Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elege van a briteknek Brüsszelből

Nagy Gábor

2019.04.04. 19:00

A legfrissebb felmérések szerint a britek többsége támogatná a megállapodás nélküli Brexitet is.

Úgy tűnik, kezd betelni a pohár a briteknél. Egy friss közvélemény-kutatás szerint – amely a megállapodás nélküli kilépésre, vagyis az úgynevezett Hard Brexitre kérdez rá – az emberek többségét már az sem zavarná, ha az Egyesült Királyság április 12-én, jövő hét pénteken végképp a háta mögött hagyná az Európai Uniót (EU).

Egyébként szerda éjjel a brit törvényhozás alsóháza ennek épp az ellenkezőjére, tehát a megállapodás nélküli kilépés elkerülésére kötelezte a brit kormányt, s annak vezetőjét, Theresa Mayt. Londonnak április 12-ig kell tudatnia Brüsszellel a Brexit-folyamat további menetével kapcsolatos terveit, azaz: kéri-e a határidő meghosszabbítását, vagy nem. A brit kormányfő korábban szintén a hosszabbítás mellett tette le a pennyt, Theresa May június 30-án lépne ki az EU-ból.

A jelenlegi jogi alaphelyzet az, hogy ha a brit kormány nem kéri a határidő meghosszabbítását, vagy Brüsszel nem egyezik bele a kilépés további halasztásába, a brit EU-tagság jövő pénteken, a Brexit feltételrendszeréről kidolgozott, ám a londoni alsóház által háromszor is elutasított megállapodás életbelépése nélkül megszűnhet.

A fentebb hivatkozott kutatás szerint az emberek ezt támogatnák, de mint látjuk: az angol politikai mizéria és a brüsszeli bosszúpolitika miatt folyamatosan megbicsaklik a Brexit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére