Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Blokkolná az Ukrajnának szánt 1,5 milliárd eurós kölcsönt az Európai Bizottság

888.hu

2022.07.10. 13:20

Óvatosságra int az uniós intézmény, szerintük a keleti szomszédunk nem tudná visszafizetni egyhamar a kölcsönöket.

 

Az Európai Bizottság (EB) javaslatot tett egy új, 1,5 milliárd euró összegben Ukrajnának nyújtandó makroszintű pénzügyi támogatási műveletre, amely az Európai Tanács 2022. június 23–24-i ülésén jóváhagyott, 9 milliárd euró összegig terjedő rendkívüli makroszintű pénzügyi támogatási csomag első része – emlékeztet a Mandiner.

A Bloomberg szerint a javasolt hitelt az Európai Bizottság költségvetési osztálya blokkolta, mivel aggályok merültek fel az ország „pénzügyi megbízhatóságával” kapcsolatban – mondták a nevük elhallgatását kérő tisztviselők.

Az Európai Beruházási Bank (EBB) ajánlotta még fel a hitelt Kijevnek, hogy azzal támogassa a háború sújtotta országot, amely egyre inkább szembekerül a növekvő háborús költségekkel. A Bizottság az EU-n kívüli műveletekre nyújtott EBB-hitelekre garanciát vállal, a céltartalékok általában a teljes finanszírozás 9%-át teszik ki. Ebben az esetben azonban a bizottság a teljes összeg 70%-ának megfelelő céltartalékot kér, ahogyan azt egy korábbi, Ukrajnának szánt 1 milliárd eurós javaslat esetében is tette – közölték a tisztviselők.

A bizottság arra az esetre teszi ezt a követelést, ha az ország nem tudja visszafizetni a piacoknak a forrásokat – mondták.

A Bizottság egyik tisztviselője szerint az EU-nak meg kell bizonyosodnia afelől, hogy egy ukrán fizetésképtelenség esetén is fel tudja vállalni a veszteségeket. Így tehát a bizottság olyan alternatív megoldásokat keres, mint például a hitelek kockázatainak egy részét megosszák az EU-tagállamokra vagy az EBB-re támaszkodva.

Az EU maga is nehezen tudott megállapodni az Ukrajnának nyújtandó összegekről. Már kénytelen volt csökkentenie a Kijevnek szánt sürgősségi finanszírozás összegét is: a múlt heti 1 milliárd eurós javaslat megrekedt, mivel Németország blokkolja a nagyobb, közel 9 milliárd eurós csomagot.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

A Twitter „feketelistákat” készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról – ez derült ki a közösségi médium korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére