Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Timmermans: a bizottság elégedett a migránskártyákkal

Horváth Tamás

2019.04.15. 15:38

Az Európai Bizottság elégedett a migránsoknak biztosított bankkártyaprogrammal, amely helyes eszköze a szükséget szenvedõk számára biztosítható, valódi humanitárius segítségnyújtásnak - jelentette ki Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke.

A bevándorláspárti politikus újságírói kérdésre válaszolva Brüsszelben hétfőn elmondta, a bankkártyarendszer több biztosítékot tartalmaz azoknak a visszaéléseknek és csalásoknak a megelőzésére, amelyek a közvetlen készpénzadomány által előfordulhatnának.

A rendszer ugyanazokat a célokat valósítja meg Görögországban, mint Törökországban, lényege, hogy a bankkártyák által segíteni lehet az emberek élelemhez jutását, és meg lehet előzni azt, hogy az összeget másra használják fel"

– közölte.

A magyar hatóságok által elfogott szír terroristavezér ügyére kitérve hozzátette:

Az eset súlyos, ezért minden tiszteletem a magyar hatóságoké, hogy azonosították és elfogták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjaként ismert szíriai férfit. Azonban az, hogy egy embert letartóztattak, nem jelenti azt, hogy az aláásná az előre feltöltött bankkártyák rendszerének egészét, vagy azt, hogy kétségbe vonná a rendszer sikerét."

Mint ismert, a magyar rendőrség még márciusban vette őrizetbe terrorizmus gyanúja miatt a szíriai Hassan F.-et, aki az Iszlám Állam tagjaként kivégzésekben is részt vett. Görögország által nemzetközi védelemben részesített személyként a férfi korábban előre feltöltött bankkártyát kapott, amelyet később letiltottak, mert nem jelent meg a havi helyszíni ellenőrzésen.

Korábban Alexander Winterstein, az Európai Bizottság illetékes szóvivője is megszólalt a kérdésben. Winterstein – Timmermanshoz hasonlóan – nagyon sikeresnek nevezte a Görögországban tartózkodó migránsok támogatására szolgáló bankkártyaprogramot. Elmondta, nincs tudomása a rendszer módosítását célzó tervekről, az ugyanis biztonságos, és segít megelőzni a visszaéléseket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére