Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel továbbra is titkolja, hogy az EU vezetői miről tárgyaltak Sorossal

Vincze Viktor Attila

2019.04.26. 14:00

A magyar kormányhoz és újságírókhoz hasonlóan a nemzetközi sajtó is hiába próbálja megtudni, hogy Soros György és az Európai Bizottság vezetõi vajon mirõl tárgyaltak, illetve döntöttek a számtalan titkos találkozójukon. Az EUobserver lap a Tony Blair, Soros és Pierre Moscovici közötti davosi tárgyalásokról semmilyen érdemi választ nem kapott az Európai Bizottságtól, miközben több utólag törölt, meghamisított, illetve cenzúrázott uniós dokumentumot is talált a Brexittel kapcsolatos titkos tárgyalásról.

Az EUobserver arról ír, hogy minden érdeklődés és adatkérés ellenére az Európai Bizottság továbbra is titokban tartja, hogy a davosi Világgazdasági Fórumon miről tárgyalt, illetve miben egyezhetett meg egymással az EU biztosa, Pierre Moscovici, az Egyesült Királyság egykori miniszterelnöke, Tony Blair, valamint a magyar-amerikai milliárdos Soros György.

A később több dokumentumból is kitörölt vagy cenzúrázott, és ezek szerint különösen titkos tartalmú davosi találkozó fő témája egyébként a gazdasági csúcstalálkozó eredeti programja szerint egy, a Brexitet, tehát a britek unióból való kilépését megakadályozó második Brexit-népszavazás megszervezésével összefüggő tárgyalás volt.

Az Európai Bizottság azonban elutasította az EUobserver arra vonatkozó kérését, hogy megtudhassa és dokumentumokat is kaphasson azzal összefüggésben, hogy miről is folyt a tárgyalás az EU-biztos, Soros, valamint a brit baloldali politikus között.

Az uniós bizottság arra hivatkozva utasította el a lap érdemi tájékoztatását a Sorossal folytatott tárgyalásról, hogy:

Az EU döntéshozatali folyamatának védelme fontosabb érdek, mint bármely közérdek, amit Davosban a múlt januárban megvitattak.”

Az információmegtagadás jegyében az EU gazdasági és pénzügyi ügyeivel foglalkozó Pierre Moscovici uniós biztosnak a svájci gazdasági csúcstalálkozón lebonyolított programjáról csupán egy olyan erősen cenzúrázott belső levelezést küldött meg az Európai Bizottság az EUobservernek, amiből brutálisan kitörölték még azt a néhány sort is, ami eredetileg a Sorossal folytatott tárgyalásra utalt.

Az ügy kapcsán az EUobserver felidézi, hogy az Európai Bizottság egyik januári sajtótájékoztatóján a magyar közszolgálati tévé egyik újságírója érdeklődött először az iránt, hogy vajon Moscovici biztos miről is tárgyalhatott Soros Györggyel.

Akkor az EB részéről azt a választ kapta, hogy nem kommentálhat minden egyes davosi tárgyalást, amelyekről számos helyen elérhető információ, és a Juncker-féle Európai Bizottság működése különben is példátlanul átlátható.

Ezzel a példátlan átláthatósággal kapcsolatban a lap megjegyzi, hogy érdekes módon a Moscovici, Blair és Soros részvételével megtartott uniós biztosi találkozó egyáltalán nem került még csak felsorolásra sem az uniós biztos honlapján – hónapokkal a tárgyalás megtörténte után sem.

Mint ismeretes, a magyar kormány, a magyar EP-képviselők és a magyar sajtó is hónapok óta hiába várja Európai Bizottság részletes tájékoztatását arról, hogy az EU vezető tisztségviselői miért és miről tárgyaltak teljes titokban Soros Györggyel, aki egyetlen államnak sem a megválasztott vezetője, hanem közismerten csupán egy olyan nemzetközi szervezeti hálózat irányítója, amely kifejezetten az amerikai milliárdos gazdasági és politikai céljainak a megvalósítását szolgálja.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Netanjahu egységkormány megalakítását javasolta Ganznak

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, a kormányzó jobboldali Likud párt elnöke „széles egységkormány” megalakítására tett javaslatot csütörtökön Beni Ganznak, az ellenzéki centrista Kék-Fehér párt elnökének.

Szijjártó: Magyarország mindig is Kelet és Nyugat együttműködése érdekében dolgozott

Magyarország mindig is Kelet és Nyugat együttműködése érdekében dolgozott, ezt bizonyítja a Türk Tanács budapesti irodájának mai megnyitása is – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Egyre több az írni-olvasni nem tudó migráns Németországban

Egyre több az írni-olvasni nem tudó migráns Németországban

Minden harmadik migráns analfabétaként kezdi el az integrációs kurzust – közölte egy szakértő, aki a német bevándorlási hivatal (BAMF) integrációs kurzusokról készült évközi jelentését összegezte.

Bohócháború: Berki megtalálta Zugló legnagyobb parlagfüvét

Berki Krisztián folytatta Zugló felfedezését, és valóban botrányos dolgokra bukkant.

Orbán: a modern magyar államnak szüksége van alkotmányvédelemre

Orbán: a modern magyar államnak szüksége van alkotmányvédelemre

A modern magyar államnak szüksége van titkosszolgálatra, alkotmányvédelemre, nemzetbiztonsági szolgálatokra, és minden hasonló tevékenységre – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új, XI. kerületi épületének átadási ünnepségén.

Ne bízzuk bohócokra a fővárost!

Ne bízzuk bohócokra a fővárost!

Budapest ugyanis nem cirkusz. Karácsony Gergely, Berki Krisztián és Puzsér Róbert viszont polgármesternek alkalmatlan bohócok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére