Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ötvenes éveiben járó Mark szerint transzfób, hogy ő mint tanár, nem használhat közös mosdót az általános iskolás lányokkal

Békési Marcell

2020.02.25. 10:00

A nemsemleges környezettanár magát nem Mr., vagy Mrs., hanem „Mx.” Vica Steelnek hívatja a diákokkal. Most még röhögsz rajta, de egy Momentum-győzelemre vagyunk ettől.

Egy Wisconsin államban tanító, biológiai neme szerint (már ha létezik egyáltalán ilyen) férfi tanár nyilvánosan vádolta meg munkáltatóját, a Madison Metropolitan Iskolakerületet transzfóbiával.

A férfi tavaly változtatta meg nevét Mark Vincent Busenbarkról Vica Steelre, amit egy bizarr coming out videóban közölt a diákjaival. A videóban elmondja, hogy mostantól őt Mx. Steelnek („Mix”) kell szólítaniuk, nem „Misternek” vagy „Missnek”. Vica egyébként nem nővé, hanem nemsemlegessé változott (non-binary). Ez azt jelenti, hogy saját állítása szerint több különböző nem között mozog, akár minden reggel új nemet vehet fel.

A „férfi” az egyik kerületi iskolában, a Frank Allis Elementary Schoolban tanít környezetet általános iskolásoknak.

Van egy dolog azonban, ami nem hagyja nyugodni: nem mehet be az iskolás lányok vécéjébe, pedig amíg sima mezei férfi volt, addig használhatta a közös fiúvécét.

Most emiatt nyílt levélben vádolta meg transzfóbiával munkáltatóját, az iskola fenntartóját.

Olyan gyönyörű szívhez szóló levelet írt, hogy szó szerint idézünk belőle:

A vezetőség által megkövetelt irányelv az, hogy az alkalmazottak és a tanulók külön-külön mosdót használjanak. Tudom, hogy ez elsőre nem tűnik transzfóbnak. Vezetőségünk azt a magyarázatot erőlteti, hogy ez csupán a már meglévő elvárások tiszteletben tartása. Azt akarják, hogy azt higgyünk, ez nem transzfób, hanem csak a biztonságról és az »összes érdekelt fél meghallgatásáról« szól. És ha ez igaz lenne, akkor ez nem is jelentene problémát.

A körzetben töltött 23 évem során viszont azt tapasztaltam, hogy a diákok és a személyzet mindig mindenhol ugyanazt a több fülkés mosdót használták. Ez olyan megrázó?? Hogy a nők ugyanazt a mosdót használják, mint a lányok??

Kibújt a szög a zsákjából: valószínűleg a tanár, vagy több tanár coming outja miatt az iskola fenntartója döntött úgy, hogy – a helyzetet egyszerűsítendő – mostantól kitiltja az alkalmazottakat a lányvécékből, hiszen a szülők valószínűleg nem annyira megértőek a pénisszel rendelkező női tanárok elfogadását illetően.

Ebben az esetben tehát igaza van a tanár(nő)nek, valóban transzfób a fenntartó. De teljesen joggal, üdítő példaként szolgálva az egyre elborultabb Amerikából. Férfi tanárok ne járjanak kislányokkal együtt vécére, bármilyen ruhát vesznek fel.

Ha esetleg szeretnéd bővebben is megismerni Mx. Vica Steel transzkalandját, az iskola megosztott egy bővebb bejegyzést róla, és arról, hogy mennyire támogatják őt ebben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére