Magyarország delegáltja az egyik legnagyobb fajsúlyú portfóliót vihesse. Sőt, november elején ellenzéki hangvételű magyar hírportálok arról cikkeztek, saját bennfentes információikra hivatkozva, hogy mégsem lehet a magyar jelölté a bővítéspolitika.

Várhelyi Olivér elmondta: az első hivatalos kollégiumi gyűlésen újra rögzíteni fogják az alapirányokat és átbeszélik a legsürgősebb teendőket. Várhelyi Olivér kiemelte, első nap hivatali kollégáival fog megismerkedni. Várhelyi Olivér szerint minél hamarabb el kell kezdeni a nyugat-balkáni bővítési folyamat újratervezését.

Albánia és Macedónia teljesítette a feltételeket, amiket az Európai Unió kiszabott neki, de meg kell győződni arról, hogy ezzel minden tagállam egyetért-e – közölte Várhelyi Olivér. A két balkáni ország csatlakozásához szükség van minden tagország támogatására, hiszen másképp nem indulhatnak meg a tárgyalások – fűzte hozzá. Várhelyi Olivér kiemelte, legfőbb célja jövő év elejére, hogy ezeket a támogatások megszerezze, és a két ország zökkenőmentesen tudjon csatlakozni az unióhoz.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére