Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így védekeznek a járvány ellen a környező országok: kötelező oltás és az oltatlanok korlátozása

Kovács Nikol

2021.12.01. 11:20

Szélsőséges intézkedéseknek is tanúi lehettünk az elmúlt napokban.

 

Ausztriában november 22-től teljes lezárást rendeltek el a koronavírus-járvány terjedése miatt. Bejelentették továbbá, hogy 2022. február 1-jétől kötelező lesz az oltás az országban.

A vírus nem megy sehova, hanem itt marad velünk, a meggyőzési kísérletek és kampányok dacára eddig túl kevés ember adatta be magának a védőoltást”

– fogalmazott az osztrák kormány vezetője, majd hozzátette:

Nem akarunk ötödik, hatodik és hetedik hullámot. Az egyetlen mód arra, hogy ezt az ördögi kört megszakítsuk, ha növeljük a beoltottak arányát”

– fogalmazott.

Ezen túl szigorították a beutazási szabályokat, melyek szerint csak az oltottak, a Covid-19 betegségen fél éven belül átesettek és az érvényes negatív PCR-teszttel rendelkezők utazhatnak be az országba. Az ingázók esetében a PCR-tesztek érvényessége a jelenlegi 7 napról 72 órára csökken, az antigénteszteknél pedig a jelenlegi 48 óra helyett 24 óra lesz az érvényesség.

A bécsi kormány közlése szerint kimutatták a koronavírus omikron variánsát. Az osztrák Tirol tartományban olyan személynél azonosították a fertőzést, aki nemrégiben járt Dél-Afrikában.

Most már rendelkezünk a szükséges eredményekkel ahhoz, hogy megerősíthessük: a szombaton észlelt gyanús esetet a B.1.1.529-es változat (omikron variáns) okozta”

– tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.

Ausztriában tegnap 7787 új esetet regisztráltak.


 

Szlovákiában oltási vagy gyógyultsági igazolvány vagy negatív vírusteszt felmutatásához kötik a munkába járást és az éttermekbe vagy más szolgáltatói egységekbe való belépést. A munkavállalónak hetente kétszer, munkakezdés előtt igazolnia kell, hogy be van oltva koronavírus ellen, átesett a betegségen, illetve negatív vírustesztet kell felmutatnia a legfertőzöttebb térségekben.

Európa egyik legkevésbé átoltott országában a közelmúltban annyira súlyossá vált a járványhelyzet, hogy

nem volt hely az intenzív osztályokon.

A szlovák egészségügyi minisztérium szerint az Eperjesi kerületben a lélegeztetőkészülékkel ellátott ágyak 96 százaléka foglalt, és a múlt héten harmincöt súlyos beteget máshová kellett szállítaniuk.

Korlátozásokat vezettek be a koronavírus ellen be nem oltottakkal szemben.

Az oltással nem rendelkező szlovákiai személyek nem léphetnek be a szállodákba, éttermekbe, fodrászatokba és más, nem alapvető fontosságú üzlethelyiségekbe, valamint nem vehetnek részt nyilvános eseményen, még akkor sem, ha negatív koronavírusteszttel rendelkeznek.

A szlovák kormány november 25-től kéthetes országos karantént rendelt el, hogy megfékezzék a világon a leggyorsabban ott terjedő koronavírus-járványt.

Vladimír Lengvarsky egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint ez alól kivételt képez a munkába járás (munkáltatói igazolással, az oltatlanok és a betegségen át nem esettek számára kötelező ingyenes teszttel), az iskolába járás, az alapvető fogyasztási cikkek és szolgáltatások beszerzése, illetve az oltóhelyre, illetve tesztelésre való elmenetel. A kormány határozottan ajánlja a távmunkát.

Szlovákiában az elmúlt napon

7069 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak.


 

Berlinben is szigorúan léptek fel az oltatlanokkal szemben: kitiltották őket a boltokból. A döntés értelmében az alapellátást kivéve nem vehetnek részt a kiskereskedelemben. Vásárolhatnak például a kisboltoktól a szupermarketekig valamennyi élelmiszer-üzletben, a gyógyszertárakban, a háztartási boltokban és a drogériákban is, de

nem kereshetik fel többek között a cipőboltokat, ékszerüzleteket és barkácsáruházakat.

Továbbá kitiltják az oltatlanokat a szállodákból és egyéb kereskedelmi szálláshelyekről, valamint a felnőttoktatás teljes intézményrendszeréből is, így például a népfőiskolákról, a zene- és autósiskolákból.

Berlinben és Brandenburgban egy sor más szabály is

korlátozza az oltatlanok mozgásterét, szabadságát.

Nem járhatnak például vendéglőbe, moziba és fodrászhoz.

Hétvégén érkezett a hír, hogy Németországban is felbukkant az omikron variáns. A világjárványt okozó vírus legújabb változatát egy házaspárnál mutatták ki.

Kedden jelentették be, hogy az új kormány további korlátozásokat tervez a koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezésére. Előrevetítették:

akár az általános oltási kötelezettséget is bevezethetik.

A németeknél az elmúlt napon 45 753 új esetet regisztráltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Trump: 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat

A „Mentsük meg Amerikát” (Save America) elnevezésű, csaknem két órán át tartó rendezvényen a volt elnök – az idén novemberben esedékes félidős választásokra utalva – kijelentette: fontos, hogy a republikánusok mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban visszaszerezzék a többséget.

4 éves kortól szexuális neveléssel érzékenyítenek a holland óvodákban

Hollandiában a gyermekek szexuális nevelését már négyéves kortól elkezdik, és minden korosztály számára különböző módon oktatják – erről ír a Dutchreview az egyik cikkében. Az oktatásokon nyíltan beszélnek a diákokkal a genderidentitásról és a homoszexualitásról is. Az újság szerint a kisgyerekek hamar megtanulják, hogy „tökéletesen természetes, hogy két férfi vagy két nő szeretik egymást„. A szülők, ha akarnának, sem tehetnének ellene semmit, az állami óvodákban és iskolákban ez kötelező nevelési feladat – írja az Origo.

Rasszista vallomás

Rasszista vallomás

„A cég még tavaly döntött a névváltoztatásról, mivel a régi név és a fekete idős urat ábrázoló logó a felmérések szerint rasszista sztereotípiákat idéz.”

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Legalábbis a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint.

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Amikor Solymos Tóni és az Express együttes 1968-ban megírta az „Ó egy kis csók, nem nagy kérés, ezt te is jól tudod” kezdetű, ma is kedvelt dalát, nagy valószínűséggel esze ágába sem jutott, hogy ez a csók nem egy fiatal pár, pontosabban nem feltétlenül egy fiatal fiú és lány egymáshoz vonzódásának gyümölcse.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére